( kros54 | 2011. 12. 28., sze – 10:20 )

Teljesen egyetértek az előttem szólóval, s csak néhány kiegészítés. Két éve van fejlesztem a Puppy Linux alapú Sulipuppy-t (nemrégiben jött ki a 2.0) igazából jó is, és ráadásul gyengébb gépekre is alkalmas.
És mindig van de. Nem is egy.
Pl. az első az, hogy - középiskolásoknak - eleve van egy szoftverlista, miből lesz/van az érettségi, s ahhoz milyen szoftverek használhatók.
Na már most, nekem hiába személyes kedvencem a regisztráció után ingyenes Softmaker Office (a Puppy csomagja 11 MB és minden MS-cuccal elboldogul!!!) ha a Libre Office kell, ami egyébként 170 MB. (Egyébként az LO-val sincs semmi bajom, azt is használom.) Emiatt azután mindenki igazodik a standardhoz, ami ugye - eddig - az MS volt.

Viszont Linux alatt azért csomó dolog nem egyszerűen oldható meg: egyetértek, ilyen a digitális tábla, de az abev-nyomtatványokat/önkitöltő programokat (NAV, korábban APEH) ugyan hány platformra adják ki? Esetleg Wine alatt lehet próbálkozni, s a digitális táblákról, hasonlókról is ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólónak.