Analog telefon helyett VoIP

Fórumok

Hali!

Az otthoni vezetekes telefonunkat szeretnem VoIP-ra cserelni. Ehhez adott egy ADSL netkapcsolat, es esetleg egy analog telefon. Az lenne a kerdesem, hogy hogy tudnam legegyszerubben megvalositani az atallast, egyaltalan milyen eszkozok kellenek hozza?

Illetve tovabbi kerdes hogy milyen szolgaltatot javasoltok? Amit eddig lattam, a Neophone, Business Telecom es Skype.

By(t)e
TBS::Antiemes

Hozzászólások

Szia!

Linksys-nek van VoIP (SIP) adaptere PAP2 a neve.
Esetleg voipshop.hu oldalt tudom ajanlani, tudsz bank kartyaval is fizetni.

Udv Zsirmo

Szia

Én lassan évek óta használom, minden kimenő hívásom VOIP a vezetékes telefonon.
Most egy Sipura 3000-es ATA-m van, szolgáltató a neophone, majdnem kifogástalanül működik (egyszer fél napig nem tudtam feltölteni az egyenlegemet).
A Sipura-t megvette a Linksys, de ezt a típust talán még most is gyártja.
Ránéztem a Linksys-re, mostmár elég nagy választék van SIP protokolt használó készülékeből.
A Skype-al én személy szerint nem vagyok kibékülve, de használom, mivel az USA-ban élő rokonok nem bírtak beregisztrálni a neophone-nál. Fura módon a munkahelyemen ahol szimmetrikus 33MBit a sávszélesség a skype teljesen möködésképtelen, szaggat, és teljesen szétesik a hang.
Amikor én váltottam VOIP-ra akkor még nem volt önálló skype-os készülék, csak ami bekapcsolt PC-ről ment USB-vel. Ha már van ilyen, akkor a skype is jó alternatíva, mivel a legtöbben ezt ismerik. Ha valaki tud egy használható ATA szerű olcsó skype eszközről az engem is érdekelne.

A Neophone-nál még mindig megvan az, hogy 6 hónap után elvész az egyenleg, ha nem töltesz rá?

Én néha a megafone.hu-t használom, jók a percdíjak, és nem jár le az egyenleg (ha jól tudom).

Most az indafon.hu-n vagy egy akció, ha meghívod az ismerősödet, akkor 100 Ft-ot kapsz, ő pedig 50 Ft-ot. Ez pl. böngészőben működik, most már minden os-en, FF-el is megy. Van hozzá jabber és SIP is.

Megafonnál a nemzetközi (főleg Kelet-Európát próbáltam) hívásirányokba a minőség a nullához konvergál. Ergo engem nem hallanak és én sem hallom a másik oldalt. Az ügyfélszogálat pedig nem válaszol, vagy nincs is.
Neophonex-et ajánlom. Kicsit drágább, de működik, és van non-stop ügyfélszolgálat is.

--
Kum G.
www.pingvinbolt.hu

ASUS Wireless szett Skype telefon+router 15000-ért

Esetleg Mobigater Mini, bár ehez egy wines gépnek állandóan mennie kell...

http://www.skypestyle.com -on is érdemes körülnézni. Topcom Webtalker 5000 baromi jónak tűnik, csak legalább egy 10-essel lenne olcsóbb...

Nekem 512 kbit/s uppom van itthon, iPhone-al használom a wifi hálózatomon (airport express), tökéletes! Nagyon jó a hangminőség, jobb mint korábban PCről, MacBookon szintén tökéletes. Ha nem tévedek, audio-codecet váltottak a wines skype 4 megjelenésével...
Havi 7-900 forintért 10000 perc/hó, napi hívásindítást 50-re korlátozták... Ennyiért egy sima voip IN számot sem kap az ember, nemhogy 10000 percet országon belülre...
Nem utolsó sorban bárhol használhatod ahol van neted, és rengeteg, szinte bármilyen készüléken... (iphone, android, symbian, pc, mac, linux, ....), kb ugyanaz a kliens, és a kezelőfelület...

