( Pontscho | 2011. 01. 21., p – 12:30 )

Válasz Tyra3l üzenetére

mit ertesz flv alatt? az csak egy kontener, amibe lehet tetszoleges videot/audiot rakni, akar h264et is (de rakhatnal bele VP8at is,

Nem tehetsz, mert nem tamogatja es erre ezt a kontenert fel sem lehet kesziteni. Maximum beletaknyolni lehet, de akkor a jelenlegi playerek/streaming szerverek valnak brokenne.

vagy a Sorenson codec-re gondolsz? ahhoz kepest barmi jobb, akar a VP6, akar a h.263/h.264 es mindharom tamogatva van azt hiszem a 9.valahanyas flash player ota.

A sorenson gyakorlatilag egy h.263 formatum, a kulonbseg csak annyi, h mas headert alkalmaz, mint a mainstream h.263. A ket formatum szimpla header maceralassal atjarhato.

attol fugg, hogy encoding-rol, vagy decodingrol beszelunk, encodinghoz kell az x264 is, ami egy kulon project, es imho mindketto(ffmpeg is, meg az x264 is) rolling release, szoval azert nem teljesen trivialis megtalalni azt a kombinaciojat a 2 szoftvernek, amikor nagyjabol minden mukodik, nekunk legalabbis volt par szivasunk vele a multban, de ugy emlekszem, mintha nektek is lett volna.

Ha van egy encoder algod osszeepitve, akkor semmivel sem bonyolultabb h.264-gyel kodolni libavcodec-cel, mint akar mondjuk sorensonnal. A ket lib osszehangolasa sem egy vaszisztdasz, eleg pontosan megmondja ffmpeg, h melyik x264 buildre van szuksege.

---
pontscho / fresh!mindworkz