( timi | 2011. 12. 21., sze – 13:27 )

-1
A Windows bár nem abnormális, de gyenge minőségű oprendszer. Elméletben talán lehetne Linux-ra vagy OS X-re is írni millió vírust, trójait de a valóságban nem írnak. Lényegtelen milyen okból, a felhasználó a gépe előtt nem tapasztal olyan problémákat mint a Windows Pc előtt. A sebezhetőségek számán lehet számháborúzni, de objektív összehasonlításra nincs mód. A Windows fejlesztése nemcsak zárt, de a Microsoft igyekszik eltitkolni az időben felfedezett sebezhetőségeket. A Linux fejlesztése teljesen nyílt, az apró hibák is ismertté válnak és az Apple sem sepregeti Microsoft-módra görcsösen a szőnyeg alá az OS X hibáit.
Linux gépem soha nem dobta el magát. Ha te ilyet tapasztaltál akkor nálad a hardverrel lehetett gond. Az is köztudott évek óta, hogy bizonyos hardverelemek mint az Ati vga Linux-on problémásak. Sajnos Linux mögött nincs egy olyan cég rendszerhez tervezett hardverrel, mint OS X-nél az Apple Mac. Megfelelő gépen a Linux tökéletes, de a megfelelő gépről neked kell gondoskodni.

Macintosh nemcsak egy nagyon jól megcsinált minőségi gép de (természetesen) az OS X is beton-stabil rajta. Azt sem tudom milyen halál lenne Mac-en, mert soha nem kellett találkoznom vele. Windowson nem véletlenül fogalom a kék halál, minden felhasználója találkozott már vele. A BSoD rövidítés széles körben ismert.
Ez pedig nagyon is számít ha összevetjük az oprendszereket.

(OS X-en nem Safarit használok böngészésre:-)