Ezzel egy a baj: skype. Ha valamiert olyan helyen vagy, ahol nem bizol meg annyira a netben, hogy bankon keresztul toltsd fel az elofizut, viszont nincs penz es telefonalni kellene, akkor jobb, ha egy neofonos kartya ket random szamat toltod fel, mintha minden bankos adatodat elkuldeni kenyszerulsz (tudtommal nem arulnak skype kartyat itthon).
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Gondolom paypalról nem hallottál... Azzal sem vagy tisztában, hogy a skype, az ebay, és a paypal egy tulajdonosi körhöz tartozik. VPN? Egyszerűen otthon, vagy biztonságos helyen kell ilyen tranzakciókat végezni... Ugyanolyan veszélyes idegen wifi hálózaton https banki tranzakciókat végezni (bár épeszű ember (és majd minden bank megköveteli az) sms, vagy token használatát azonosításra és/vagy tranzakcióazonosítsra (megerősítésre), így aki megszerzi az adatokat, maximum belenézhet az illető anyagi helyzetébe, de utalgatni (közvetlen kárt és kellemetlenséget okozni) nem nagyon tud...) A skype automatikus egyenlegfeltöltésről hallottál? Beállíthatod, hogyha 2 EUR alá csökkenki az egyenleged, automatikusan feltöltse az egyenleged 10, vagy 20 euróval... Ezek mindmind olyan kényelmi és biztonsági funkciók, amiket neophone és a legtöbb voip nem nyújt. Nem értem (vagyis azt hiszem mégis), mi ez a nagy kirohanás, amint skyperól van szó... Támogassuk a hazait??? Ez szép gondolat, de melyik távközlési cég magyar tulajdonú??? T, invitel, pannon, vodafone??? Ha csak 2-3szor lenne drágább a "hazai", azt mondom okay! De ez nem így van... Sok voip szolgáltató nem kicsit pofátlanul 2-3-4-5ezret is elkér havonta, egy sima telefonszámért, és kimenő hívásod még nem is volt... Nézzük csak a T-t, mennyi az alapdíj? Mennyi a komfort, vagy mi a neve opció, amivel T-seket (egy esetleges számhordozáskor kiderül, hogy nem is ingyen hívod...???) ingyen hívhatsz? Tudsz a haver wifijéről telefonálni mondjuk a notebookodról, mobilodról a saját számodról, a saját kontódra...?
Van még mit és hova fejlődni...
Átlagos használatra skype több, mint elég, és "ingyen" van... Vannak esetek, mikor nem jó, de így, ahogy te teszed, csak az tud skype ellen érvelni, akinek valamilyen anyagi érdekeltsége van valami másban, esetleg mondjuk mert te valamiért nem tudod használni a skype-ot...
Gondolom az asztali géped, notebookod, és telefonod, motorod, autód, ... is made in Hungary?
Komolyan az a bajod, hogy skype nem oszt feltöltőkártyát??? Nevetséges érv. Ennyi erővel mi van, ha vidéken, éjjel nem tudsz venni feltöltőkártyát, neten meg nem mersz vásárolni, merthát nem megbízható a wifi, mobilinternetelőfizetésed meg nincs... Nonszensz, nem gondolod?

Nem sikerult elsore megertened amit irtam. Hmmm... pedig eleg egyszeruen fogalmaztam.

Pont arrol pofaztam, hogy igazabol en nem szeretem nyilvanos helyen sem a paypal accom loginjet beverni, se a banki cuccaimat. Viszont elofordulhat, hogy ott egy ifon a kezembe, szeretnem feltolteni. Na most paypalozni, bankolni telefonrol ugye a nagyon nagy szopas kategoria (kicsi kepernyo, rossz esetben javas/agyonscriptelt felulet, sok potyoges). Ellenben venni egy neophone kartyat, azt lekaparni, es a webes feluleten bepotyogni a kodot (ami ugye _csak_ szam, es csak egyszer ervenyes) nem nagy kunszt, a neophone feluletet meg nagyjabol akarmi is meg tudja jeleniteni.

Igazabol en letojnam magasrol, hogy hazai a NeoPhone, vagy kulfoldi. Kapok ingyen(!) egy magyar, hivhato szamot (figyelem, ehhez nem kell semmi plusz dolgot regisztralnom/fizetnem, default ingyen jar), amit barki, barmikor _hivhat_. Kapok melle egy lehetoseget, hogy kartyaval vagy utalassal feltolthetem. Ebbol a Skype max az utolso egyet teljesiti, a tobbiben _sehol_ nincsen.

Az mar csak hab a tortan, hogy a neophone elofizetesemet gyakorlatilag akarmilyen klienssel hasznalhatom. Oke, jelenleg nem nagyon vannak SIP kliensek Java alapu telefonokra, de szerintem Symbian/WM alapuak igenis vannak. A SIP nyilt szabvany, ha valamiert nem mukodik egy kliens, siman le tudom cserelni egy masikra. A Skype-nal hogy is van ez? Van a Skype, a Skype es a Skype. Es nagyjabol ebbol lehet valasztani kliens teren, ha valamiert nem mukodik (rendesen) a Skype kliens, akkor az egesz elofizetesedet cseszheted kabe.

Nem mondom, hogy a Neo arai olcsok, van, ahol a Skype jobb, van ahol nem. De nem mindig a draga a draga, es nem mindig az olcso az olcso.

Autofeltoltes: Nekem ne toltogessen fel senki a szamlamra semmit, ha akarom, akkor majd feltoltom. Kulonben szerintem a nagyobb fizetos szolgaltatokkal biztos meg lehet beszelni, hogy ha ide es ide utalok, akkor toltse fel az egyenlegemet. Ma mar a legtobb bank nyujt egyedi rendszeres atutalasra lehetoseget, ahol akarmilyen celpontot megadhatsz akarmekkora osszeggel (nem €10 vagy €20, hanem akarmekkorat).
Azt mar meg se emlitsem, hogy a kulfoldre utalas soha nem az olcso kategoria (hacsak nem POS tranyokent intezi el, de az megintcsak a nemszeretem kategoria).

