( agoston | 2011. 02. 15., k – 04:42 )

Elop adta el anno a Macromedia-t az Adobe-nak. Ez most semmi más, mint a Nokia eladása a M$-nak. Beejtőernyőzték a Nokiába, aki aztán gyorsan megkötötte a deal-t. Amikor aztán a gagyiphone piacon megfullad a Nokia a kínai gagyiktól és a WP7-el max .00001%-os emelkedést tud bemutatni a Smartphone részen, akkor majd jól megveszik fillérekért az irányító packetet. Utána kérdés mi lesz, de legalább a HW-en nem lesz akkor haszonkulcs, lévén nem kell eltartani a Nokiát, akkor jöhetnek az ócó m$ mobilok.

Meg én megkérdeznék egy aktív .NET fejlesztőt, hogy mi a véleménye a MONO-ról, mert amikor 2 éve ilyesmiről beszélgettem egy olyannal akinek 10+ év tapasztalata volt M$ fejlesztésben, ő azt mondta, hogy a MONO fejlesztői bizonyos helyeken okosabbnak képzelik magukat a specifikációnál (ugye amit a m$ "gyárt"), és ezért full használhatatlan. Szóval arra alapozni, hogy a MONO miatt lesznek platformfüggetlen mobil szoftverek, szerintem nagy merészség.És akkot még nagy kérdőjel nálam a .NET környezet erőforrásigénye, ami ugye mobil környezetben elég fontos (ha nem a legfontosabb) kérdés.

Ahogy néztem erre a hírre igazán csak a m$ hívők indultak be, akik a Nokiához voltak márkahűek, azok most azt nézik melyik Androidos telefont vegyék meg.