( uid_194 | 2011. 04. 08., p – 22:20 )

gnome-ba is rengeteg mindent bele lehet scriptelni. gnome-shell peldaul gyonyoruen programozhato, sokkal jobban, mint barmi mas, amivel talalkoztam (az epitsd-magad wm-ek kivetelevel).

Szerintem a gnome puritansaga ugyanolyan elegans, mint a unix tervezese, sot.

En szeretem alaposan atalakitani a desktopom (hasznaltam e16-tol kezdve ratpoisonon es fvwm2-n at metacityig kb mindent, miszlikre is szedtem mind egy szalig), a gnome2 mar egesz kozel ert ahhoz, hogy eleg egyszeru legyen ahhoz, hogy nem all az utamba, ugyanakkor adjon arra is lehetoseget - ha nagyon akarom - hogy furcsa dolgokat muveljek vele. A gnome3 erre meg ratette egy lapattal, csomo szemetet amit eleve nem szerettem, kihajitottak a fenebe, es messze jobb megoldasokat talaltak (olyanokat is, amikre nem is gondoltam, de amiota olvastam, es elkezdtem hasznalni, fel nem fogom, hogy eltem nelkule eddig). Mindemellett a gnome-shellt sikerult olyanra alkotni, hogy ha valaki akar, akkor ne keruljon komoly erolkodesbe, ha bele akar turni konyekig.

Nekem igy a kenyelmes, hogy par altalanos dolog ki van vezetve a feluletre, es ott ossze tudom kattintgatni, ha meg mas kell, akkor picit beleturok maskepp. Avagy, ami egyszeru, az tenyleg egyszeru, ami bonyolult, az meg nem lehetetlen. I <3 Gnome3.

(Extra josag, hogy a gnome-shell keyboardrol is nagyon jol vezerelheto, ami ex-ratpoisonos szivemet igencsak megmelengette)

--
|8]