Felolem bele lehetsz zugva a Skype-ba, hasznald egeszseggel, sose legyen bajod vele, tiszta szivembol kivanom. De azert engedtessek mar meg, hogy nekem is meglegyen a velemenyem, es ezt akar meg hangoztassam is. Az a hangnem, amit itt hasznalsz, az... mondjuk ugy, hogy minosit teged. Semmivel nem szolgaltam meg ezt a hangnemet, ugy erzem. Legyszives, es maskor moderald mar magadat.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Sorry, ha megbántottalak, nem áll, és nem is állt szándékomban. Nem Te ellened irányult a hozzászólásom, nekem a gondolkodásmód nem tetszik egy picit (mint ahogy neked meg gondolom az enyém unszimpatikus...), de természetesen mindenki másképp gondolkodik, és ez így van rendjén. Neked, és a többieknek is azt ajánlom, próbáljátok ki a skype-t (elhiszem, hogy Te próbáltad, és neked nem jött be). A topicnyitó meg hagy döntse el maga, mit fog használni... Én sem mondom, hogy ne próbálja ki a neophonet (bár én max skype után tenném, de ez más tészta). Ha más nem, pc-pc, vagy mobil-mobil, de akár pc-mobil irányba is, ingyen kipróbálható... Egy fillérbe sem kerül, és sokkal tapasztaltabb lesz az ember, valamint könnyen el fogja tudni dönteni, megfelel-e neki. A kliensekről: fring, nimbuzz, és jópár linux kliens is kezeli (többé kevésbbé) a skype-t. Számomra egyértelmű, hogy winen, linuxon, macen, iphoneon, nokián a skype kliens a legjobb, leginkább használható. Bizonyára mobilon a gyári kliens sem tud mindent, amit egy win, linux, mac kliens igen, de az ember nem mobilon akar videotelefonálni skype-val (bár szerintem 1-2, max 3 éven belül az is hétköznapiBB lesz - sávszél kell hozzá optikai elérésekkel talán használhatóbb, és ezáltal gyakoribb lesz), én speciel fájlokat sem akarok telefonon küldözgetni, arra ott a mail...
Értem én a félelmed is, de ezis egy kicsit olyan (paranoid), hogy ennyi erővel az utcára ne lépj ki... Ha tehetném (tudom, megtehetem, treyel kell felvenni a kapcsolatot...), indítanék egy szavazást itt, a hupon, hogy hány ember bankkártyájával, milyen összegben éltek vissza (bizonyítottan olyan módon, amiért te nem vagy hajlandó használni a bankkártyád neten, és másokat is viszaéléssel "riogatsz"). Komolyan kíváncsi lennék rá... Sok esetben nem kicsit olcsóbb a neten megadni a kártyaadatokat, mint nemzetközi utalással fizetni, nameg vannak a direkt netes fizetésre kitalált netkártyák is...
Mégegyszer sorry a stílusért, hangnemért, ... :)

En mar megegettem a szamat, nem kis mertekben, fajt is rendesen, hala istennek (meg a bankom egy akciojanak), hogy nem kerultem teljesen padlora. Innentol meg az utcara is csak 2x-i korulnezes utan lepek.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Köszi. Csak átfutottam az oldalt, azt hittem nem kell hozzá pc... :
Mikor emelték?
Vagy most fogják?

Utolsó 3 hónap díjai:
May 3, 2009 Unlimited Country 1 month
Online number, 1 month subscription Skype Credit €2,95 Delivered
April 3, 2009 Unlimited Country 1 month
Online number, 1 month subscription Skype Credit €2,95 Delivered
March 6, 2009 Unlimited Country 1 month
Online number, 1 month subscription Skype Credit €2,95 Delivered

A levelet 04.28-án kaptam és már akkor 5.95€+VAT volt a honlapon, sajnos:
http://www.skype.com/allfeatures/subscriptions/?ver=d#europeanSubscript…

Mellesleg kísérletileg 1-1 hónapot használtam, de folyton hangproblémák voltak, ezért nem ruháztam be egy PC nélküli egységre. Pedig mindent megcsináltam a routeren, amit lehet:
http://www.skype.com/help/guides/firewalls/technical.html

Hali,

En lassan 2 eve a Voipbuster-t hasznalom (www.voipbuster.com) egy Granstream Handytone 486 (http://www.grandstream.com/y-ht486.htm) ATA-val, rendes telefonrol. Feltoltos...az arak eleg baratiak (Mo. hivasa ingyenes 120 napig egy feltoltes utan, heti 5 ora erejeig, utana 1 cent/perc) es egyeb orszagok is ingyen hivhato heti 300 perc erelyeig. Hangminosegben oszinten szolva en sok kulonbseget nem vettem eszre es akkor is teljesen jol hasznalhato, ha valaki internezetik (jo, nem mondom, hogy 15 szalon tolt le...)...Kezdtemben egy 3MB down-, 512KB up-linkes ADSL volt, most kicsit tobb (8MB le, 1 fel) - de ebbol a szempontbol ez csak jobb :)

Udv. Akos

En ket szolgaltato utan az ephone-nal (http://www.ephone.hu) maradtam. Ebben mondjuk kozrejatszott, hogy Szegeden is van irodajuk.

