Apró élményeim a Windows 7-tel.

Új munkahely, új munkakörnyezet, új gépen. Esetünkben ez egy Windows 7 Professionalt jelent. A vas alatta lényegtelen, alapvetően jól megy...

... és még a Windows 7 is meglepően jól működik. Bár mosolyogtam rajta sokat, ahogy a Microsoft ismételten gőzerővel (és sikertelenül) próbálta másolni az aktuális Mac OS felhasználói dolgait, ha lehet még újítani is rajta, és vicces módon, ezúttal még néhol sikerült is. A Vista-szerű Start menü 10 percig idegesített, utána azt mondtam, nem is olyan rossz ez. Az újfajta taskbarral hasonló volt a helyzet. Szóval alapvetően ki vagyok vele békülve, amin jómagam is egészen meglepődtem. Persze sokat nem is vártam tőle, de azt teljesíti.

Viszont püffedtre idegesítem magam, hogy az XP-vel szemben, itt már US English billentyűzeten is működnek a "dead key"-ek. Vagyis pl. egy idézőjel beviteléhez két gombot, a "-t meg szóközt, vagy duplán az idézőjelet kell megnyomnom. Programozás közben iszonyatos. Egy "abcd" string helyett rendszeresen äbcd" sikerül, és hasonlók. Segítség, hol a büdös francban kell ezt kikapcsolni? A Google csak mindenféle keymap editor programokhoz irányított, csináld magad alapon, pedig nem hiszem el, hogy egyedül vagyok ezzel a bajommal...

Hozzászólások

US International van beallitva, allitsd at sima US -re.
szerk: regional and language settings. kornyeken keress.

Hja megvan. :) Kosz. A trivialis problemak, amikkel az ember szembesul, amikor a korabban megszerzett tudasa ellene dolgozik egy-egy uj kornyezetben. Pusztuljak el, eddig az osszes Windowsban Internationalt hasznaltam, es nem csinalta.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Már én is megbarátkoztam vele, igaz a varázsgömbbel nem sikerült. Szerencsére ki lehet cserélni, mint ahogy a babakék felületelemeket is szép szürkére. Persze ezek olyan hakkok (steelOrb square, Win7-Blend) amiket az ember nem csinál... Meg az UAC-ot se kapcsolja ki... Meg nem tilt le egy rakás felesleges servicet... :)