( hrgy84 | 2011. 12. 12., h - 21:18 )

Megprobalok itt valaszolni, mert itt meg emberi hangon megy a szal.

Eloszor is, el kell menni, meg kell kerdezni, hogy mi a melo, ennyi. Ha nem tetszik, nem vagy koteles elvallalni, egy allasinterju semmit nem jelent, ha azt mondod, hogy nem, akkor se tortenik semmi.

Mas szoval, az hogy te elmesz egy allasinterjura, az nem jelent egyben szandeknyilatkozatot is.

Nagyon sok ceg egyszeruen fogalmazasi zavarokkal kuszkodik, a legtobbszor kiderul, hogy boven eleg oda az a tudas, ami nekem van, pedig en aztan nem vagyok programozo. A junior allasok pedig igencsak boven betanulasrol szolnak.

Ami az uzemeltetoi melot illeti, elem talan 3x-4x toltak 1 oldalnal hosszabb kitoltendo dokumentumot, abbol csak 2 volt szakmai teszt, a tobbin ilyen kerdesek voltak, hogy neve meg lakcime, persze ezeken is kellett gondolkodni rendesen :-). Es alaphangon tul vagyok mar ilyen 20-25 interjun.

Szoval, nem szabad prejudikalni. Van junior pozicio is, van senior pozicio is, van valasztek. De tudod, ha valaki szegeny mint a templom egere, elmegy portasnak is, hogy meglegyen a betevoje. En tudom, mert en eltem mar olyan szinten, hogy a holnapi kajan is gondolkodni kellett.

Lehet hogy okadek, szar melo, lehet hogy utalod, es legszivesebben belefosnal, de penzt kapsz erte, es manapsag ez sokat szamit, foleg ugy, hogy sokan meg ennyi lehetoseget sem kapnak: egyszeruen az utcara kerulnek.

Es probald meg vegre elolvasni: senki nem mondta, hogy onnet kell nyugdijba menni. Manapsag mar nem vagy roghoz kotve, ha talalsz egy jobb allast, akkor siman at lehet menni. Munka kozben is lehet allast keresni, senki nem tiltja meg. Az interjukat trukkosebb megoldani, de nem lehetetlen.

Probalj meg egy picit nyitottabban allni a kerdeshez, mert ez a "szar melot nem vegzek, programozni nem programozok, en kizarolag Apache 2.0 es Linux 2.4-es szervereket vagyok hajlando adminisztralni" hozzaallassal csak a szakadek fele szaguldasz.

De tudod mit, szard le. Par ev mulva ugyis rajossz magadtol, hogy nekunk volt igazunk.

--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal