( bervi | 2011. 12. 11., v - 17:05 )

"csak az nem talal allast, aki nem keres (informatikuskent)"

"en gimi alatt tavmunkaztam, heti 1x fizikailag is felmentem dolgozni (suli utan, majd ejszakaig bent, masnap hajnalban haza, elso orara epp beestem)"

azt a "mellékes" körülményt felejted ki a mesédből, hogy az egy világválsággal és egy II. Viktor királlyal korábban volt. felőlem röhöghetsz nyugodtan, de ezzel csak annyit érsz el, hogy egy beképzelt bunkó faszkalapnak foglak tartani, aki 10 év munkaviszony után, svájcból mondja meg a faszát, hogy itt most pályakezdőként hogyan is működnek a dolgok (minden fogalom nélkül).

pesti állásokra is beadom, de már az is ünnepnapnak számít, ha egyáltalán behívnak interjúra. egy vidéki hirdetésre általában olyan 100-200 (pesten még több) ember adja be a pályázatát (nem hasraütésre mondom, tudom), ennyi ember közül nem olyan húdekurvárakönnyű bekerülni, mint ahogy te előadod, főleg ha még az interjúk száma is ilyen kevés.

perpill egy győri céggel folytatok interjút, még csak telefonon, de már így is volt 3 kör, és még lesz legalább 2. a pályázatom kb. 1,5 hónapja adtam be hozzájuk, és még mindig ott tartok, hogy nincs munkaviszonyom, csak telefonálgatok. amúgy augusztus óta vagyok munkanélküli. de tényleg egyszerű munkát találni, ja.

jelenleg marhára nincs egyensúlyban a kereslet-kínálat viszony, a munkaerő-piac iszonyatosan túltelített. ezért van az, hogy a cégek megengedhetik maguknak, hogy szarért-hugyért keresnek agyontapasztalt zseniket. mert találnak még így is.

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]