( bambano | 2011. 03. 03., cs – 16:20 )

Feltételezések:
- a wayland bugos lesz: eddig akárhányszor csináltak nagyobb architekturális változtatást, mindig baj volt belőle. lásd: sysv init csere, udev, stb. ezek alapján ha azt feltételezed, hogy a wayland bugos lesz, statisztikailag kisebb hibát vétesz, mintha azt, hogy hibátlan lesz. Csak nekem, maradinak lett szar? nem, mindenkinek az lett.
- compiz: évek óta azt hallom, hogy a compiz milyen eye-catching meg milyen jó, stb. stb. terjed? nem terjed. akármelyik topicon, fórumban kerülnek elő ezek a dolgok, *mindig* előkerül, hogy a linux piaci részesedése hibahatár körüli.
- "bár a legvalószínűbb az, hogy te meg sem éreznéd, mert ami neked kell, az is marad.": én elolvastam a wayland faq-ot, ott megmondták, hogy nem hajlandók azzal foglalkozni, ami nekem kell.
- "Miért érdekelne a fanyalgásod": tényleg, miért érdekel? téged nem azért fizetnek, hogy engem meggyőzz a világ dolgairól, legalábbis ezt mondtad. Akkor miért is erőlködsz? Hogyan magyarázod azt a tényt, hogy mindig írsz választ? vagy mégis érdekel a fanyalgásom? Abban az esetben, ha mégis az az igazság, hogy nem érdekel a fanyalgásom, de tény, hogy válaszolsz, egy feloldása van a problémának: troll vagy.
- "szubjektív, maradi, beszűkült, egocenteres": ebből az egocenterest tagadom, se egocenterem, se musiccenterem nincs. Mindig mindenki szubjektív, én is, te is. Te azt hiszed, a ti elképzelésetek az egyetlen igaz út, ergo szubjektív vagy. A másikra a szó, amit kerestél: egocentrikus. Csak ismételni tudom magam: ezek megállapítások, hogy maradi vagyok. Hiányzik a bizonyítása, hogy ez a helytelen hozzáállás, ezzel szemben az a progresszív és kísérletező hozzáállás, amit tőletek látok, a helyes.

Nem értem a változtatások kiindulópontját??? ezt miből vontad le? te is az álmaid alapján akarsz vitatkozni? Én értem a változások kiindulópontját, azt is értem, amiket eddig elmondtatok, csupán azt nem értem, hogy ebbe az irányba kell elindulni.

Olyan ez, mint a porsche. A farmotor+hátsókerékhajtás az egyik legrosszabb, ha nem a legrosszabb autótervezési mód. Sok év munkáját rááldozva mégis jó autókat gyártanak. Dobják ki? Minek? Már túlvannak azon a ponton, hogy sok melót feccöljenek bele, most már a kasza ideje van, hagyják békén és keressenek vele sok-sok pénzt.

Amit várok tehát: tényekre hivatkoztam, következtetéseket vontam le belőle, cáfold meg őket. vagy írj egy fél mondatot, miszerint nem érdekel a hozzászólásom és hagyd a fenébe az egészet.