( luisex | 2010. 12. 29., sze - 14:15 )

Üdv,
ha már X.org downgrade, akkor ATI-nál is játszik :) Ott is van legacy driver, és szépen megy is. De uram bocsánat, az szerintem nem megoldás, hogy propertary driverért downgradeld a Xorgot, vagy igen?:D:D
Am. ATi-nál csalóka a helyzet, mert pl. a 9550-es is több néven visszatért, és szépen ment egy darabig a normál up-to-date driverekkel. Ami most jelenleg legacyban van, az csak a HD előtt generáció, de ez tipikusan fixme rész :)
Annyi a különbség köztük, hogy ATi annak idején nyíltan bevallotta, hogy nincs erre kapacitása, nvidia-nál meg adott modellhez csak a régebbi drivert dobta ki a kereső (tapasztalat). Nekem az ATi hozzáállása kissé jobban tetszett, de ez igazából vallási kérdés csak :)
Azért tény, hogy sokat változtak azóta a GPU-k, ATi/AMD-nél meg főleg, nem csoda, hogy a generációkkal ezelőtti magokat dobja, amivel ellentétben nvidia sokáig nem lépett át a következő generációba ,csak finomította az aktuális magot. Persze tévedhetek, de nekem annó ez jött le a magazinok lapjairól:)
Intelről meg az a véleményem csak ,hogy ők a just works-re mennek, tehát, tudjon mindent amit kell, de hogy milyen tempóval, az kevésbé lényeges :) Ez is egy filozófia, tekintve a kártyák messze elmaradnak attól, amit elvárnék tőlük, és ez mindig is a driver miatt volt. Mind Win, mind Linux alatt. Talán egyszer észbe kapnak, mert szerintem egész jó vasat tudnak összerakni, de mit ér a jó kocsi kormány nélkül?:D
Üdv,
LuiseX
U.i: Persze lehet azt mondani, hogy amd sucks, de ilyenkor kérdezem, hogy próbáltad-e?