( Huncraft | 2010. 11. 24., sze – 18:22 )

Jó.. Akkor, ha ilyen bajaid vannak:
- Otthoni Wifi titkosítás - már az előadásnál is megkérdezték tőle, hogy miért nem titkosítja a Wifi-jét, amire szimplán azt felelte, hogy minek titkosítsa.. Ezt bocs, de valóban nem tudom elfogadni egy biztonságtechnikai szakembertől (értsd: Ne használj védelmet, mert minek )
- Ne használj windows - a ma jelenlévő Desktop OS-ek közül by default még midnig a Win-nek van a legtöbb védelmi vonala (most nem törődök azzal, hogy ezek is kijátszhatók ), és ebben benne vannak a kriptográfiai támogatások is.
- Töröld le a cmd.exe-t és a command.com-ot - Esetleg az RPC-t ne kapcsoljam még ki? => Egyáltalán nem véd semmit ez a fajta "védelem" - amelyik vírus akarja az natívan fut bármiféle command line meghívása nélkül, viszont a gyengébben megírt programokat, batcheket olyan simán el tudjuk ezzel az akcióval gyepálni, hogy csak pislogunk majd, hogy miért is nem fut valami (illetve nagyon sok olyan parancs van, amihez KELL a command line még desktop OS alatt is (attrib parancs mond valamit? - 1-2x vírusok gyomlálásánál hasznos volt.. De van még 1-2 ). Ergo ez a kijelentés számomra marhaság.

Amúgy lehet igazad van - személyesen kellett volna neki mindezt megmondanom amikor ott állt tőlem kb 3 méterre.. Viszont hogy őszinte legyek ez már akkor se különösebb képen érdekelt.. Nem szoktam mindenkinek az orrára kötni hogy mit gondolok róla.. Ettől függetlenül még az illetőről meglehet a véleményem, és ha feljön egy téma, még lehet meg is jegyzem azt, de akkor is általában alátámasztom, hogy azért gondolom ezt, mert "..." attól függetlenül, hogy ott van e vagy se. Ha te a fentebb felsorolt mondatok után se értetted mi volt a bajom azokkal a kijelentésekkel, akkor viszont bocs, de azt kell mondjam, hogy jobban jártál volna ha megkérdezed miért is ez a véleményem, komolyan leírtam volna ugyan ezt, max normálisabb hangnemben..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..