Mennyi? 30! - avagy a sajtos kolbászos torta #2

A nagy sikerre való tekintettel Vattay Dani kollégám - a torta elkövetője - átküldte a receptet:

Copy & paste a leveléből:

TO WHOM IT MAY CONCERN

Mennyisegeket nem irok, ez sajnos nem egzakt tudomany, mint a cukraszat, egyebkent is, fugg a tal meretetol, amibe csinalja az ember. Nekem kozepes tepsiben volt es az egy csomag toast kenyer enm volt teljesen eleg, bar megoldottam azert.

- Szeletelt toast kenyer
- Camping sajt (az a fojos, omlesztett) (ebben 6 csomag volt, elfert volna 8-9 is)
- gyulai kolbasz
- Szeletelt csipos vastagkolbasz
- Bacon szalonna
- Chedar sajt (nyilvan lehet trapista is, de az azert nem ugyanaz)
- csemegeuborka
- Franciasalata zoldsegkeverek
- alma
- tejfol
- mustar
- fustolt virsli
- so, bors, cukor
- citromle
- gyertyak (itt valami vekony, ragcsalni valo kolbasz)

Osszekeverni tejfolt mustarral, 2-1 aranyban, kis citromle, kis olaj, so bors, cukor bele. Ebbe jon aztan a zoldsegkeverek, felvagott alma es felvagott csemegeuborka. Ezt ketfele valasztjuk, egyik felebe meg megy felvagott fott, virsli.

A camping sajtokat kinyomni egy talba, gyulait hosszaban negyfele vagni es utana vastagabb karikakra. Utana belekeverni a sajtba. 6 camping sajthoz az egy par gyulai kb eleg.

A tal/tepsi aljaba lerakunk jo szorosan egy reteg kenyeret, megkenjuk a sajtos kolbaszos kremmel vastagon. Ra jon megint egy reteg kenyer. Arra a sima francia salata, arra megint kenyer. Arra megint krem, a kremre a karikazott vastagkolbasz. Erre megint egy reteg kenyeret rakunk. Aztan a virslis salata. Utana ujra egy reteg kenyer, erre a sajtkrem maradeka, ha meg van, es egy reteg csemegeuborka. (ha nics sajtkrem, akkor siman kolbasz) Erre meg egy reteg kenyer. Ezt jol beteritjuk egy retegben baconszalonnaval, itt-ott kolbasszal esetleg meg feldobjuk.

Ez igy be a sutobe, grill fokozatra olyan 250 fokra. Figyelni kell, ne egjen meg semmi, de piruljon meg a szalonna. Mikor megpirult, kihuzzuk, rateritjuk a sajtot, levesszuk 220 fokra a sutot es visszatesszuk, mig a sajt is meg nem pirul.

Ez egy ismeros csaj szendvicstorta receptjere epul, o sonakt tesz bele, meg szeletelt sajtot es sokkal tobb salatat, paradicsomot. Nem pirit ra semmit. Lehet varialni tetszes szerint.

Hozzászólások

éljen az open source food :)
köszönjük!