Tervezett Szerverleállás

Ezúton is értesítünk mindenkit akit érint, hogy az általam hostolt oldalakat kiszolgáló szerver hétvégén, azaz január 15-én, pénteken késő délutántól előreláthatólag január 18, hétfő kora délutánig, tervezett leállás miatt nem, vagy csak részlegesen lesz elérhető.

Az érintett domainek: amigaspirit.hu, pegasos.hu (beleértve minden szolgáltatást, és az összes aldomaint, wiki, fórum, stb), scenecon.hu, exp09.playtime.hu, www.hu.freepascal.org, ftp.hu.freepascal.org, ftp.freepascal.org, lists.freepascal.org, wiki.freepascal.org, wiki.lazarus.freepascal.org és még néhány egyéb privát domain, akiknek a tulajdonosát személyesen is értesítem. A leállás valamennyi szolgáltatást (WWW, FTP, levelezés, stb.) érinteni fog.

A leállás oka pedig a szerver fizikai áthelyezése egy új hosting helyre, két távoli, vidéki város között. A gép új IP címet is kapni fog, a névkiszolgálók és a domainek pedig csak a leállás után frissülnek majd. Megértéseteket és türelmeteket ez úton is köszönjük!

(ps: Szombaton 600km vár rám és az öreg Skodára a Dunántúlon keresztül-kasul. Kívánjatok jó szerencsét. :)

SZERK: VÁLTOZÁS, EGYELŐRE MINDEN MARAD A RÉGIBEN. A FEJLEMÉNYEKRŐL TOVÁBBIAKBAN ÉRTESÍTEM AZ ÉRINTETTEKET. Hiába, vidám dolog a szervezés...

Hozzászólások

Nocsak, ez lett a "Támogatnád-e az amigaspirit.hu és a szerveren található más oldalak működését, havonta egy jelképes összeggel (500-1000Ft)?" szavazás eredménye?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem, ez szinten egy ingyenes - szivessegbol - hosting lesz, mint eddig. Breakpoint (kora aprilis) utan pedig egy teljesen uj vas fog kerulni a mostani helyere, ezuttal mar rendes szerver HW, nem pedig osszekalapozott levetett desktop vas. Akkor majd meglatjuk a tovabbi sorsat. Meg a fizetos hosting sincs kizarva.

Az a baj egyebkent, a "sokan osszedobjak" modszerrel, hogy 1-2-3 honapig mindneki lelkes, es kuldi a penzt, de azutan meg egyesevel kell vegigkalapozni az embereket, hogy figyelj, elfelejtetted, kuldjed legyszi. Szoval hosszu tavon felek tole, ezert tovabbra is megprobalok ingyenes hostingot szerezni a vashoz, ha mar csak opensource cuccok, retro-hobbiszamitastechnika es hasonlokkal kapcsolatos oldalak vannak rajta, tehat anyagi hasznot nem hajt.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-