( _Franko_ | 2010. 08. 10., k – 13:27 )

"http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD#In-plane_switching_.28IPS.29"

És? Segítek: ha tovább görgetsz, akkor láthatsz még több két-három-négy betűs rövidítést, mind-mind egy-egy cég által használt TFT technológiát takarja. Miért pont az IPS a legjobb? Tudom-tudom, mert ez az LG panel van az Apple cuccokban. Pont. Magyarázat, indok és ok nélkül. Az nem kell. Ha kötözködnek, be kell lökni egy linket. Samsung meg nem TFT-t használ, hanem OLED alapon dolgozik. És?

"Gondolom mind a kettő ugyanannyiba kerül."

Nem, a Qosimo olcsóbb.

"Az egyikben az akksi meg úgy általában a mobilitás jobb, a másikban meg több a nyers erő"

Magyarázni, meg kell magyarázni, meg kell magyarázni. Lehetőleg úgy, hogy ne két szám kerüljön egymás mellé, mert abból egy zsebszámológép is dönteni tud. Érzéseket és szubjektivitást kell egymás mellé tenni, ez a recept. :)

"De ha számodra egy hordozható számítógép legfontosabb tulajdonsága a benne lévő hardverek nyers ereje, akkor neked nem a MacBook Pro a jó választás. Ebben a kategóriában tényleg nagyon jó (ár/teljesítmény arányban) a fent említett Toshiba, ha nem a legjobb."

Mi is marad? Nem különleges a laptop ház, nem különleges a TFT, nem különlegesek benne az alkatrészek, nem különleges az akkuidő, bla-bla-bla, mi is marad, ja megvan, az ultimate érv: a MacBookPro szép.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/FREEBSD