Valoban sip adapter-re (min. 10e HUF, amiket en lattam) van szukseged, vagy veszel egy uj voip (15e-25eHUF) telefont (kijelzovel, kihangositassal, telefonkonnyvel esetleg ket voip vonal kezeles lehetosegevel egyutt).
Az egyik telefonom egy LinkSys SPA901 alap model, a masik egy noname kinai kijelzovel, de ez utobbi nekem sokkal jobban bevalt.

A keszulekek araban nagy kulonbseg lehet (bolttol fuggoen), igy erdemes az arakat osszehasonlito magyar oldalakon keresni (kiskerarak, ebolt, depo, argep, stb.).

M.

Sziasztok.

Keresem a legolcsóbb IP telefont asteriskhez. Tudtok esetleg valamit ajánlani? Ismerem a Linksys-eket, jól működnek nálam is, de most _direkt_ a legolcsóbbat keresem, bármelyik gyártó érdekel, lehet akár noname.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Szia!

(X ON)
Tudom kicsit reklám, de amennyiben váltasz csupasz ADSL-re, esetleg van lehetőség kábeles elérésre és nem a torrent az életted értelme (bár ez az összes voipra érvényes), akkor mi is tudunk megoldást ajánlani Neked, úgy hogy megtarthatod meglévő telefonszámod és ez pontosan 4.200,- (3.500,- +FA).
(X OFF)

Ha nem így tennél, akkor számhordozáskor elbontanák az ADSL kapcsolatod is. Javaslom a régi visszamondását, (ugyan nem tudom melyik szolgáltatónál vagy, de ha T akkor az éves 35.000-40.000 HUF spórolás is összejöhet. Ebből meg lehet venni ajándékot karácsonyra. (idénre már csak fele akkorát, de egy jó kis VoIP telefon (Linksys SPA921) ára még simán összespórolható.) :o)

Krisz

Telefonközpont, VoIP
a NAGYOK tudásával, a kicsik rugalmasságával

1) nem lehetne a direkt marketinget privat uzenetben intezni? Tenyleg zavaro neha.
2) Azert fura lenne, ha elbontanak a netjet ha elhordozza a szamot, hiszen van olyan netszolgaltatas, amihez nem jar telefonszolgaltatas. Lehet, hogy a T csoportnal igy van, de enszerintem ez nem altalanos, mert egy cegnek sem erdeke a jol fizeto ugyfel elvesztese (jelenleg a net havidija tobb, mint a teloe).
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Szia!

1. Igaz, és jogos legközelebb így... (szerk.) (bár kivehetnénk a voipbustert, a neo-t a phone21-t, a ephone-t, és az összes olyan céget akinek a nevében szerepel a voip). Próbálok csak akkor hozzászolni, ha valóban értelmes, építő gondolatom van (vagy annak gondolom). Azzal, hogy a sig. ben meg megjelenik az ami szerintem nem rosszabb, mintha a linux kernelem, monitorom márkája és mérete, vagy ez a két sor szerepel. Nekem ez a küldetésem, én ebben hiszek.

2. Ha bármely szolgáltatónál ahol adsl előfizetésed van és elhordozod azt a számot amire az rá van ültetve (tehát nem csupasz adsl-ed van) akkor az elhordozás pillanatában elbontják az ADSL-t is. A számhordozás egykapus rendszer, sem a hordozó, sem a hordozott cég nem figyeli, hogy van e hűségidő, bármilyen más szolgáltatás (riasztó, tűzjelző, bárhová bekötött akármi, ADSL) a meglévő vonalon. Természetesen a hordozók jelzik azt, ha találnak valamit, de akitől elhordozzák csak azt jelzi, ha számlatartozása van az ügyfélnek.

Krisz

Telefonközpont, VoIP
a NAGYOK tudásával, a kicsik rugalmasságával

1) Nem a nevek emlitesevel van bajom (hiszen akkor bele lehetne kotni itt nagyon sok mindenbe), hanem a konkret direkt marketinggel. Megint mas a signoba tett altalanos celu reklam (klikkelj ram!), es megint mas a szemelyre szabott direkt marketing, aminek semmi keresnivaloja itt.

2) Eleg szomoru. Nem csak azert, mert szo nelkul kirantja a kabelt, hanem mert innentol ket eset lehetseges: a) szamlazza tovabb a mar szetszakitott adsl-t vagy b) nem lesz net es fizetni sem kell erte. Mindket esetben a voipnak lottek (hiszen ahhoz eppenseggel kellene a net).
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

A VoIP-ben az lenne a szép és nagyszerű, hogy egy ország/földrész egész vezetékes hálózata egy áron hívható.
Azért az vicces, hogy nem mindegy Budapestet, Tatabányát, vagy Nyíregyházát hívom!!!
Mi az, hogy csúcsidő???
Ha VoIP, akkor FELEJTSÜK EL a CSÚCSIDŐT, KAPCSOLÁSI DÍJAT, ELŐFIZETÉSI DÍJAT, HELYI/TÁVOLSÁGI HÍVÁST!!!

Ahogy mondod! :) A nagy telkók inkább a lassú sorvadást (csökkenő vonalas előfizetések) választják (milyen frankó, hogy ugyanaz a cégcsoport vonalas és mobilszolgáltatásban is érdekelt...), mintsem a fejlődést (könnyen kalkulálható, kedvező ár/érték arányú VoIPot)...

A VoIP-ben az lenne a szép és nagyszerű, hogy egy ország/földrész egész vezetékes hálózata egy áron hívható.
Azért az vicces, hogy nem mindegy Budapestet, Tatabányát, vagy Nyíregyházát hívom!!!
Mi az, hogy csúcsidő???
Ha VoIP, akkor FELEJTSÜK EL a CSÚCSIDŐT, KAPCSOLÁSI DÍJAT, ELŐFIZETÉSI DÍJAT, HELYI/TÁVOLSÁGI HÍVÁST!!!

freecall.com
justvoip.com
utóbbinál, aszt hiszem, leírja, hogy kell beállítani a SIPet.
Sajna telefoszámot, nem tudnak biztosítani egyenlőre Magyarországon.
analóg vonal mindenképpen kell, ha szeretnél hívást is fogadni.

A vaterán vettem 11k-ért egy linksys routert amibe két analóg vonal is mehet.
Ha ezt, meg a számhordozás díját (5k) beleszámolom durván egy évi UPC telefon alapdíjába került (1.5k/hó).
szolgáltató:

ephone.hu

bruttó másodperc alapú árlista, havidíj nincs:
https://www.ephone.hu/index.php?lap=belfoldi

Nekem nagyon jól bejött.

Érdekes itt a beszélgetés Skype - mint telefonnal kapcsolatban.

Én a magam részéről soha nem tekintettem úgy rá mint alternatív telefonszolgáltatóra... bár tény, hogy egyre inkább ezt szeretnék elérni.
Nekem alapvetően a SIP protokoll jelenti a VoIP technológiát, jóllehet már akkor felfigyeltem a dologra, amikor Skype még hírből sem hallott vezetékes telefonálási lehetőségről.

Már akkoriban kapható volt olyan készülék (eredetileg Sipura, manapság talán Linksys árulja ugyanazt - külön cég volt), amivel normál telefonkészüléket lehetett VoIP szolgáltató hálózatához kapcsolni. (Ill. SPA-3000 pl. sokkal többet tud, VoIP-PSTN, PSTN-VoIP, PSTN-VoIP-PSTN oda-vissza.)

Ehhez képest kb. egy éve a Skype WinCE progiját kicsit viccesnek találtam, valamint a Linuxos verziókövetéssel ill. frissítésekkel is nagyon el vannak maradva.

A SIP rendszert kicsit stabilabbnak tartom azáltal, hogy seregnyi programot használhatok és megannyi ingyenes (netes) szolgáltató elérhető.
Emellett point to point kapcsolatot épít fel (a Skype ha jól tudom, nem ilyen), így a kommunikáció nehezebben lesz túlterhelés áldozata.

Hiába kapni mostmár Skype-képes telefonokat is, a fentiek miatt mégis inkább SIP szolgáltató felé húznék.

Egyébként Neophone mellett akár Megafone-t is érdemes lehet megnézni. A szolgáltatást nem ismerem, így a megbízhatóságáról sem tudok mit mondani, de számot az is ad és amikor néztem, Neophone-nál olcsóbb volt.

A legjobb hatásfokkal pedig anno a Firefly-nál találkoztam, normál modemes kapcsolattal képes volt jó minőségű hangot átvinni, csak sajnos nem nyílt szabvány... de Skype-ot és egyéb dolgokat túlszárnyalta.

'Érdekes itt a beszélgetés Skype - mint telefonnal kapcsolatban.

Én a magam részéről soha nem tekintettem úgy rá mint alternatív telefonszolgáltatóra... bár tény, hogy egyre inkább ezt szeretnék elérni.
Nekem alapvetően a SIP protokoll jelenti a VoIP technológiát'

+1

A wifi + pda + skype milyen megoldás?

Azt h. lehetne megoldani h. van 1db SIP adapterem ami 2 telefon vonalat
is tud kezelni és kimenőre jó lenne nekem ha a Skype menne.
Havi dijasra gondoltam.
A Skype központnak h. menjen SIP-en is nem csak annyit kéne csinálnia h. berak 1 szervert valahol amin betudnak jelentkezni az emberek rá?

Milyen tapasztalatok vannak havidijas Skype használatról?
Stabilan müködik bármikor?
Nekem főleg csak magyar o.-ra kéne.

Üdv.

És semmi trükkel nem lehet megoldani v. nem csinálta még meg valaki h. mégis menjen valahogy a SIP-en is a Skype?
Vezetékes hiváshoz kellene nekem.
-------------------------------------
Az a bajom ezekkel a 120 napot igérős cégekkel h. kamuznak amikor azt mondják 300 percet adnak 1 hétre.
Múltkor is azzal jöttek VoipBuster-ék 1 napon belül h. beszéltem 27 percet
Free utána fogta magát átrakta 23 precre fizetősre persze ugyan azt a vezetékes számot hivtam.
Következő napon megint Free volt.
Amikor azt mondják h. 7 nap egy hét náluk és akkor 150 percet se adnak Free -ben
egyfolytában ha átvált Free-be akkor logikus h. utána 27 perc használat után nem válthatna vissza Fizetősre de náluk a logika nem létezik ezt mondja mindenki.
300 perc / 7 nap = 42 perc / nap
Ha pl: 2 db ember használja akkor az 20 perc / nap / fő.
Azért ezt nem szokták leírni így részletesen.
Azért így már mindjár nem tünik olyan sok időnek 20 percet beszélhetsz 24 óra alatt ha már ráveszed magad h. vezetékest hivj akkor 20 perc alatt nem sok mindent tudsz elmondani. Főleg ha 2 emberrel is akarsz beszélni 1 napon. Akkor az már alapból
legalább 40 perc ha csak 20 percet beszélsz 1 emberrel.
Ezért is jobbnak tünik a Skype mert több percet ad és hátha komolyabban be is tartja nem csak úgy h. 300 percet igér és végül meg levonja a pénzt sumákban.

Üdv.

Én VoipDiscount-tal próbáltam, ott talán egy alkalommal túl is léptem a 300 percet, de nem váltott át fizetősbe...
...viszont valahol olvastam, hogy IP alapján ellenőrzik, így okozhat meglepetéseket, ha tudtodon kívül más is használja ahol te, vagy pl. szolgáltatónál NAT-olt hálón vagy (pl. mobilnet).

Skype: Nagyon nem figyeltem oda, de olvastam valahol ilyen megoldásról. Ha van egy folyamatosan működő géped, érdemes utánakeresni valamiféle Skype-SIP gateway-nek.

OpenSky-nak hívták a dolgot, de nem találom sehol. A Gizmo Project weblapján találkoztam vele korábban, de most már onnan is lekerült.

Az összes Betamax által üzemeltetett Voip szolgáltatás ilyen, hogy ott húznak le, ahol csak tudnak. Átvált fizetősbe, a 10 EUR feltöltés nem 10 EUR, hanem 12,5, stb...
Egy-két szolgáltatásuknál 2-3 Ft-ra jön ki a percdíj az ingyenes időszak után is, érdemesebb azokat használni. De ha valaki tud jobbat, szóljon!

--
Kum G.
www.pingvinbolt.hu
Linux póló, HUP póló, miegymás...

Azt nem értem h. ha ilyen sok ember használ Skype-t miért nem ír róla senki h. mik a tapasztalatai amikor Vezetékes számokat hív vele. Vagy ha havi előfizetése van ott akkor rendesen betartják a Free perceket?

Igaz azért ugrottam bele én is a VoipBuster -hez mert VOIP adapter 8500 Ft ért tudtam venni. És nem hallottam olyat h. Skype adaptert adnak ennyiért. Persze lehet h. már van azóta mert 1 évvel ezelőtt vettem még.
És persze olyan hülyék az emberek h. ha azt látják kiírva az oldalon h. 300 percet ad Free -ben akkor el is hiszi mert azt gondolja h. csak nem HAZUDOZNAK mert akkor valaki csak feljelentené vagy beperelné külföldön mert innen Budapestről biztos nem fogja megtaláni őket senki. De persze ha sok oldalon leírnák h. össze-vissza csalnak, lopnak, hazudnak akkor csökkene a népszerüségük! És lehet Skype-hoz mennének át többen.

Azért csinált a Betamax sok néven ugyan azt a programot mert tudja h. ha átvert már sok embert akkor még megpróbálja szerencsétlen felhasználó a másik programot is hátha azzal jobb, persze mivel 1 programozón és 1 szerver parkon haladnak át a hangok így a pénzt mindig le is kaszálják több ezer emberről ami végül több milla havonta nekik!

Üdv.

Újabban az a szabály, hogy használd rendeltetésszerűen (mobilinternetre hajaz kicsit a dolog), és ha ők úgy gondolják, majd elkezdenek számlázni.
Sokan nem tudják eldönteni két oldalról, hogy ugyanaz a cég vagy sem. Erre alapoznak.
Tuds valaki más céget, ahol európai vezetékeseket "ingyen" lehet hívni?

--
Kum G.
www.pingvinbolt.hu
Linux póló, HUP póló, miegymás...

Szerintem csak a Skype az aki vezetékes területen próbál jobb lenni mint a Betamax.
És ez elég Kevés h. csak 2 cégből lehet választani.
Hány ország van az EU ban aki csinálhatna ilyen Programot?
Vagy az EU-n kivüli ország is csinálhatna.
DigiTV is jól csinálja h. szivatja T-home-t meg UPC-t. :))
Sokkal többet ad TV csatornában meg NET sebességben és jóval olcsóbban!!!
Ugyan így csinálhatna VOIP szervereket is. :))

Ezzel nem értek egyet.
A Skype-nak van egy "ügyfélköre" akik az IM mellett kapnak ki és betelefonálási lehetőséget. Ugyan nem használok rendszeresen Skype-Out -t, de hallomások alapján időnként kiváló, időntként akadozó a minőség.

