( hrgy84 | 2011. 01. 10., h – 08:01 )

Felreertettetek amit mondtam, ebben persze nincs semmi meglepo, mert felreerthetoen fogalmaztam. Nem azt mondom, hogy legyen mindenbol egyfele, es akkor legyen az az etalon. De jelenleg azt latom, hogy a Linuxon belul (kedves zamboriz, felejtsd el, nem erdekel) hihetetlenul fantasztikus es remek otletek oltenek testet - felmegoldasokban.
Vegyuk peldaul a KDE-t. Nagyon tetszik, hogy szinte mindenre van kesz megoldasa, mar-mar majdnem idealis Desktop kornyezet, csak epp szegenyke ujrairas alatt all, igy a regi, baromi jo alkalmazasok mukodeskeptelenek az uj rendszer alatt, es az uj rendszerekkel is neha igencsak meggyulik a baja (en meg emlekszem a NetworkManager koruli benazasokra is). Meg sem emlitven a Gtk-Qt integracio kozotti bonyodalmakat. Arrol nem is beszelve, hogy az ujrairas ota mintha senkkinek sem lenne egeszen tiszta, pontosan milyen iranyba is halad a projekt. Raadasul meg mindig nagyon keves KDE4-es 3rdparty alkalmazas jelenik meg, ami arra utal, hogy ez az uj platform meg messze nem forrta ki magat.
Itt a masik kedvencem, a Gnome. Nagyon tetszik a letisztultsaga, az, hogy tobbe-kevesbe egyseges, kezelese nem bonyolult, es nem feloraig kell allitgatnom ahhoz, hogy nullarol is a kezem alatt legyen. Ugyanakkor azt is latom, hogy mar tobb, mint harom-negy eve keptelen megszulni egy olyan egyszeru dolgot, mint PDF plugin $RANDOM bongeszohoz (akar az epiphany-hoz). Pedig az evince nagyszeru PDF, DVI, DjVU, ... olvaso, es ha nagyon elkezdenek fejleszteni, eljuthatna az oKular szintjere. Es ez szomoru.
Itt allnak az gyemantbanyak, es nincs egy darab banyasz a kornyeken. Ugyanis a banyaszok hobbibol mindig csak annyi gyemantot banyasznak ki, amit ok elegnek gondolnak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal