( uid_194 | 2011. 12. 21., sze – 09:11 )

> - Nekem a staging es kommit kifejezetten idgesito, mert a semmiert kell 2x commitolni.

git commit -a. Nem kell, ha nem akarsz.

> - Historyt nem mindig tudja abrazolni grafban (ismert limitacio).

git log --graph --pretty=format:'%Cred%h%Creset -%C(yellow)%d%Creset %s %Cgreen(%cr) %C(bold blue)<%an>%Creset' --abbrev-commit --date=relative

Ha command-line kell, szines-szagosan. Ott van meg git log --graph, meg a kulonbozo git guik, amik mindezt tudjak szebben.

> - Mar elofordult olyan hogy valaki mas sikitott hogy hogyan kerult vissza egy korabbi modositas mikor ki lett szedve (a tortenetet nem ismerem, termeszetesen siman el is ronthatta az illeto).

Akkor valaki valamit elbaszott. Es nem a git volt az.

> - Sokszor van hogy ket kulonbozo verzioju repot szeretnek osszehasonlitani (full recursive diff), ehhez mindig ket kulon lokal repo kell, mert egyidoben csak 1 verzio lehet a git repoban, ami nem eppen kenyelmes, foleg hogy mindkettot allandoan szinkronizalni kell a masterrel.

Egy git checkoutban az *osszes* verzio ott van. Ha diffelni akarsz ketto kozott, git diff rev1..rev2. Tetszoleges verziok kozott lehet. Ahol rev nem kell, hogy lokalisan ki legyen checkoutolva, eleg ha le van fetchelve. (Ertsd: git diff origin/jozsi/my-big-feature..origin/piroska/typo-fixes gond nelkul mukodik, de pl git diff origin/master..master is.)

> - Nekem a history az maga a tragedia, az egvilagon nem talalok meg semmit benne.

LOL.

> - Nalunk mindenki klonozza a kozponti repot, ami nekem kifejezetten nyug, mert teljesen feleslegesen kell a ket repot allandoan kezzel szinkronizalni.

Lehet commit hookot irni ami automatikusan pusholja is a megfelelo branchet. Ha epp ez kell. En kifejezetten szeretem, hogy nem megy rogton kozponti repoba, mert igy van lehetosegem elotte megegyszer atnezni, vagy osszehuzni tobb atmeneti commitot egy pofasabbra, es ugy kipusholni.

(Pl ha ebed elott eljutok egy olyan pontig, hogy most mar kezd alakulni, de ket irany van amerre tovabbmehetek, akkor git commit -m 'temp: figure out wtf to do next'. Megkajalok, eldontom, nekiallok. Kiderul hogy rossz iranyba mentem, reset az elozore, masik tovabb, commit, aztan rebase -i -vel osszehozom egy szep commitba. Mindenki boldog.)

> - Kis csapatban rettenet elonyos volt a CC, ahol latom hogy a masik eppen min dolgozik, bele tudok nezni hogy eppen mit ir, illetve commit utan rogton tudom diffelni a sajat verziommal, hogy eppen mit irt at. Igy kvazi sync utan meg is volt a kodreview.

Topic branchek es gyakori push + commit notification. Ezzel latod, hogy ki min dolgozik kb. Es masterre topic branchbol mergelsz, es megvan a code review is.

Egyebkent a bajaid fele abbol adodik, hogy az egit buta. Az a gitrol magarol nem mond sokat, csak annyit, hogy lehet hozza gyer frontendet is irni. De mihez nem lehet?

--
|8]