( poliverzum | 2011. 12. 28., sze – 10:20 )

Na végre valami jó hírt is hallok! Csak vissza ne táncoljanak!

Végigolvastam az összes hozzászólást, s az a véleményem, hogy

1. Az átállás lehet hogy nehéz lesz (de főleg inkább csak a sok fanyalgó ember miatt), de ezt nem lehetett elkerülni - valamikor el kellett kezdeni.
2. Pont most a legjobb elkezdeni, mert most úgyis kevés az ország pénze.
3. Egyáltalán nem olyan nehéz megbarátkozni a Linuxszal és a LO-val. Amikor én átálltam (UHU)Linuxra, AZONNAL(!), rögvest telepítés után tudtam használni a gépemet legalábbis az alap funkciókra. Még regényírásra is, ami nekem nagyon fontos szempont volt. Pedig korábban sosem láttam OpenOffice-ot, kizárólag Word6.0-t. Mégis elboldogultam vele. Szóval ne etessenek már azzal, hogy olyan marha nehéz volna... Nyilván van egypár speciális dolog a LO-ban ami másképp megy mint a Wordben, de ezek kevésbé fontos, ritkán használt funkciók lehetnek, s ezeknek a megismerésére elegendő kell legyen a fél év.
4. Szerintem az iskolák számítógépeinek többsége alkalmas kell legyen a Linuxra és a LO-ra. Az UhuLinux1.2 simán ment nekem 256 mega rammal mindössze, s ment alatta az OpenOffice is, mindez Gnome felülettel. Ennél kisebb kapacitású gépei meg nem hiszem hogy sok iskolának lennének. Ha meg mégis, majd tesznek oda PuppyLinuxot.
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó