APEH - na most már elegem van

Van egy Bt-m (kényszervállakozás, munkavégzéshez színlelt outsourcinggal, természetesen), amit életem nagy tévedései között tartok számon.

A cég egy kis dunántúli faluba, édesanyám lakhelyére van regisztrálva. Számlát 2005 vége óta nem adott ki, nem fogadott be. Az idióta könyvelő(i)m és a saját faszságom miatt adótartozása volt, majdnem egy millió forint. A Bt-ben a beltag (én) ugye mögöttes kötelezett, tehát a saját vagyonommal (haha, vagyon) felelek a cég adósságaiért. Az elmúlt 2 év eseményei:

1., Volt munkahelyem a LogMeIn segítségével (céges hitel) visszafizettem a tartozásom, amely több volt *mint a cég valaha bonyolított teljes forgalma*.

2., A korábbi tartozás kamataként találtak valami 100 ezer forint körüli összeget. Ezt az APEH győri kirendeltsége elkezdte behajtani, amit a szombathelyi kirendeltségen lévő behajtási osztály foganatosított. (Ennek még lesz jelentősége.) A győri kirendeltség közben bekérette a cég teljes könyvelését, amelyet a már említett könyvelői faszság miatt nem tudtunk prezentálni. Ezt telefonon és írott kérelemben is közöltem velük, amire nem jött közvetlen válasz.

3., Kérelmet írtam, a Szombathelyen található Fizetési Kedvezmények Osztályának, hogy a korábbi tartozás befizetésére való tekintettel, engedjék el a kamatokat. A kérelmem elfogadták, a kezemben van a határozat, ami szerint a kamatokat elengedték. Ez október elején volt, az összeg természetesen azóta is terheli a folyószámlám, nem vonták le. Miközben mégegyszer ismétlem, kezemben a határozat, elvileg 0-n kellene lenni a számlának.

4., Éveken át kaptuk a leveleket, hogy jelentsük át a cég tevékenységei köreit, mert megváltoztak a körök kódjai. Ellenkező esetben a céget autómatikusan törlik a nyilvántartásból. Mi persze ezt szerettük volna, hiszen így megszabadulunk tőle. (Mellékesen az átjelentés a társasági szerződés módosításával jár, ami szintén minimum többtízezres összeg. De minden pénz a tartozások visszafizetésére ment el.) Nemrég azonban kitalálták, hogy mégsem törlik az átjelentést nem foganatosító cégeket, hanem bírságot szabnak ki. Ezt rögtön velem kezdték. Előtte felhívtak telefonon a szombathelyi kirendeltségtől, hogy most mi legyen. Mondtuk, hogy megszüntetni akarjuk a céget, csak arra vártunk, hogy végre lenullázzák az egyenleget, ami nem történt meg. Jó, akkor nem kell tennünk semmit, átirják a gépen és kész. Ez megtörtént. Örültünk, hogy végre egy kis rugalmasság az adóhatóság részéről. Korai volt az öröm.

5., Ma *EGYSZERRE* kaptam levelet a szombathelyi és a győri kirendeltségtől. Az egyikben, ami a szombathelyitől jött, az szerepel, hogy megszüntették ellenem az eljárásokat, mivel a tartozást elengedték (miközben az továbbra is terheli a folyószámlám), miközben a másikban az szerepel, hogy a győri kirendeltség mulasztás miatt megbüntetett 180.000 Ft-ra. A levélben - édesanyám szerint, hiszen a levelek hozzá jönnek - nem szerepel, hogy mit mulasztottunk. A folyószámlám tehát 0 Ft helyett jelenleg csaknem 300.000 Ft tartozást mutat. Mindezt alig fél évvel azután, hogy befizettem az *összes* tartozásom, és azóta a cég *egyáltalán* nem folytatott tevékenységet, valamint elvileg az *összes* kérelmem vagy elfogadták, vagy nem válaszoltak rá.

6., Mellékesen, a tavalyelőtti évben a munkahelyváltásom és az emiatti sávcsúszás kapcsán 60000 Ft SZJA terhel, amit be kellene fizetnem. Erről még szeptember végén írtam kérelmet, azóta sem jött egy büdös sor se. A határidőket csak nekünk kell betartani, az adóhatóságnak nem. Ezt az ügyet egyébként - budapesti lakosként - Pesten kell intéznem, a változatosság kedvéért.

7., A fentieket minden APEH-nek címzett kérelmembe befoglalom. Mint ahogy azt is, hogy a bejegyzett címen a vállalkozás már nem található meg, tevékenységet nem folytat, plusz a saját címem és telefonszámom mint elérhetőség. Ennek ellenére rendszeresen édesanyámat zaklatják személyesen és telefonon, meg oda mennek a levelek is. Ezzel sem tudunk mit kezdeni évek óta.

8., Én semmi mást nem szeretnék, csak lezárni egy tévedésnek bizonyult csaknem 6 éves ügyet, és végre tovább folytatni az életem. A jelenlegi és a tavalyi évben a jövedelmem több mint 70%-a landolt a APEH-nál (*SOK*millió forintról beszélünk). Ez sem elég. Miközben dolgozom mint egy állat, hogy eltartsam a családot, fizessem az albérletet (ami után a főberlő természetesen nem fizet adót, Magyarországon vagyunk), és egy 25 éves Skodával járok, amit 60000-ért vettem, a kettővel ezelőtti munkahelyemen kapott kilépőpénzből, mert egyébként arra sem futotta volna. Ja és nem az én nevemen van, másképp már azt is elvitték volna. És semmi, de *SEMMI* esélyem saját lakást venni. A fentiek tükrében meg különösen.

Ha valaki a napokban bombát robbant valamelyik APEH kirendeltség előtt: Igen, én voltam. A "B" tervem, hogy politikai menedéket kérek valami civilizáltabb államban, pl. Szomáliában.

(ps: Nincs valami APEH Anoním Üldözöttei Egyesület...?)

Hozzászólások

http://www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=968&Ite…
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=9755

Nálam az volt a "poén", hogy elfelejtettek felszólítást küldeni (vagy elveszett, de szerintem nem csak 1-szer kellene!), zárolták az otp junior folyószámlámat (figyeled milyen keménykezű a hatóság?) befizettem a dolgot (valami illeték, lényegtelen), majd több alkalommal egyre kisebb összegekről küldtek felszólításokat, mert a szar informatikai rendszerük egyre-másra generálta a késedelmi pótlékokat. Utolsó sárga csekkes levélnél bementem, megmondtam hogy elegem van, mondjanak egy összeget és hagyjanak már békén. Az utolsót befizettem azóta nem szóltak semmit.

A másik poén az egyszerűsített bevallás ami földi halandóknak szól. Azonban ha vannak NEM ADÓKÖTELES jövedelmeid (valamilyen ellátás, szoctám, ösztöndíj), akkor visszadobják és meg kell írni a rendes bevallást. Ha még lenne valami adókötelességem az oké lenne, de így?

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Nagyon szomorú, hogy ezt kell írnom, de esetleg külföldre költözésben kellene gondolkodnod...

A bomba, az jó ötlet, ha belevágsz, szólj, mondok még pár helyet, ahova rakhatnál!
Egyébként a Jobbik egyik alapszervezeti weblapjának a gazdija vagyok, gyűjtöm az ilyen sztorikat, ha gondolod a Tiédet is kirakom, lássák a népek, milyen országban is élünk...!

> BERUS
Motor: openSUSE Linux 11.2

A jobbiktol onmagaban nem sok minden lesz jobb, max ebresztgetheti az embereket, hogy itt igen is lehet tenni az embereknek azert hogy jobb legyen, foleg ha kisebb-nagyobb csoportokban vedik az erdekeiket. Ez mar tobb, mint amit az elmult husz evben a t. vezetes tett. Vannak eletkepes otleteik es egyre tobb szakmai/civil csoportosulast vonzanak magukhoz. Sokan biznak benne hogy belathato idon belul "nem kurvulnak el" es kitarto lobbival elerhetnek par dolgot. Persze akik csak a "hudemagyarvagyok" eleterzes es a "divatos jelkepek" miatt vannak mellettuk(ezzel semmi baj nincs onmagaban, csak nekik is tovabb kene gondolni dolgokat), azokat sajnalni lehet, ugyanugy mint azokat akik azt hiszik, hogy itt jovore mar kanaan lesz. Azert meg sokat kell tenni mind az embereknek, kozossegeknek _es_ a vezetoknek egyarant.

Amíg katonai sorokban masíroznak addig kultúremberek maximum köpnek rájuk.

Azt, hogy felkavarjuk a sz.rt azt támogatom én is, a militáns felvonulásokat, feszültségkeltést, demagógiát, erőszakot nem.

Én nem tudok ezzel azonosulni, sem azzal hogy betiltott egyenruhában akar bevonulni valaki Brüsszelbe, sem az éppen kifizetődő jelmodatokat sem (nem félsz, bankár? és a többi).
Sem azt, hogy az eredetileg zöld/civil/bármi csoportról kezdeményről kiderül hogy Tomcat és társai fedőszervezete.

Az nem érték-teremtés, hogy hirtelen minden negatívot csokorba szedünk és elétesszük az anti- előtagot!

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Fogalmam sincs miről beszélsz.
A militáns csürhe meg a Jobbik rendszeresen kiáll egymás mellett.
Vona jelentette be ha jól emlékszem, hogy büszkén fog az Európai Parlamentbe menni gárdista ruhában (igen, ez Strasbourg, fixme). Ő meg Jobbikos.
A fenti jelmondatot egy Jobbikos felvonulásról készült fotón láttam.

Oké, Tomcat nem releváns ide.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Na látod, ezt hívják hangulat keltésnek.
Kérlek mondj egy büntetőeljárást ami Jobbikosok, Gárdisták ellen folyik, mert bántottak, megerőszakoltak, meggyilkoltak valakit, cserébe mondok tucatnyi olyat, ahol mondjuk romák voltak az elkövetők...
Nem a Vona jelentette be, hanem a Szegedi Csanád EP képviselőnk, és a kezdetektől gárdista ruhában ül ott, szóval feltűnhetett volna, ha egyetlen felszólalását is meghallgatod, és nem csak sárdobálással foglalkoznál...
Az értelmes európai embereket meg hagyjuk. Az értelmes európai embereket kurvára nem érdekli, hogy mondjuk Kassán a magyarok nem szólalhatnak meg az anyanyelvükön, mert megbüntetik őket, de az elnyomott vietnámiak emberi jogaiért keményen küzdenek. Hát köszönjük, ezekből az értelmes európai emberekből nem kérünk, nekünk elég, ha az értelmes magyar emberek támogatnak minket.
Amúgy meg mesélj nekem demokráciáról, véleményszabadságról, európaiságról egy olyan, toleranciabajnokok vezette országban, ahol lehet egy ruhát tiltani. Ha meghallgattad volna az eljáró bírónőt, tudnád, hogy a ruhát a bíróság nem tiltotta be, a nagy formátumú Drazsé elvtárs miniszteri rendelete miatt zaklatják az embereket emiatt (édes lesz, amikor majd a néptáncosokat lerángatják a rendőrök a színpadról, a fehér ing, fekete mellény miatt, meg a Peugeot márkárt kitiltják az országból az oroszlán miatt, mert lassan ez következik).

> BERUS
Motor: openSUSE Linux 11.2

Rövidtávon nincs megoldás.

Hosszútávon, amennyiben igazuk van a optimistáknak/pesszimistáknak, vagy nyer a globalizáció, és ezáltal eltűnik magyar/politikai elit mint olyan vagy kitúrnak minket innen a picsába, amikor elkezdődik a vízkészletek felosztása.
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Mondd ezt annak, aki minimalberbol el! Kivancsi vagyok, mennyi iteracio utan jutna arra a tisztelt szemely, hogy a jopifasagot pofanverje [[[a tetlegesseget militarizalja]]]. De komolyan, PICIT vonatkoztass el magadtol!
---
"A legjobb dolgok az életben nem dolgok."

+1
válság + ócska (bel és kül-)politikai helyzet által generált szélsőség, az NSDAP -pal is valami hasonló történt. Értelmes európai ember nem gondolhat titeket komolyan.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Ha esetleg sikerül rátalálnod a Kivándorlási Hivatal elérhetőségeire, akkor megírhatnád nekem is :)
F@sz kivan ezzel az országgal.

Ahaha... én 16(!) hónapig pingpongoztam egy cégmegszüntetésről, nem tartoztam semmivel, alig pár milla forgalom és az utolsó csavarig mindent végignéztek mi hova került. Eh. Mások meg milliárdos adótartozásokat halmoznak fel.

Az agyam letiltja, már nem is igazán emlékszem hányszor és hány módon szívattak meg. Volt valami 40e forint pluszom bent a végén, amire mondtam, hogy most már hagyjanak békén, nekik adom, de még erről is nyilatkozni kellett. Annyira benne voltam a nyilatkozásokba, hogy csuklóból tudtam már a végén bármiről bármit nyilatkozni :)

A vicces az volt, amikor kidolgozandó esszékérdésként arról kellett írnom nekik, hogy bebizonyítsam, hogy a külföldön végzett munka, az tényleg külföldön volt elvégezve. Az, hogy sok ezer eurót belapátoltam az országba a munkám során, *csak* el volt nézve.

Az államigazgatásban dolgozók minimum felét el lehetne küldeni kapálni, ha ilyen módon nem generálnának saját maguknak munkát.
Ja, hogy ez a "munka" nem növeli a GDP-t, és ők is a te(én) által megtermelt nemzeti összterméken élősködnek... hát igen. Esetleg szavazhatnánk egy olyan kormányra, aki rákényszeríti a munkaképes embereket a munkára... ja, hogy a szavazóbázis ebből a kormányból köszöni szépen nem kér(ne még akkor sem, ha lenne ilyen), hanem inkább elüldögélünk itt a pöcegödörben? :-)

Ha mindezt végiggondolod, ehhez képest nem is élünk olyan rosszul...

Az a gond, hogy nem.
Az is, hogy nem.

A masik gond, hogy kicsit, nem tulsagosan melyen, csak egy _picit_ kell belegondolni, hogyan is kellene mukodnie ennek az egesz hobelevancnak es mindjart latszik, hol van a tul szuk keresztmetszet.
---
"A legjobb dolgok az életben nem dolgok."

Kitartást és sok sikert kívánok az ügy NORMÁLIS elrendezéséhez!

Az egészben az a szomorú, hogy aki dolgozik illetve dolgozni akar, arról akarnak minél több bőrt lehúzni, elég magas sikerességi rátával.

Mindegy legalább eltartjuk ezt a sok ügyvédet, apehest meg könyvelőt! Örüljünk az ő sikerüknek is! ;-)

Nem akarlak elkeseríteni, de egy cég felszámolása minimális összegbe kerül.
Ha nincs kiadásod és bevételed, még ebben az esetben is kell adóbevallást készíteni a cégednek. Sőt, ilyen esetben a különféle illetékek mínuszos tételként elszámolhatóak. (Ez utóbbit a legutóbbi cégfelszámolásomnál elszúrtam.)
Ha pozitívban van a számlád az APEHnél, akkor kérheted ezen összegnek a beltag számlájára történő utalását a cég számlájának a megszüntetése után.
Az APE(c)H-nál is működik a 8 napos elv. Tehát információkérés, stb. esetén felszólíthatod őket a 8 munkanapon belüli válaszadásra. Amúgy ha velük levelezel, akkor első lépésben derítsd ki, hogy melyik ügyintéző foglalkozik az ügyedben és neki névre címezd, ügyiratszámmal a leveleket. Ha belátható időn belül nem kapsz választ, mehet a levél az adott kirendeltség-vezetőhöz, ügyintéző, iratszám, ajánlott feladóvevény másolatával.
Az nem tiszta, hogy miért két APEH kirendeltséggel leveleztek, amikor a cég telephelyéhez tartozó kirendeltség az ügyben az illetékes.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Teruletileg csak a szombathelyi (azaz Vas megyei) igazgatosaghoz tartoztunk regen, de miota az Adohivatalt atszerveztek, es most mar nem megyei, hanem Nyugat-dunantuli Igazgatosag van, gyori szekhellyel, azota az ugyek felet ott kell intezni. A maradekot meg Szombathelyen, mert van amit tovabbra is helyben inteznek (tipikusan a penzbehajtast, hogy rohadjanak el). Tehat ha Gyor kiszab ram egy birsagot, akkor nekem a Szombathelyen levo Fizetesi Kedvezmenyek Osztalyaval kell leveleznem a tartozas ugyeben, mivel ugyan Nyugat-dunantul van, de azon belul a ceg meg Vas megyei szekhellyel rendelkezik. Eljen a gordulekeny ugyintezes.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Ja es meg valami: igen, ha az ember ramenos lenne, biztos meg tudna fingatni az adohivatalt, csak egy baj van. Ok egy het 5 napjan, 8 oraban foglalkozhatnak az ugyeimmel, ha akarnak, tobbezer ugyintezojukkel, bejaratott penzkifacsaro csatornaikkal, jogi eszkozeikkel (inkasszo, stb). Ehhez kepest en maximum leveleket meg felszolitasokat meg fellebbezeseket irogathatok, es ha veletlenul rossz helyre megy az eljarasi illetek atutalasa (volt ra mar pelda) akkor birsagot szabhatnak ki ram. Plusz dolgozzak napi 8-ban es probaljam meg elni az eletem, mikozben arra varok, hogy megint mit talalnak ki, a megkeresett penz pedig tutira elmegy a megelhetesre meg a habora kiszabott buntetesekre. Es evek ota nem jut az ember egyrol a kettore. Ket heten belul 30 leszek, es semmim sincs. A gatyam, ami rajtam van, kb. Es nem azert, mert nem dolgoztam meg erte.

Egyebkent nevetseges modon, minel tobbet levelezek az APEH-hal az ugyem lezarasa vegett, annal tobb birsagot kapok. Ha nem irok levelet, csak a feltetlen szukseges - nullas - bevallasokat adom be, akkor altalaban hosszu honapokig csend van, es nem erdeklek senkit...

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Rossz volt ezt olvasni. :(
Remélem nem adod fel és kitartasz. Amikor az APEH dolgozók húzzák a szájukat az elmaradt prémium miatt eszembe jut a te szomorú posztod.

Elolvastam a torteneted es nagyon sajnalom hogy ennyire visszavetette az eleted anyagi szempontbol ez a huzakodas.
De fel a fejjel, mostmar mindjart vege, a dolgok elrendezodnek, te remek szakember vagy es meg fogod talalni a helyedet!


(Csak nekem tunik ugy hogy barmi szervezet ami a penzzel foglalkozik azzal csak es egyedul a baj van? Orult mar valaki valaha a banknak vagy az apehnak?
Meg egy utolso koltoi kerdes: Jelenleg szeret valaki ebben az orszagban elni?)

Én szeretek itt élni. Sok olyan faszságot megcsinálhatok, amit külfödön nem, ugyanakkor mások sok olyan faszságot nem csinálhatnak meg amit máshol igen. Úgyhogy, ez nem egy rossz ország csak tudni kell vele/benne élni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Amit jó, hogy lehet nálunk csinálni:
Lakott településen sugárhajtóművet járatni fényes nappal.
Repülőtéren ingyen méréseket végezni modellekkel és más életveszélyes cuccokkal.
Magánterületen széthegesztett kocsironcssal csapatni.
Kisteljesítményű adóval frelkvenciasávot sérteni.
Vadkempingezhetsz mezőgazdasági terület mellett.
Szabadon vásárolhatsz vegyszereket.

Amiért jó itt élni:
A rendőr nem állít a hátadba sokkolót, csak mert lassan válaszolsz.
Nem visznek el bilicsben, csak mer villog 2-3 LED a dzsekiden.
Nem gebedsz meg, csak mert nincs társadalombiztosítási számlád.
Nem kell tartanod, hogy bevásárlás közben agyonlőnek.
Nem nyomorítják meg a gyerekedet vallási okok miatt.
A feleségednek/barátnődnek nem kell sarit viselnie, ha kimegy az utcára.
Nem köveznek halálra csak mert félrekamatyolsz.
Nem kell egy 20 négyzetméteres zugban szoronganod 3 másik családtaggal.
Nem kell palackos vizet innod, mert elcseszték a vezetékes vízhálózatot korábban

Minden országnak van jó és rossz oldala, ezzel együtt kell élni.
Viszont nem szabad elfelejteni: Bárhova is mész ott te csak egy idegen leszel!
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

-1. Meggebedhetsz, kulfoldon mindig idegen maradsz. Lehetnek "bennszulott" barataid, korrekt munkahelyed, megtanulhatod a nyelvet, stb.; jo ideje atlepte a 10. evet, hogy elhuztam Mo-rol es ez a privat tapasztalatom... Persze erre lehet mondani, hogy majd amikor az 50.-et lepi tul akkor update-eljem ezt a hozzaszolasomat; majd igyekszem. Kabe 5 eves doktorim van, munka mellett sajat vallalkozast epitek, 3 nyelvvizsgam volt mar kijovetelemkor es nem is igazan az faj, hogy nekem idonkent valamiert rossz, hanem hogy mind a bolcsis lanyunk, mind a magyar felesegem hasonlo terhet cipel (=belyeget visel). Elobbi ketsegtelenul meg kevesbe erti, sot talan szerencses is, mert a nyelv ragad ra...

"Hozzaallas kerdese", pont mint feljebb mondtad; pusztan csak akarni kell, valojaban mi akadalyoz?! Manapsag barki es barmikor elhuzhat Mo-rol. Probald ki, szerintem feltetlenul erdemes; szummaban en egyaltalan nem bantam meg. Persze adohivatal, meg ugy alt. hivatalnokok itt is vannak, latszolag viszont kevesebb (es persze mas) a problema.

Lehet, hogy jobban fogsz élni -- az itteni helyzethez képest. Viszont ahogy megszólalsz, ahogy bemutatkozol, rögtön ott lesz, hogy bevándorló, hogy idegen. Ha nem is mondják ki, de nem otthon leszel, hanem idegen földön, idegenek között. Persze ott, ahol sok a bevándorló, ott kevésbé fog feltűnni a dolog, de ha véletlen olyan helyre sodor a sors, ahol kevesebb,ott biza érezni fogod.

Akkor jó, így talán nem lesz akkora gond, hogyha mégse mennek olyan jól a dolgok, mint azt odahaza sokan képzelik.

Több éve élek külföldön, és láttam már időközben egy pár embert hazaköltözni illetve hazaköltözésről ábrándozni, mert valamiért nem jött be a számításuk, akár anyagiak, akár bevándorlónak nézés vagy akár csak a vártnál erősebb honvágy miatt.

Bocs, de pl. az arab vilaghoz kepest, amire itt peldakat hozol, mar 500 evvel ezelott is "civilizalt nyugat" voltunk (bar errol megoszlanak a velemenyek). De erre talan ne legyunk mar buszkek igy a 21. szazad elejen, hogy nalunk nem koveznek meg embereket nyilvanosan.

Es valahogy nem vigasztal, hogy Indiaban meg egymilliard ember el javareszt rizsen meg ego tehentragyan sutott kovasztalan kenyeren, fedel nelkul. Mindenki a sajat lehetosegeihez kepest probal boldogulni. Es tenyleg, nem kerem, hogy tamogassanak. Kicsit sem. Csak ne szivjak mar a verem ott, ahol nem muszaj.

Egyebkent minap volt egy jo iras valami oldalon (talan Index?) a Kadar-era vegen levo maszekolos-GMK-s korszakrol. Kicsit vicces, hogy akkoriban intezmenyesitett adobeszedesi modszereket (pl. bevallsz X jovedelmet, az APEH kozli, hogy szerinte nem lehet, hogy egy Y-val foglalkozo vallalkozo X jovedelmet szerez, szerintuk X*1.5 a jovedelmed, es fizess adot ez utan), mai napig gyakorolja az adohivatal. Nevetseges. Nem nekik kell bizonyitani, hogy te adocsalo vagy, hanem abbol indulnak ki, hogy az vagy, es bizonyitsd be, hogy nem. Erosen posztkommunista, egyre inkabb balkaniasodo banankoztarsasagban elunk, csak a kutyaszar cukormazba van martva, ezert a birka tobbseg benyeli. Na de ez mar politika, hagyjuk.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Nekem evek ota melybol feltoro zsigeri hanyingert kell elnyomnom, mikor atlepjuk a magyar hatart, minden tavasszal, Breakpointrol hazafele. Ennyit tesz, ha az ember egy hetig olyan allamban van, amely nem arra epul, hogyan tudja szivatni meg csicskaztatni a polgarait. Eloszor kellemetlenul erintett, mert olyan embernek tartottam magam, aki szereti a hazajat es szeret hazajonni. Aztan rajottem, hogy az ilyesmi onamitas.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Nem allitom, hogy a helyzet kialakulasaban az APEH saros. Ok abban sarosak, hogy a buntetgetesen kivul abszolut elzarkoznak barmifele ertelmes kommunikaciotol. A ceg alapitasakor en ifju voltam es naiv, es nem megfelelo embereket biztam meg az ugyek intezesevel. Mire eszbe kaptam es elrendeztem volna, az egesz ugy egy onmagat gerjeszto "vegtelen ciklus" volt, amibol egyre kevesbe latok kiutat. Mivel ma mar egyetlen konyvelo sem vallalja el a ceget, az ismert elozmenyek mellett. Tudod, problemas eset, amibol keves haszon varhato, senkit sem erdekel. Csak az APEH-ot, mert ok meg lehuznatnak rolam par bort.

Bar amugy is mindig mindenki mast mond, hogy eppen mi az aktualis teendo... En meg tovabbra sem vagyok sem penzugyi, sem adougyi, sem jogi szakember, nem mintha barmelyikuk barmi okosat tudott volna mondani eddog.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

A megoldás:
jelentkezz ki mindenhonnan, ne legyen bejelentett lakcímed, semmi ne legyen a neveden.
És fosd le a dolgot.
5 év múlva elévül az adótartozás, akkor újra bejelentkezhetsz valahová.
Céget alapítani meg külföldön, avval is éehet számlázni a "munkáltatónak". Még örül is, hogy nem kell áfa -t fizetnie.

Csudás.
Vannak róla érdekes cikkek is, http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_ad%C3%B3_el%C3%A9v%C3%BCl%C3%A9se
http://adozona.hu/aktualis/20070610_ad%C3%B3tartozas_behajtas_elevules…
de még nem világos minden részlet. Mi számít adócsalásnak, indítanak-e eljárást automatikusan ha valaki nem fizeti be az adót, stb.

Az adótartozás két esetbenévül(het) el.
1. Vagy meghólsz 2. Vagy kifizeted.
Minden más esetben az állami behajtók gondoskodnak arról, hogy bármi áron megkapják a pénzüket.
Az 5 év az adórevizióra értendő ami magában 6 naptári évet takar, ha meg kidobod a papirjaidat akkor te nemfogsz tudni később semmit sem bizonyitani a hivatallal szmeben.
A munka és bérpapirok meg nem 40 évre hanem egy életre szólnak...
márha lesz olyan aki megéri a nyögdijat neki kell majd igazolni mikor hol és mit nem fizetett be vagy nem fizettek be utána :))))

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/

Most tényleg, minek kell a baromságot terjeszteni??

http://adozona.hu/aktualis/20070610_adótartozas_behajtas_elevules.aspx
http://www.azuzlettars.hu/hol_a_vege
http://www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/14758/adotartozas-elevulese
idézet:
"Szia!Az egyik ügyfelem cégének SZJA tartozása volt. 5 év után törölte az előírt kötelezettségekből.Üdv.Panni"
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_adó_elévülése

jogszabályokat is meg lehet nyugodtan keresni, ha egy adozona.hu nem tekintendő autentikus forrásnak.

Adóbevalláshoz kapcsolódó dokumentumoknak megőrzési ideje 15 év.
Nyugdíjjal kapcsolatos dokumentumok 40 év körül. (Ezt nem tudom pontosan.)
Adóellenőrzésnél visszamenőlegesen 10 évig kérdezhetnek.
Büntetésnél (bevallás elmulasztása, ki nem szabott díjhátralék, stb.) max. 5 évig róható ki, utána elévül. Pl. Ha adott településen elmulasztasz építményadót bejelenteni és befizetni, akkor azt max. 5 évre visszamenőleg hajthatják be rajtad.
A kiszabott díjtartozás, csakis fizetésképtelenség esetén engedik el.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ahogy elnézem a leggyengébb láncszem(könyvelőnek látszó tárgy) párosult
a Pató Pál effektussal( ej ráérünk arra még)..
Ha szükséged lenne segitségre dobj egy mailt, párom megnézné mit lehetne még megmentni.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/

Gondolkoztal mar azon, hogy bepereld oket a gecibe? Felelotlensegbol elkovetett jelentos anyagi kar okozas. Kamatostul kerhetned vissza a hibajukbol befizetett buntiket/kamatokat/akarmiket. Cegednek van valami jo ugyvedje? Csak tud valami okosat mondani.