A BetaMax tudtommal megpróbál a legolcsóbb lenni (és itt-ott megszedni magát)

Több olyan szolgáltató van, aki SIP-en ad vezetékes v ahhoz közeli minőségi SIP szolgáltatást, Skype-hoz hasonló áron.
(van ami picit olcsóbb, van ami picit drágább) Magyar Ügyfélszolgálat, magyar Áfás számla. Mi hiányzik még?
Használhatod softphone-al, ATA-val, v mobil telefonnal is.

Van nekik ip-telefonjuk, az üsz.-uk is abban a számmezőben van, tippelem, hogy azt is ip-n viszik el ahova kell... A multkorában egy 30-40 percre lerohadt a net (ritka esemény egyébként), akokr az üsz. sem volt elérhető, egyszerűen "eltünt" a teljes számmező (nem lehetett hívni)...

Szerintem nem teljesen úgy működik a dolog, ahogy írjátok, illetve gondoljátok. Először is klónja válogatja, hogy mennyi is az a 300 perc. Másodszor is úgy számolnak, hogyha elérted a háromszáz percet akkor fizetsz addig, amíg ismét a 300 (vagy a klónra jellemző érték) alá nem kerülsz. Tudok küldeni híváslistát én a két év alatt nem tapasztaltam ez irányú problémát. Azt viszont tapasztaltam, hogy egy kedvezőnek tűnő ár miatt feltöltöttem egy klónra és mire használni akartam megváltoztak a díjak. :( Bosszantó. Skype: Nincs egy perc "ingyenes" hívás sem. Magyar vezetékes 0,02€ Mobil 0,2€. 10€ feltöltés ma 3163.18Ft. A jelenleg általam használt Dellmond klón vezetékes irányba free, mobilra 0,052€ igaz, hogy 10€ feltöltése viszonteladón keresztül 3615Ft. Ha lejár a free day, vagy túllövöm a 300 perc/het -et (ami nekem 200perc :() akkor a díj 0.006€ ami azért még mindig jóval kedvezőbb a skype díjánál.

Ezt nem tudom megerősíteni. Webcalldirect és Nonoh szolgáltatásoknál azonos napon ugyanazokat a vezetékes számokat hívtam többször, néha ingyenes volt, néha nem.
Továbbá az elvileg ingyenes orosz (Moszkva) vezetékes hívás rövidebb ideig ingyenes, mint a magyar.
Ezeknél eleve a nem "ingyenes" percdíjakkal számolok, az a biztos.

--
Kum G.
www.pingvinbolt.hu
Linux póló, HUP póló, miegymás...

Ez nekem is így volt VoipBuster-nél h. amikor megnéztem a mobil árakat még olcsó volt de mire befizettem és használtam volna kb. 1 hónap után már 50 Ft / perc -re cserélték.
Ez Akkora gengszterség h. havonta cserélgethetik az árakat.
Ezt miért nem írják ki az oldalukra h. havonta emelgetik az árakat?
Mire kezdenéd használni már használhatatlan az egész.
Gondolom mindegyik Betamax-nál akkor havonta v. 2 havonta cserélgetik az árakat.
A lényeg h. befizess és utána 4-5 hónapig már úgyse tudsz variálni rajta.

Én asszem nem írtam olyat, hogy kamu, viszont ez egy ország vezetékes hívásaira vonatkozik. Valamelyik Betamax vagy Dellmond 120 napos "ingyenes" hívása azért számomra kedvezőbbnek tűnik, nem beszélve a mobil díjakról. Az sem mellékes, hogy egy ATA eszközzel egy készülékről tudod használni az analóg telefonod, egy hazai voip szolgáltatót (Neophone; Ephone; Megaphone; stb) illetve a Betamax, vagy a Dellmond akár több klónját akár egyszerre is, egy előhívóval, vagy a hívás irányával kiválasztva a szolgáltatót.

Magyarországon a terminációs díj (amennyiért a számot üzemeltető szolgáltató végződteti) kb 2 HUF és 6HUF között mocorog csúcsidőben.Nettó.
A 4 EUR durván 1000HUF azaz 150-250 percnyi hívás csúcsidőben, azon kívűl mondjuk 2x annyi (azaz 300-500perc).
(persze ez csak abban az esetben állna, ha nem volna (1 v több) közvetítő szolgáltató, aki a saját hasznát is ráteszi)
Ismerve a nemzetközi piacot is, többé kevésbé ott is hasonlóak a vezetékes díjak.

Amennyiben tartják a 4EUR-t (meddig?) és mindenki elhasználja a HAVI 300percet, úgy éppen pénzüknél vannak. (ez napi 10 perc ám! aki nem telefonál ennyit nem hiszem, h egyáltalán el is gondolkodna a "flat rate"-en.)

