( uzsolt | 2011. 12. 28., sze – 11:39 )

Jártam már szépen az MsOffice-féle powerpoint-tal. Egyszerű prezentáció, matekversenyre a szóbeli forduló kérdései. Semmi egyéb incem-fáncom, dia, rajta egy vicces(nek szánt) kép, a szöveg, és időzítő beállítva 1-2-3 percre (attól függ, hány pontos volt a feladat), utána szólt egy harang vagy taps vagy mi a görcs, hogy addig lehetett a példát csinálni.
Nem tudom a verziószámokat, de most nem is ez a lényeg. Benn a tanáriban az asztali gépen megcsináltam a ppt-t (MS-félén), aztán, na mondom, kész van, kipróbálom a laptopon (még nem élesben), hogy megy-e minden.
Az, hogy a "vizuális effektek" nem egészen azok voltak, ami be volt állítva, mindegy. De hogy az időzítés ELTŰNT, és a laptopon újra kellett csinálni, az azért eléggé ciki. Jó, nem azon a plusz öt percen múlott, míg mindre _újra_ beállítottam, hanem az, hogy ha nem próbálom ki, akkor égünk egy sort, mert egyik verzióról egy másik verzióra egy egyszerű időzítés nem megy át, nem marad meg.

Word: különböző verziók nem kompatibilisek, a tördelés elcsúszik. Húgom járt így, megcsinálta a szakdogáját, minden szép és jó, viszi nyomtatni (ui. sok színes ábra is volt benne), aztán csak látja, hogy még a tartalomjegyzék se stimmelt (nem, nem kézzel írta meg, automatikusan generálta). Meg persze az is egy csoda volt, hogy az egyik oldal lap alján a fejezet címe és a szöveg a következő oldalon volt.
Aztán azt csinálta (a javaslatomra), hogy exportálta pdf-be, és azt vitte el, és azzal már nem volt ilyen gond :)