( dzsekijo | 2010. 12. 13., h – 18:03 )

Mér beszél zöldeket a tsóka?

"But unlike Ubuntu’s running on random PC’s, with users downloading the latest (possibly buggy) Nvidia drivers, handset manufacturers test their systems very carefully before they let them ship. So if there are any problems, they tend to be found before the phone ships to end-users."

Unlike IOs, ami azon a vason fut csak amit a gyártó alárak, az Android arra van kitalálva, hogy minden baszom ketyerére rá lehessen húzni (pl. akár szifonyra :) ), tehát nem indulhatunk ki abból, hogy az adott install le lett tesztelve gyárilag.

"So at least in my experience, my Nexus One has been very reliable; it’s never crashed on me. So the chances of random crashes when you exit the 3D game ... are very remote."

Nem csak a kernel zuhanhat meg. Ha egy app leblokkolja az inputot vagy a videót, akkor se lehet sok mindent tenni pávörgombon túl. (ha PC + kábel kéznél van, adb-n keresztül talán meg lehet oldani a szitut, de nem az Avegage Joe-nak). A 3rdparty appok, ugyanúgy mint a 3rdparty vas, bizonytalanságot visznek a helyzetbe. [szerk: mondjuk gondolom van szinkronizálás csúnya kikapcsnál is]

"So at least in my experience, my Nexus One has been very reliable; it’s never crashed on me."

Hát igen, szerencsés ember. Nekem meg már crash-elt néhányszor a Nexus (hivatalos Google-s Android builddel, normál használat mellet).