( _Franko_ | 2011. 04. 23., szo - 12:08 )

Rakerdez. Plusz nem bizonyitott, h ezen informaciok kikerulnek a telefonbol, a jelek eddig azt mutatjak, h csak az eszkozon vannak jelen, ellentetben a topicban levo adatokkal.

"This information and the GPS coordinates are stored (or “batched”) on the device and added to the information sent to Apple."

Nem az a biztonsági lyuk, hogy anonimizált adatokat küld a telefon a központba, hanem az, hogy emellett hetekre és hónapokra visszamenőleg ott egy titkosítatlan fájlban az adat, amelyhez hozzá lehet férni a felhasználó tudta nélkül.

A 3G hálózat, a WiFi hálózat és a többi kommunikációs mód mind része az elektronikus tájképnek, egyszerűen a "templom melletti utca végén a három magas fenyő mellett van a posta" utasítás helyett mondható, hogy az "X BSSID után az Y BSSID-ig kell menni és ott van a posta".

Ennek akkor lesz egyszer haszna, ha mondjuk USA katonai módba kapcsolja a GPS-t és még se az EU, se az orosz navigációs rendszer nem üzemel.

iOS is hasznal wifi alapu helymeghatarozast.

És egy hozzászólásban le tudod írni, ezt a mondatot azzal, hogy nem bizonyított az, hogy elküldi az Applehoz a gyűjtött adatokat? :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home