( bambano | 2011. 03. 03., cs – 15:12 )

"üdvözlök minden olyan új próbálkozást, amiben legalább benne van annak az ígérete, hogy javulni fognak a dolgok": a közértben nem adnak az ígéretekre semmit. Az opensource és különösen a linux tele van ígéretekkel, amik vagy hamvába holtak rég, vagy majd hamvukba fognak halni. Az optimizmus ilyen szintjét nem látom megalapozottnak.

"afféle anti-evolúcionista álláspont": hogy anti-evolúcionista lennék, nem tagadom. De ez csak egy ténymegállapítás volt, kellene a bizonyítás, hogy ez helytelen álláspont. Annyi mindenen lehetne még javítani pl. egy debianban, annyi másra lehetne még energiát lekötni, hogy nem értem, miért pont egy működő alrendszer hanyatlökésére kell az energiát pazarolni.

és ezzel áttértünk a másik mondanivalómra is: az számomra teljesen nyilvánvaló, hogy a wayland nekem nem lesz jó. nyitott kérdés, hogy (elhangzott ez a szám itt valahol) 100 millió másik felhasználónak tényleg jó lesz a wayland? Abban teljesen biztos vagyok, hogy az átmeneti időszakban biztosan nem lesz jó. De utána? Semmi hihető nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogy a 100 millió felhasználónak hosszú távon jó lesz.

Megint csak osztódik a közösség, megint csak szétforgácsolják az erőforrásokat, stb. stb. biztos olyan sok felesleges erőforrás van, hogy lehet pazarolni.

"A birkasággal kapcsolatban meg az a meglátásom, hogy hülyébbnek nézed az embereket, mint amilyenek valójában": hányszor szoktak engem is hülyének nézni... hányszor fordult már elő itt és más fórumokon, hogy tényszerű dolgok esetén is az álmodozásaik szerint vitatkoznak velem, nem a tények szerint... (konkrét friss példa: aki le akar anyázni engem, az mondja meg, hogy hol nem dolgoztam és minimálisan sem hatja meg, hogy én meg tudom, hogy hol dolgoztam eddig, csak mert az ő érvelését az támasztja alá, ha szerinte nem voltam még olyan területen)... elég öreg vagyok már ahhoz, hogy nem izgatom fel magam minden ilyen apróságon. Tisztázzuk, nekem nincs szükségem arra, hogy védekezzek itt. Ez nem a rögtönítélő bíróság, hogy véres verejtékkel védekezni kelljen. hasznosabb lenne, ha nem abban vájkálnál, hogy szerinted bennem milyen lelki folyamatok játszódnak le, hanem a hozzászólásaimat vitatnád. ugye, megint egy példa, amikor valaki az álmodozásai szerint vitatkozik, nem a tények szerint.

Egyébként pedig nem szoktam senkit hülyének tartani. A kijelentéseiket szoktam hülyeségnek tartani, ez igaz.

A linuxszal kapcsolatban meg két dolgot lehet vitatni (vagy nem lehet vitatni): az egyik, hogy technológiailag hogy áll, a másik, hogy nekem vagy x.y-nak ez konkrétan megfelel-e. Nekem megfelel. vagyis megfelelt eddig...

A versenyképesség bijektív? Mert akkor az nem igaz, hogy a texes szoftverek versenyképesek az office alkalmazásokkal. Az office alkalmazások egy csomó olyan felesleges feladatot tolnak rá a juzerre, amit helytelen rájuktolni. A juzerek elsöprő többsége nem tipográfus, ergo ezeket a kérdéseket nem lenne szabad rábízni. A latex ebben sokkal jobb. De mindegy, csak a klasszikusokat tudom idézni ebben a kérdésben: a szó elszáll, de néha a word is.

"desktopos oldalon érezhető hátrányban van a binugz": szándékosan idéztem úgy, hogy a "miatt" lemaradjon. tehát a linux desktopon hátrányban van. ÉS AKKOR MI VAN? Valahogy nekem ez a kép jutott most az eszembe: http://everyjoe.com/files/130/2007/10/hello-kitty-ak47-kawaii-armageddo…