( gergov | 2011. 12. 14., sze – 12:23 )

Ok, ez is egy hozzáállás, viszont így előbb-utóbb elfogy az elérhető munkavállaló. Ugyanis aki megteheti, az nyilván eleve a jobb lehetőséget ragadja meg, és oda megy dolgozni, rajta kívül meg akkor már csak a tapasztalatlan marad.

Amennyi erre szánható időm van, annyiban szórakozok magán "projectekkel", ezek közül azonban szerintem egy sem üti meg azt a szintet, hogy egy állásra való jelentkezéskor mondjuk referenciaként bemutathassam. Épp azért, mert magamnak készült, más ember számára használhatatlan/alig használható a dokumentáció, ronda a kód, stb... Mert ha ezzel töltöm az időm, akkor sosem lesz belőle működő valami.
Én örülök, hogy egyesek megtehetik, hogy mondjuk az egész nyarat fejlesztéssel töltik, számomra ez azonban nem adatott meg, örülök, hogy legalább a szorgalmi/vizsgaidőszakban meg tudom oldani, hogy nem kell dolgoznom.

A buli is mindenkinek más, nekem pl. az elmúlt félévemben az "egész éjszaka a billentyűzetet nyomkodom" partyk voltak napirenden.
Nem értek egyet azzal, hogy a jeles diploma az elvárható minimum lenne. Persze, tudom, meg lehet csinálni, de én sosem szerettem úgy tanulni, hogy "na, akkor nézzük át a tavalyi zh-t, aztán magoljuk be a feladatokat". Amilyen jegyet kaptam, az legfeljebb negatív irányban tért el a tényleges tudásomtól (pl. mert elfelejtettem számonkérés előtt a természet kényszereinek eleget tenni - pech). Ezzel a technikával viszont kb. zseninek kell születni vagy 36 órára nyújtani a napod, hogy valóban az "5" legyen az elvárható minimum.

Végül pedig konkrétan ismerek olyan embert, aki évek óta dolgozik valahol, de rendszeresen engem csesztet a kérdéseivel, pedig én még fényévekre vagyok a diplomától. Biztos, hogy őt lenne érdemesebb felvenni helyettem?

Továbbra is azt mondom, ne kelljen már 2-3-4 nyelv + library-k dokumentációját fejből vágnom. Persze ha az interjú előtt megmondják, hogy ezen a környéken nézzek szét mielőtt betoppanok, akkor talán.

(Mellékgondolat: te tényleg mplayer fejlesztő vagy? Mert akkor most gondolatban nagyon mélyen hajoltam meg előtted.)