( bervi | 2011. 12. 12., h - 21:42 )

"De nehogy azt hidd, hogy vartam, hogy a szamba essen a sult galamb, volt, hogy napi szinten 3 helyre mentem interjura, delutan 5-6 fele estem haza, ebedelni."

na, erről pofázok, hogy ezt "vidéken" (=bármi más, mint pest) esélyed sincs összehozni, mert hetente összesen kerül fel mondjuk 10 új IT-s hirdetés, HA 4 megyét nézel egyszerre (győrmoson, veszprém, fejér, komáromesztergom, nem épp a legcsóróbb helyek ezek sem) 3 magánportálon és a közigálláson IS. ennek a 10-nek mondjuk be tudod adni a 20%-ára, és akkor még sokat mondtam (mivel kurva sok ága van az IT-nek is, és mindenhez nem értesz), a beadottak közül meg behívnak interjúra mondjuk a 30-40%-ára, ami szintén nagyon optimista becslés. ezeket nem csak úgy mondom, ez a január-április közötti, illetve most augusztus-december közötti álláskeresésem számai.

ezek után nagyjából látható, hogy hány interjúra jutsz el egyáltalán, ha nem pesti vagy. és persze még az interjún is neked kell a legjobban lenyűgözni a leendő főnököd a másik 30 jelölt közül.

itt nem a galambot várja az ember, hanem a kurva álláshirdetéseket, amiből kurva kevés van most. de egy pesti ezt egyszerűen képtelen felfogni. meg azt is, hogy nem feltétlen rajong minden ember a gondolatért, hogy naponta 4 órát utazzon a munkája miatt. de én már ezen is túl vagyok, mert pestet is nézem.

de tudom, én és a rengeteg munkanélküli ismerősöm mind válogatunk. a nagy semmiből...

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]