( Huncraft | 2010. 07. 02., p – 18:06 )

Őszínte leszek: Nem néztem meg, hogy a belsős kiterjesztés pontosan mit csinál, így nem tudok pontosan nyilatkozni róla, hogy van e ilyen ellenőrzés benne vagy sincs ( ha tudnám se tehetném, de az itt mellékes ), viszont egy olyan módszert elképzelhetőnek tartok, amelyben a plugin-ben van egy eljárás, ami folyamatosan "hazatelefonál" és ellenőrzi a különböző beállításaidat ( szerver oldalon persze meg ezen tevékenységekről megy a monitoring ). A különböző dolgok frissességét pedig a plugin verzióval, és innen a plugin frissítésével könnyűszerrel el lehet érni szerintem.

* Note: Ha meg valakinek fáj a feje, hogy a user ne adj isten beleszól, akkor meg a szerver logok alapján ( vagy akár a kliens által küldött adatok időrendje alapján ) a tiltás kieszközölhető ( mondjuk egy proxy-n )

Szóval a kérdéseidre a válasz tömören:
- AD integráció: sehogy, nem is erről beszéltem az elején. Az integrációt más szinten képzeltem el.
- Központi konfig management - pluginba beleépíted a dolgokat, aztán az meg majd végzi a dolgát a központi szerverre való hazatelefonálgatásokkal
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..