BlackBerry 8300 vs. Pannon vs. minden #3

Nos bármiféle áttörés csak hónapok kérdése, így a kezdeti szívások után végre sikerült meghegesztenem a T-Mobile-ból függetlenített BlackBerry 8300-asomat, hogy menjen rajta a WAP, illetve a built-in browser.

Ez utóbbi különösen kritikus, ugyanis a BlackBerryn a webről letölthető szoftverek jó részét csak ennek a segítségével lehet telepíteni a telefonon. Ha ez nem működik, csak iszonyatos fapados kézi maszírozással lehet telepíteni jónéhány alkalmazást, pl. az Opera Minit és a Google Mapsot is. A Pannon meg közben kötötte az ebet a karóhoz, hogy ez egy nem támogatott telefon, és leszek szives nem használni, illetve vásárolni egy támogatott készüléket. Hát nem támogatott az anyádat nem. Majd én támogatom.

A dolog kritikus része mint azt kiderítettem, a Service Bookok, illetve azok hiánya. A Pannonos kártyám azonban ma véletlenül belekallódott a céges "Bold"-ba, azaz BlackBerry 9000-be, és - támogatott eszköz lévén - egyből megjelent a WAP és a Browser ikonja is. Gyors Service Book ellenőrzés, hoppácska:

Nosza, elkezdtem keresni, hogy lehet meglévő Service Bookokat esetleg lementeni, manipulálni, feltölteni másik eszközre. És lőn.

1., Menjünk be az Options -> Advanced Options -> Service Book menübe. Az ALT billentyű nyomvatartása közben nyomjuk le a következőket: S B E B
2., A felugró ablaknak mondjuk, hogy OK. Ha nem ugrik fel semmi, akkor nem jól írtuk be.
3., Dugjuk fel a telefont USB-n a gépre, és indítsuk el a BlackBerry Desktopot.
4., A Backup Menüben az Advanced opciót válasszuk.
5., A jobboldalt megjelenő listából válasszuk ki a Service Bookot. Nyomjuk meg a két oszlop között elhelyezkedő balranyilak gombot.
6., A baloldali listából válasszuk ki a Service Bookot, majd File -> Save As...
7., Nevezzük el FuckPannon.ipd-nek.
8., Vissza gomb, majd húzzuk le a telefont az USB-ről.

A BlackBerry 9000 "Bold"-ból a fenti módon kinyert WAP + TCP/IP browser engedélyezett Service Bookot tehát feltettem ide, public domain letölthető, bárki rászorulónak. További kereső-kulcsszavak: BlackBerry Generic Service Book Pannon Hungary

1., Menj be az Options -> Advanced Options -> Service Book menübe. Az ALT billentyű nyomvatartása közben nyomd le a következőket: S B E B
2., A felugró ablaknak mond, hogy OK. Ha nem ugrik fel semmi, akkor nem jól írtad be.
3., Dugd fel a telefont USB-n a gépedre, és indítsd el a BlackBerry Desktopot.
4., A Backup Menüben az Advanced opciót válaszd.
5., A fájl menüpontban válaszd ki a letöltött FuckPannon.ipd-t és nyisd meg.
6., Válaszd ki a Service Book sort (ez az egy sor lesz csak, amiben 7 entry van és 2.35K).
7., Nyomd meg a két oszlop közötti jobbranyilak gombot.
8., Igen, Igen, Igen, Next, Next, Finish. Értelemszerűen.
9., Vissza gomb, telefon USB-ről lehúz.

Ha mindent jól csináltál, a telefonod Service Bookja így fog kinézni:

Wi-Fi képtelen tulajdonosok a Wi-Fi-re hivatkozó Service Book bejegyzéseket kitörölhetik a menüből, de nem fáj, ha ott maradnak. Valamint megjelenik a menüben a WAP és a Browser ikonja, esetünkben vicces módon T-Mobile ikonokkal, de ez a telefon skinjétől függ.

És már települnek is a hiperwarékok a browserből, legjobb:

Egészségünkre. Egyszerű, ha tudod hogy kell, de mire kideríted... A Pannon meg szívjon gázt. A RIM-mel és az agyhalott korlátozásaikkal együtt.

Hozzászólások

Valami billentyűzárat hegeszthetnél rá, mert már nem egyszer játssza el, hogy felcsörög engem a zsebedből, miközben hallom, hogy nagyon gyalogolsz valahova :).
__________________________________
2e845cb4c3a5b5bd6508455b1739a8a2

Hehe... Hmmm... Az szerintem nem a BlackBerry, ami a gyari bortokjaban lakik a zsebemben (es ebben az allapotban nem is hajlando hivni kifele, mivel tudja detektalni, hogy tokban van), hanem a fos Nokiam... :D 70-es vagy 20-as szamrol hivlak? :D

Szerk: Ja, a Nokia hivogatott. Ezert pech A-betus nicket valasztani, mert igy elso vagy az Address Bookban. :D

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-