( egeresz | 2010. 08. 19., cs – 21:40 )

Igen.

Ugy tunik (es ez a sajat velemeny) hogy van egy biztonsagtechnikaval foglalkozo szubkultura, ahonnan 'nem jonnek ki' (nem lesznek altalanosan ismertek) az kideritett hibak. Az Invisible Things Lab bedolgozta magat ide, es a szubkultura altal regota ismert (tipikusan 4-5 eves) sebezhetosegekbol publikal egy cirkalmasat. Persze keves hozzaadott ertekkel.
Ez nem azt jelenti, hogy ne dolgoznanak az Invisible T.L. -nel nalamnal jobb, esetleg sokkal jobb biztonsagi szakemberek, mert dolgozhatnak epp. Csak eppen nem a sajat munkajuk gyomolcseit elvezik, hanem egy kicsit vitetik magukat.

Az megint egy masik szal, hogy mi a velemenyem arrol, hogy egy igen jelentos agyi osszkapacitasi kozosseg nem publikalja a megtalalt hibakat. Kicsit cinkosan egyuttmukodnek a nagy cegekkel, akiket szinten nem zavar, ha nehany(szaz) rosszindulatu egyen torogeti az programjaikat, csak ne deruljon ki, ne legyen belole arcvesztes.

innentol mar hosszu lenne. Nem vagyok biztonsagtechnikai szakember, es nem veletlenul nem vagyok. Undorodom az "en tudom, es nem mondom meg, bibibeee" jellegu hozzaallastol, akar harombetus ceg csinalja, akar 12 eves kiskamasz, akar civil felnott.