( lovas | 2010. 07. 13., k – 11:21 )

És máris nagyszerűen prezentáltad, hogy mi a probléma. Valamiért mindenki (mármint a fanclubból) abból indul ki, hogy márpedig a felhasználók többtízezres alkalmazotti bázisú hipermultik (ebből is van tízcsilliárd), ahol a management kizárólag a legjobbabb ms rendszerekkel képzelhető el.

Dolgoztam közig hivatalban, ahol még novelles örökség is volt, 10 fős cégeknél, ahol igenis samba szerverrel oldották meg a központi file és nyomatatómegosztást, mert olcsóbb volt. Készítettünk dokumentumkezelő rendszerre épített GIS-t, amikor még a sharepoint alapötlete csak más termékek leírásában volt meg, és irreleváns volt a platform. Csináltunk egy kurvanagy (hipermulti) kiadónak egy szerződés management rendszert, ami egy lotus-os rendszert váltott le, ez sem volt platformfüggő, de már olyan helyen is megfordultunk, ahol a használt "3rd party" szoftverek megkövetelték a ms rendszert. Alakítottunk ki olyan állami rendszert, ami -- mivel autodeskes partnerek voltunk -- nekünk hozott jelentős bevételt, de így ms platformhoz szögezte a felhasználók nagy részét. A egyik jelenlegi partnernél a párszáz kis site-ot épp pakoljuk át debian-ra, mert lényegesen olcsóbb, és az angolok szerint egyszerűbb is.

"nálunk is heterogén szoftverkörnyezet van. A ~800 munkaállomás között van 4 db linux" -- hát nagyon ügyesek vagytok akkor, gondolom az így megnövekedett support költségek miatt épp leépítéseket terveztek.