( Breaknet | 2011. 07. 31., v – 13:28 )

A pro júzerek még vagy 50 évig biztosan hagyományos operációs rendszert fognak használni, mivel egy felhős oprendszer képességei igen korlátozottak és eszem ágában sincs az adataimat egy cégnél tárolni valami távoli szerveren, a vassal együtt eladott oprendszer felesleges, szeretem magam elvégezni a telepítési folyamatot. Az előretelepített és a felhős rendszer is csak a lama home usereknek jó.

A tabletek, okostelefonok úgyszintén használhatatlanok komolyabb munkára és bármennyit is fejlődnek, a kijelzőjük mindig túl kicsi lesz. Ha meg nem, akkor meg már nem tablet PC lesz a neve és elveszíti a funkcióját.

A hagyományos asztali PC a legjobban fejleszthető, hűthető, szervizelhető. A notebookok, tabletek, okostelefonok csak netezésre jók, egy komoly felhasználó igényeit nem elégítik ki. Elképzelem magam, ahogy egy iPad, vagy 15''-os notebook előtt görnyedve vágok egy videót, vagy nézek full HD filmet :) De még programozni se vagyok rajta képes kényelmesen.

A tabletek, okostelefonok, felhő oprendszerek csak a lüke tinédzsereknek és a felvágós, magukat szupermágusnak képzelő kis tizenéves hackereknek való. Nekem egy notebookom van a PC mellett, ha mindenképp muszáj vagyok gépet használni amikor nem vagyok otthon, akkor azt magammal viszem, de ezt a kis miniatűr tablet PC-t használhatatlannak tartom, a felhő alapú oprendszerrel ellátott laptopot pedig mi a fenéért vinnék magammal? Ha megszakad a net, akkor használhatatlan az egész gép. Az érintőkijelzős okostelefonnal meg még egy normális sms-t se lehet megírni kényelmesen.