( dzsekijo | 2010. 12. 13., h – 21:31 )

A hivatalos, gyártók által támogatott Android telepítőkészleteknél (itt most a Cyanogenmod-ot is gyártónak tekintem pl.) biztos lehetsz abban, hogy az adott HW-re, amire telepíted, le lett tesztelve.

Egy átlagos Linux disztró esetében, mint az Ubuntu, még márkás gép esetében sem lehetsz biztos abban, hogy az adott konfiguráción tesztelték.

OK, értem a különbséget, de azért mégiscsak tény, hogy időnként be tud halni, azért furcsállom, hogy abból indul ki egy technikai döntés, hogy "á, mi úgyse crash-elünk".

Totál crash, újraindítással, vagy "csak" pár alkalmazás szállt el? Hányas build?

Újra kellett indítani (vagy újraindult egyszercsak? már nem emlékszem). Hát ha egyszer N1 hivatalos builddel, akkor az mindig a legfrissebb, nem? Már nem emlékszem arra se, hogy a mostani FRG83D-s időszakban volt vagy a megelőző FRG83-asban. Egyszer vagy kétszer volt ilyen.

(Kicsit off, de most meg, a T-s 3G kiesésnél olyan volt, hogy (amidőn kipróbáltam h egy reboot visszahozza-e a 3G-t), hogy nem akart elindulni. Teljsen tégla volt, jól be is fostam (bár nem unlockoltam, de Mo.-n vett N1-re nincs gari [itthon]). Végül kiszedtem a SIM-et és akkor bepöccent.)

"Ui: Egyébként egyáltalán nem vagyok Nexus fan, a G1-es fejlesztési célra sokkal jobb volt. Egy erősebb HW-vel updatelt G1-es a fejlesztők számára sokkal inkább megfelelne, mint a Nexus vagy a Nexus S."

Erről mondhatnál többet. Azt értem, hogy a G1 layoutja jóval hacker-friendlybb az IRL billenytűk miatt, de te nem hacker felhasználó vagy elsősorban, hanem fejlesztesz rá. Milyen szempontjaid vannak a készüléket illetőleg? Saját kútfőből arra gondolnék, hogy az a jó, ha olyan, mint ami a célközönség zömének feltehetően van, hogy lásd, hogy megy az app igaziba... azon túl meg tökmindegy, mert a fejlesztés maga úgysem a telón történik.