Ezzel nem azt akarom mondani, h kétlem a fent leírtakat, csak szerintem egy üzlet akkor jó, ha mindkét fél számára előnyös.
Ha a szolgáltatónak nem nyer rajta, akkor nem fogja csinálni hosszútávon - vagy jelentősen esik a minőség, h beleférjen a kiajánlott árba
(hallottam már olyat, h ezért a pénzért ezt tudom jelenleg adni...)

Hopp, ha ezt pár nappal előbb írod/olvasom...
Egy "testvérkéjét" használom, kicsit rosszabb feltételekkel.

Itt is 300 perc/hét nap limit van?

Egyébként én is ezt ajánlanám, egyetlen bajuk ezeknek a szolgáltató(k)nak, hogy magyar telefonszámot (+3621******) nem adnak...
...a NeophoneX viszont ad, bár én a Megaphone-t preferálom, ugyanis előbbi esetén a nem felhasznált egyenleg idővel elveszik, utóbbi esetén megmarad, valamint - amikor utoljára néztem - olcsóbb is, emellett szintén ad számot.

Megafonnál a szolgáltatás minőségével voltak gondjaim. Pár nemzetközi irányba nem lehet vele telefonálni, mindenféle sercegés, prüttyögés hallható, de a pénzt vonnak le a sercegésért is.
Ügyfélszolgálat nem válaszol semmire. Neox-szal a fél évente egyszer beragadt hívásokon kívül nem volt minőségi problémám, a legextrémebb helyekre is lehet vele telefonálni.

--
Kum G.
www.pingvinbolt.hu
Linux póló, HUP póló, miegymás...

Nem, csak 200 percet ad.
"Egyébként én is ezt ajánlanám, egyetlen bajuk ezeknek a szolgáltató(k)nak, hogy magyar telefonszámot (+3621******) nem adnak..."
Nem olyan nagy baj ez, csak olyan ATA-t kell használni, amelyikbe több szolgáltató is beállítható. Pl. Linksys 2102; 3102.

Sziasztok!

Van egz Fritz!Box 7270 routerem, elvileg alapból támogatja a VoIP-t, látszólag regisztrál is a beállított szolgáltatóhoz (pbxes.org, onnan megafone és neophone), de ki/be hívás nem megy, a kifelé hívásnál 503-as hibára panaszkodik (pbxes.org-ról közvetlenül lehet használni a megafone-t és a neophone-t).

Ötlet?

GThomas

Nekem is a free van. Kimenő és bejövő hívásnál is teljesen jól működik.
Nekem egy Spa-1001 voip adapterem van. Az egyik vonalon a Rynga.com, a másikon a Pbxes. A Pbxes-en pedig a Megafone és a Fonline van beállítva.
A Megafone a bejövő 21-es szám miatt van, a Fonline pedig a vésztartalék a kimenő hívásokhoz.

Egy SPA1001 készülékkel a sipdiscount oldalon regisztrálva használom három éve a VoIP-ot. Fél évente veszek 10€+VAT értékben feltöltést.
A MATÁV és társai tehetnek egy szivességet. Belföldre 120 napig ingyen telefonálhatok 7 egymást követő napon max 300 percet és utána fogy csak a feltöltött összeg.
Régebben vettem hozzá hívható számot is a didww oldalon, de 5$/hó helyett inkább visszahívom, akit kell, ha megcsörget a mobilomon.

Itt egy folyamatosan frissített oldal az egyes szolgáltatók árairól. Azonban nem mindegyik engedi meg, hogy külső eszközt használj a telefonáláshoz.

Nem macerás egy kicsit követni, hogy meddig tart a 300 perc? Nincs kapcsolási díj? Befizettem valamelyiknél, de utána derült ki, hogy minden hívásnál levonnak kapcsolási díjat. Azóta csak mobilon használom a behívószámukat külföldre telefonáláshoz. (amíg le nem fogy az összeg, azután végeztem.) Egy másiknál hiába kérdeztem, hogy mi a helyzet a kapcsolási díjjal, csak szabvány, semmitmondó válaszokat kaptam. Jól hangzik a fél-egyéves ingyenes telefonálási lehetőség vezetékes irányokba, csak az a baj, hogy NEM IGAZ!
Az Ephone teljesen bejött. A korábbi 6-7ezer forintos telefonszámla helyett 1000-1500 Ft a befizetendő. Online híváslista van, sőt bejövő hívások listája! Szinte mindenhová 4,90Ft a percdíj, semmi kötöttség.
Egy feltöltős 21-es és egy bp-i számlás számot használok. A FELTÖLTÉS NEM IDŐKORLÁTOS (mint pl. a Neo-nál.) Az ügyfélszolgálat készséges, e-mailben, telefonon is hamar válaszolnak. L.PAP2T van. Beállítottam a tárcsázási szabályok használatával, hogy ne lehessen mobilt/emeltdíjas számot hívni, hogy Budapestre ne kelljen 061-et tárcsázni, és 06 vagy 00 után 2. tárcsahangot adjon.
VoIP HEAVEN!