( hrgy84 | 2011. 12. 12., h - 21:26 )

Egyebkent en eleg szar meloval kezdtem a palyafutasomat, es kizarolag a szerencsemnek koszonhetem, hogy a tovabbiakban sikerult viszonylag normalis helyekre kerulnom. A masodik allasomra majdnem egy evet vartam, mert addig senki nem jelzett vissza. De nehogy azt hidd, hogy vartam, hogy a szamba essen a sult galamb, volt, hogy napi szinten 3 helyre mentem interjura, delutan 5-6 fele estem haza, ebedelni.

Raadasul en mozgasserultkent nem konnyen kapok munkat, mert hiaba jar utanam kedvezmeny a cegeknek, ha kell mellem meg egy ember, mert egy szervert nem rakok arrebb tiz centit se. Amit nyerne a reven, boven elveszti a vamon. Arrol nem beszelve, hogy sem az uzemeltetesnel sem a programozasnal nem a ber a motivacio, hanem sokkal inkabb a potencial.

Meg ket szot a programozasrol: ahol junior pozicioba keresnek embert, nem feltetlen profi X nyelv tudassal keresnek, inkabb az az elsodleges cel, hogy a programozassal mint szemleletmoddal tisztaba legyel. Az, hogy nem vagy profi mondjuk C-bol, vagy Java-bol, nem okoz gondot senkinek, az sokkal fontosabb, hogy tudd, hogy hogyan epul fel egy alkalmazas, plusz pont, ha nehany patternt is ismersz, vagy legalabb mar hallottal roluk. Tudj egy forraskodot elolvasni, el tudj benne melyedni, a tobbit az internetrol ossze lehet szedni.

Marpedig az XChat-WDK egy olyan projekt, ahol a programkod olvasasaban eleg nagy gyakorlatra tettel szert (legalabbis valoszinuleg, mivel mukodo kodok jonnek ki toled). Ez mint junior programozonak kifejezetten jo ajanlolevel.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal