( timi | 2011. 07. 15., p – 00:59 )

+1
Desktop-on munkára kifejezetten a legrosszabb választás a Windows. Ahol Windows van, ott vírus és malware lassítja állandóan a munkát. Vírus majd válogatott vírusirtók majd végül format és újrainstallálás. Ebből a mókuskerékből máig nem jöttek ki az r1 user-ek. Lehetne jól karban tartani a Windowst a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy a felhasználók 98%-nak ez nem megy.
Desktop-ra az OS X a legjobb egyértelműen. De még a Linux is jobb mint a Win.

'És ez a 1-2% elterjedtség addig fog megállni, amig nem fogják fel, hogy a csomagkezelés nem megoldás pc-n, nekik setup.exe kell. nincsen /media, meg mnt, hanem c,d meghajtó, kell c:linux,'

Ez szerintem óriási tévedés. Macintosh-on sincs c és d meghajtó, setup.exe helyett is sokkal jobb megoldás a dmg és /Applications. Van /Volumes ami ugyanaz mint Linuxon a /media. A Lion-tól nekifekszik az Apple, hogy minél több alkalmazást el lehessen érni az App Store-ból (ami már most is van, csak még kevés népszerű app található meg benne). Az OS X App Store nagyon hasonlít a Linux-ok grafikus csomagkezelőire. Sokkal egyszerűbb ez, mint a setup.exe Windows-on.

(Bocsi, a válasz második fele strogg-nak ment)