A kínai Baidu kereső pert indított egy amerikai webes céggel szemben az ellene elkövetett támadás miatt

A szappanopera folytatódik. Miután a Google nemrég bejelentette, hogy Kínából érkező "célzott és kifinomult" támadás során szellemi tulajdont loptak tőle, Kína első számú keresője, a Baidu bejelentette, hogy pert indított egy amerikai webes szolgáltatócég ellen, miután oldalait "feltörték".

"A mai napon a Baidu pert indított a domain név regisztrációs szolgáltatója, a Register.com, Inc. ellen New York-ban, az egyik amerikai bíróságon,"

A Baidu azt állítja, hogy az oldalai a Register.com "komoly hanyagsága" miatt váltak január 12-én az Iranian Cyber Army áldozatává és voltak elérhetetlenek több órán keresztül. Victor Tseng - a Baidu szóvivője - azt nyilatkozta, hogy a szolgáltatásuk egy, az Egyesült Államokban történt, DNS-üket érintő manipuláció következtében esett ki.

Tseng szerint ennek következtében a világ különböző pontjáról érkező felhasználók képtelenek voltak használni a Baidu szolgáltatásait több órán keresztül, s ez a Baidu-nak komoly károkat okozott.

Egyes vélemények szerint a per időzítése katalizátora lehet azoknak a spekulációknak, melyek szerint ez egyfajta válasz volt a Google ultimátumára.

A részletek itt.

Hozzászólások

A register.com helyeben nagyon remelnem, hogy a per ne kinaban legyen :)

Amennyiben valoban a register.com volt a hunyo, akkor pedig fizessen karteritest, ahogy kell. Az erdekes kerdes, hogy internet szemponjabol ilyen ellenseges orszagok kozott hogy menne a pereskedes, tenyek feltarasa, mivel a baidu sosem probalkozott az usa torvenyek szerint a tisztesseges jatekkal, amennyire tudom.

crown
Mivel amerikában perelték be a céget, ezért valószínűleg ott is lesz a per. Szépen is néznének ki, ha nem.
Nem tudom, hogy vajon tényleg a Google áll emögött a támadás mögött? Vagy csak Kína még a dolgok elébe lép és ő perel, mielőtt a másik perelne?
Egy dologkban biztos vagyok, mégpedig abban, hogy a Google befog inteni a kis májbeteg kínaiaknak.

1) WTF Baidu? valami n+1. kereső?
2) mivel a baidu.com kínai-only, ezért nem hiszem, hogy mondjuk a francia keresőpiacból való pár órás kiesésétől 0-nál nagyobb káruk keletkezett
3) mivel kínai filteres, így NYILVÁN nem ezt fogják használni külföldről.
4) ha a DNS-t irányították át, akkor nem az oldalaikat törték fel, jól logikázom?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

+1 Így igaz.
snq- = Zizzzi
Csak tévedésből elnézte és ezzel az 1 napja regisztrált nick-jévet válaszolt ugyanabban a szálban. Ciki :-)
Holnapra majd csinál másik fika-troll nicket. Meg ott van az eddig összegyűjtött nick-hadserege is. :-))

Méghogy cenzúra.

A http://www.baidu.com/s?wd=l%A8%AEfasz keresés második lapján az extrém pornó weblapon egy igen témába vágó képet találtam az Annamari perverz plázacica és az állatos kutyaszex (vagy mi) között (vigyázat, 18+):
http://olimpiq.com/wp-content/uploads/2009/11/bixip_szerver.jpg

WOW, állítom is be a baidut default keresőnek!

suckIT szopás minden nap! Python regexp sebesség

1/ Joltajekozottsagodnak adtal megint tanubizonysagot ;-)
2/ A bing.com meg nagyon erosen USA orientalt, megis probalkoznak nepszeruek lenni mashol is
3/ :)
4/ ezt allitja a baidu

Ha jol ertelmezem ezt ( http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:BIDU ) akkor a baidu erosen NASDAQ-ra van bejegyezve, tehat USA ceg, meg ha kinai is a vezetes. Akkor meg nem lesz kellemes a register.com-nak semmikepp, ha nagyot hibaztak.

Kinaban eloktol igen gyakran hallottam, hogy a baidu egy szar, gonosz es inkorrekt. (pl. http://sinophibe.blogspot.com/2008/10/baidu-be-evil-be-very-evil.html ) en abszolute ellenuk vagyok.

"... és következő világháború a keresőcégek miatt tört ki ..." :D