( vOrOn | 2010. 12. 29., sze - 18:49 )

Hogy a bürokratikus gépezet milyen OS, Office vagy MUA programot használ - tizedrangú dolog, mert:

Ugyanúgy sima adófizető polgár fogja megfizetni a bevezetést, átállást, visszaállást. Ha (fenn) kell vagy úgy látják jónak, akkor többször is odavissza (pont azért mert lényegtelen, és legalább nem lényegi problémával foglalkozik addig is a nép). Másik dolog hogy állampolgár semmit nem fog érezni a kevesebbet fizetünk winért, mert többet költ majd (akár akarja, akár nem) lin alatti dolgok "csiszolgatásáért".
Polgár kiszolgálása hivatalokban nem változik - bürokratának mindegy hogy azt mondja "mögén szar windows kifeküdt" vagy "mögén szar linux nem megy".
Ahogyan egyszer finoman jeleztem, nem az állami bürokratikus intézményekben/hivatalokban kötelezett (és ezáltal majd sok szitokszót, negatív reklámot kapó) SW-ek fogják meghatározni, hogy mit kell szeretnie a piacnak. Hogy nagyon egyszerűen fejezzem ki magamat - lehet agyba főbe oktatni az egyetemeken brainduckot, kötelezővé tenni önkormányzatoknál a tudását, ha a piac szemtelenül pühpühhöt fogja preferálni. Az állam alkalmatlan erre a szerepre. Lesz egy pillanatnyi "százmillió linux álomországa", ahogyan addig volt "százmillió jogász országa", "százmillió közgazdász országa", "százmillió menedzser országa".

A csendőrség/rendőrség példám meg konkrétan orosz полиция/милиция lótúrót nemszámító váltást mutatta be.
--
Solaris Express
Opera