( locsemege | 2012. 01. 07., szo – 22:16 )

A Fidesz volt, s nyilvánvaló blöff volt. Ne feledd, ellenzékben emelték a tétet, talán a 2006-os választások előtt. És? Erre a helyes kormányzati magatartás, hogy egyik fülükön be, a másikon ki. Ezt a Fidesz mondta, de nem a Fidesz kormányzott. Ha én most azt mondom, hogy legyen 26. havi nyugdíj, valamint minden HUP-lakónak havi 100 000 Ft-os vissza nem térintendő támogatás, mert csak, akkor holnap ezt törvénybe kell foglalnia a Parlamentnek? Mert szerintem nem.

Egyébként nem a szociális kiadásokat kellene csökkenteni, hanem az adósságszolgálatot. Érdekes, hogy saját szüleink nyugdíjára sajnálják egyesek a pénzt, ugyanakkor a bankoknak történő kamatszolgálatra örömmel adóznak ugyanezek az emberek. Elég sajátos szemlélet ez.

Az adósságszolgálat nélkül nagyjából rendben is lennénk. Nem csinálunk mást, mint a hitelezőinknek dolgozunk, s ezt ellenszolgáltatás nélkül. Igen, adtak hitelt, ugyanakkor a kamatos kamat egy matematikai konstrukció, egy exponenciális függvény. Ennek lineárisnak kellene lennie, s semmi baj nem lenne. Egyszerűen így van megkonstruálva, így van kitalálva, hogy ezzel az emberek munkájának ellenértékét el lehessen venni ellenszolgáltatás nélkül.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE