( Esc | 2011. 12. 15., cs – 08:41 )

> milyen bugjai vannak
Ezzel szépen megfogalmaztad a PHP legfőbb ismérvét.:)

C.. szerinted Óz miatt alakult ki annyi változata? PHP-ban kezeltél már szálakat, csináltál már GUI-s felületet, kezeltél már socket-et?.. sorolhatnám a kérdéseket napnyugtáig.
Egy nyelv komplexitását nem az adja, hogy milyen a nyelvi kialakítás (hogyan írod le), hanem sokkal inkább a lehetőséget tárháza. Az az állítás, hogy a PHP komplexebb a lib-jei miatt, egy irdatlan baromság.
Java.. dettó. Csak adatbázis "kezelésre" egy tucat framework van, GUI-s fejlesztésre szintén, web fejlesztésre egy tucat mód.. és ezt is sorolhatnám a végtelenségig.

Nagyképű leszek.. ismerek és használok úgy 4-5 nyelvet és 2-3 kvázi nyelvet.. a problémám, hogy egyre inkább keverednek bennem a dolgok és tudom, hogy amikor nem kellett ennyivel foglalkoznom, akkor sokkal biztosabban kezeltem és mélységiben ismertem az a párat, mint most.

A cikkíró azon ökörsége, hogy képes legyen valaki bármikor újabb nyelvet felvenni az eszköztárába, csak akkor lehetséges max. ha valaki egy adott nyelv egyetlen területére (itt: web fejlesztés) koncentrál, azaz egy nyelvnek lehetőségeinek a töredékét sem ismeri, használja.

Szerintem.. de mint tudjuk az igazság odaát van.