( locsemege | 2012. 01. 07., szo – 22:02 )

Az individualizmusnak nem a gondolkodni képtelenség az ellentéte, így elhiheted, hogy a valóban felesleges pazarlás minden értelmes embert zavar, akármit is jelentsen most az "értelmes". Látom, nem akarod felfogni, mi a baj az önző szemléleteddel. Azért építettünk társadalmat, mert az hatékonyabb, mint mindent egyedül csinálni. Ezért kell a közösbe adni, s ezért kapsz is onnan. Aki többre képes, többet ad, aki kevesebbre képes, az kevesebbet, s ez így igazságos.

10% fölötti munkanélküliség mellett elég cinikus beszólás az, hogy nem akarnak dolgozni. Persze, ez a regisztrált munkanélküliség, a tényleges lényegesen nagyobb.

Az utolsó két mondatodhoz: éppen te vagy az, akit zavar, hogy adózni kell, te vagy az, akit soha semmi baj nem fog érni, s te vagy az, aki megöregedni sem fog, mert az veled nyilván nem fordulhat elő.

Mondom, hagyjuk, nagyon másképp látjuk a világot. Nem sok köze van ennek a Tisztaszoftver programhoz. Egy hozzászólásodra reagáltam, ebből fakadt a vita. Nem volt minden tanulság nélkül való.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE