( lovas | 2011. 03. 03., cs – 08:51 )

A magam részéről -- mint említettem is -- üdvözlök minden olyan új próbálkozást, amiben legalább benne van annak az ígérete, hogy javulni fognak a dolgok (persze szempont kérdése). A "ne mozogj mer hullámzik" v a "ha nem romlott el, ne javítsd meg" az azoknak a jelszava, akik a langyiban szeretnek tapicskolni, és bárminemű fejlesztés/fejlődés szükségtelen rossz; afféle anti-evolúcionista álláspont. Ha van egy megoldás, ami neked megfelel, de másokat nem elégít ki teljesen, akkor miért gondolod, hogy a te szempontod az örökérvényű dogmatikus origó? Miért nem lehet elfogadni, hogy másoknak esetleg másra van szüksége? Nekem nem fáj az, ha te xterm-et akarsz használni, néha én is eljátszok a gondolattal, hogy mennyivel egyszerűbb lenne pár dolog, ha a szervereinken lenne x. De ne kelljen már egy ekkora "vastagságú" architektúrát használni desktopon, csak azért mert ez szerveres megoldásoknál bevált.

A birkasággal kapcsolatban meg az a meglátásom, hogy hülyébbnek nézed az embereket, mint amilyenek valójában. Ez is egy lelki védekezési mechanizmus (te dolgod), de ha tényleg ennyire hülye lenne mindenki, mint amennyire te megelőlegezed, akkor a binugz ezt is megérdemli (és akkor nem kötöttem bele abba, hogy most igazad-e van technológiai értelemben), sőt: személy szerint te is megérdemled (én is)

A pogromozással kapcsolatban én vagyok a legkevésbé szűk keresztmetszet, mert én max pygtk-t használtam eddig. Inkább felhasználóként tapasztalom, hogy -- megintcsak -- desktopos oldalon érezhető hátrányban van a binugz az x miatt. Bár ezt pont neked -- aki szerint a tex-es szoftverek versenyképesek a mai office alkalmazásokkal -- nem valószínű, hogy el tudom magyarázni.