( poliverzum | 2011. 06. 19., v - 00:17 )

A konkrét esetben világos volt első olvasatra is, hogy megabájtról volt szó. Ettől függetlenül azonban egyetértek veled abban, hogy nagyfokú slendriánság és igénytelenség mb-t írni MB helyett, amikor pedig az utóbbi lenne a helyes. Mert bár könnyedén ki lehet találni, minek KÉNE ott állnia ahelyett ami valóban áll ott, de cseppet sem olyan szörnyű nagy fáradság lenyomni írás közben a Shift billentyűt ahhoz, hogy helyesen jelenjék meg a gondolatunk! Vagyis, bevallom, engem is zavar az, ha valaki csupa kisbetűvel ír. Vagy ha épp nem használ ékezeteket. Mert ugye, az utóbbi még félreérthető is lehet. Mert hallottam ám olyasmiről, hogy az igazgató felháborodottan telefonált a raktárba, hogy mit keres ott az a kimutatások szerinti 200 méter fókabél?! Egy elektronikai üzemben?! Aztán persze kiderült, hogy az főkábel akart lenni, csak ugye fokabel-nek volt írva...
Na de az ékezetek mellőzésére még akad némelykor (nem mindig!) némi mentőkörülmény, mert pld angol billentyűzeten nehézkes elővarázsolni őket. Shift billentyű ellenben minden billentyűzeten akad, akkor meg bizony használjuk is, mert úgy illik! Mert ha MÉGSEM használjuk, azzal mintegy kimutatjuk, mennyire semmibe vesszük az üzenetünk, hozzászólásunk olvasóját! Hiszen még arra is sajnáljuk az időt, hogy normálisan, helyesen írjunk a kedvéért!
S ez természetesen nemcsak a műszaki fórumokra vonatkozik, hanem MINDEN fórumra. Vagyis nem amiatt kell helyesen írni, mert másképp a hülye olvasó nem lenne képes kitalálni a közlendőnket, hanem mert ezzel megtiszteljük postjaink olvasóit. Tehát írjuk csak helyesen az SI prefixumokat, meg használjuk nyugodtan a mondatkezdő nagybetűket stb, általában véve írjunk helyesen! Mert ez így illik.
-------------
Használj GoboLinuxot: http://mek.oszk.hu/05800/05895/
Könyv a VIM-ről: http://gobolinux.bplaced.net/vim/vim.odt
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó