( Medvesajt | 2011. 02. 20., v – 14:21 )

Szia!

Ha minden igaz, akkor ez összefügg azzal a hiba jelenséggel, hogy pár perc után (amit Én nem 5-nek, hanem 2-3-nak érzek) behalnak az ssh termináljaim?
Sőt, az Sqlyog programom is, amelynek állandó kapcsolat kell, de nem bizergálom 2 percenként?

Magunk közt szólva hatalmas trágya az eszköz. Egy TP-Link WR1043 routert használtam, amíg ki nem hozták a T-Home által csak modemnek hívott modem-routert.
Még a szerelő se nagyon vágta, hogy 2 in 1 megoldással rukkoltak elő.
Nagyon rossz a wifi-je, össze-vissza kellett különféle, a neten olvasott trükköket alkalmaznom, amíg végre össze nem jött a legjobb kombináció ahhoz, hogy most már 1 percen belül képes a feleségem laptopja kapcsolódni, és az esetek 90%-ban nem is vágja ki Őt pár perc után. A LAN-os oldala is többször krepál be, vagy nem lehet elérni az admint, és szerintem elég kevés dolgot lehet konfigurálni,

Tény, hogy a TP-Link ezerszer jobb, felhasználóbarátabb, és stabilabb. A Cisco név nagyon leszerepelt előttem ...

Visszatérve az eredeti témához:
gondoltam Én is arra, hogy a két routert összekötöm, a Cisco szolgálná ki a két settopboxot, míg az összes többi kütyü a TP-Linkről menne, viszont a Te ideiglenes megoldásod egy hibalehetőséggel kevesebbet tartalmaz, és gyorsabb is, viszont nem tiszta a lényege. Ha jól értem, a libkeepalive library segítségével egy nyitott kapcsolat nyitva tartható oly módon, hogy pl. 3 percenként küld egy packetet a távoli gépnek? (legalábbis ezt vettem le az oldalukról)