( dareal | 2011. 04. 20., sze – 09:30 )

no offense, de a linkelt képeken látható ikonok a megnyitott app drawer-ben vannak (a galaxy s alap dockján jobb szélső gomb hozza elő), ugyan így működik a sense is, csak ott bal oldalt van a felfelé mutató nyíl (bár az való igaz, hogy sense esetén vertikális, touchwiz esetén horizontális a scrollozás). ez nincs máshogy az alap google launcheren sem, ott középen található az app drawer gombja, ami szintén így listázza az ikonokat, viszont az szintén vertikális scroll-al.
alapvetően a touchwiz is widgetes, ikonos nyenyenyunya, amiben szintén megtalálható az app drawer.

ezekkel szemben leginkább a miui desktop hasonul az iphone springboard-hoz, mert ha telepítesz egy appot, akkor a miui is egyből kidobja az ikont az asztalra, nem app drawerben helyezi el, mert az nincs is neki. a touchwiz, sense és a launcher alapvetően egyáltalán nem rakja ki a képernyőre az ikont, hanem az app drawer gyűjtőbe helyezi azokat. a samsung touchwiz jóval jobban hasonlít az alap google launcherre, mint a springboard-ra.

azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy az eszközök külalakját tekintve rettenet módon hajaznak az iphone-ra és az ipad-ra.