( nyekhere | 2011. 02. 09., sze – 22:05 )

1. Én a kezdeti időszakokra gondoltam. Amióta van autoplay, eléggé sok idő eltelt, hogy a win7-ben az általad említett viselkedés megjelenjen. Win7-el még nem nagyon találkoztam, ennyire mélyen nem. Ha valami hasonlót tettek bele, akkor azt mondom: végre! (de csak akkor, ha tényleg csak annyit csinál, hogy ránéz van-e érdekes program az adathordozón, és nem futtat le semmit onnan kérdés nélkül!) Remélhetőleg mások is csak valami ilyesmi megoldáson fognak gondolkodni a jövőben és elfeljetik ezt az "alapból mindent lenyelek, amit a számba adnak" mentalitást.

2. Mikor gépeltem éreztem, hogy nem lesz eléggé hangsúlyos az "és" kapcsolat, de aztán felébredt bennem a kisördög, és vártam, hogy kinek szúr szemet :D - szóval engedély nélkül ne olvasson ÉS futasson! Olvasnia - és csakis olvasnia - szabad :)

Az utolsó mondat: Kissé sántít... A pendriveon lévő pld. autorun.exe nem része az oprendszernek míg a kiírató kód igen. Az minek kérne engedélyt? Ennyi erővel a bootnak és a loginnak is engedélyt kellene kérnie tőlem a futáshoz :) Szerintem nem egy kategória egy operációs rendszer részét képező kód engedély nélküli futtatása (ami ráadásul csak olvas) valamint egy ismeretlen kód engedély nélküli futtatása.

Ne kattints ide!