Origyn Web Browser - Amiga goes to Web2.0 #2

Ahogy már említettem, jöjjön most egy galéria a MorphOS 2.4-hez csomagolt legújabb OWB böngésző képességeiről.

A korábbi cikkben említett 1.0 óta a böngésző rengeteget fejlődött, sokat tudó, de mégis korai próbálkozásból kiforrott alkalmazássá nőtte ki magát. Jelenleg az 1.4-es verziónál tartunk. De beszéljenek a inkább a képek. Ne felejtsük, hogy alig másfél éve még a lentebb látható oldalak töredéke sem volt teljes értékűen elérhető a rendszer alól, most pedig ezt a böngészőt alapból adják az OS-hez és egyébként Live CD üzemmódban is működik, kipróbálható, ha valaki nagyon akarja (klikkre pedig minden kép megnő):

Sorrendben: Google Maps, AmigaWorld.net, Amigaspirit.hu, HUP.hu, Index.hu, Wikipedia.org, Origo.hu, RTLKlub.hu, Idokep.hu, Google Docs

(Megj: elnézést a Google Docs eltorzításáért, összesen egy db. dokumentumom, azaz táblázatom van benne írva, azt viszont OWB-ből csináltam. Az AmiCon 2009 meetingen lesz Amiga tudás vetélkedő, annak a kérdései. És jelenleg még nem publikusak... :) AmiCon után a képet lecserélem majd az eredetire.)

A GUI is fénysebességgel fejlődött: megjelent a bookmarks és history panel, a Prefs jelentősen kibővült, feltuningolták a letöltés ablakot, van PDF és HTML exportálás funkció, faviconok megjelenítése, forráskód nézet, session kezelés, stb, stb, stb. Megint csak beszéljenek inkább a képek:

Sorrendben: forráskód ablak, mindenféle egyebek (pl. quick link gombok, prefs, about), bookmarks panel, history panel

És ha egy üzlet beindul, avagy a határ csak a csillagos ég: a cucc magyar lokalizációján már bőszen dolgozik a fordító és bétateszter csapat (helló sadddam!:), továbbá már fejlesztés alatt áll egy SWFDec alapú Flash plugin is... (Az OS4-esek odaát meg a Gnash-en dolgoznak bőszen, szóval még tényleg bármi lehet.)

Hozzászólások

Alapbol nyilt forrasu TTF fontok jarnak (Bitstream Vera meg ezek) a rendszerhez, de az OWB melle adnak egy kis telepitot, ami hasonloan a Linux alatt altalaban az "m$webfonts" csomagban levohoz, leszedi a netrol a fontokat, es felrakja. A kepen lathato OWB ezekkel fut. A renderer termeszetesen FreeType. Vagy nem ertem a kerdest. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Jól értelmezted a kérdésemet, köszönöm válaszodat. :)

Azért kérdeztem, mert (megláttam a HUP szkrinjét) nálam ezek a betűtípusok sokkal "maszatosabbnak" tűnnek. Ezek szerint valamit nagyon elfuserálhattam antialiasing beállításoknál...
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/