( hex | 2010. 12. 05., v - 05:00 )

> Szóval lehet, hogy az én tippem erről rossz, de az biztos, hogy úgy nyitni az első két topicod egyikét, hogy feltételezed, amit Trey csinál, az neki nem jó, az rossz taktika.

Alapvetoen jo jatekosnak gondolom magam, de bevallom, itt most nem taktikaztam. Hirtelen felindulasbol irtam, amit irtam, ez lett belole :)

> Trey megsaccolta, hogy most mennyi melót fektet bele, mennyit keres vele, mennyivel több melót kellene belefeccölni, hogy több legyen és úgy döntött, ez a helyzet neki így jó.

En nem igy gondolom. Ez az oldal a linux kozossegnek olyan meghatarozo oldala, hogy ebbol egyeduli oldaltulajdonoskent meg kellene elni Magyarorszagon. Ha ugyan ezt az odalt USA-ban kepzeljuk el, ugyan ekkora linux befolyassal es aranyaiban ugyan ekkora linuxosok kozotti olvasotaborral, forum elettel - akkor dollar milliomos lenne trey ebbol az egy oldalbol. Akkor is, ha nem ertene hozza, azert, mert ott az a hangulat, hogy termeszetes, hogy penzre kell valtani azt, amit csinaltal, es nem kellene szegyenkeznie mar a gondolattol is, mint ahogy az itthoni kulturaban meg benne van ez.

De nem Amerikaban vagyunk. Ugy gondolom, hogy Magyarorszagon is teljesen el kell tudnia tartnia ennek az oldalnak a tulajdonosat. Nem eppenhogy, hanem normalisan. kb. havi 400-600e HUF adozott jovedelmet kellene produkalnia Trey szamara ennek az oldalnak. Ha ennel kevesebbet hoz, akkor tenni kellene azert, hogy hozzon.

En nagyon remelem, hogy nem bantok meg ezzel senkit, de egy ilyen oldal uzemeltetesenek tudasa nem feltetlenul generalja azt a tudast, hogy hogyan lehet optimalisan penzhez jutni belole. Szerintem senkinek nem jo erzes az, hogy van a kezeben egy ertek, sejti, hogy ez az ertek mennyit hozhatna, es azt is erzi, hogy nem tudja ezt kivenni belole. Tehat en inkabb feltetelezem, hogy ez trey-nek nem egy jo erzes, csak hat ez van, neha elgondolkozik, nem sokra jut, hagyja a fenebe az egeszet, nem foglalkozik vele. En batoritom, hogy nyugodtan foglalkozzon vele, sot kerjen itt tolunk tanacsot, mert jo otleteink lehetnek. Batoritom, hogy ez egy teljesen felvallalhato kerdes es az a termeszetes, hogy erteket teremt, es ebbol megeljen. Es nem en akarom megmondani a tutit, hanem itt van ra a kozosseg. Es ha van aki felhaborodik, hogy miert kell mindennek a penz korul forognia, akkor meg kell tole kerdezni, hogy o ajandekba kapja-e a kenyeret a boltban. En biztos vagyok benne, hogy legtobben szivesen segitenenk, es orulnenk trey sikerenek, es ugy gondolnank, megerdemli. Sot, nekunk jo, ha mi is beleszolhatunk abba, hogy mi zavar bennunket legkevesbe.

Ha csak a wikipediat nezzuk meg, ami nagyon buszke arra, hogy nincs rajta semmi hirdetes - neki is megvan a business modellje - Jimmy minden evben megcsinalja az "kuncsorgo" idoszakat, amikor is tekintelyes penzt szed ossze es abbol megel o is, tobben is, fizetve van belole az utazgatasai is.

Es ha a peldanal maradunk, nem gondolom, hogy szignifikansan tobb energiat kellene treynek befektetnie. A wikipedianal az a keregetes a legprofibban van kivitelezve, nem Jimmy talalja ki, hanem tanacsadok pontos felmeresek utan megmondjak, mi az a modszer, ahogy az emberek legtobben es legszivesebben adakoznak.
(BTW: a HUP-nak en nem ezt a modszert javasolnam)