Win7 power management

Hat felraktam Win7-et. MSDN-es ISO, nemreg kertem el egy MSDN-es elofizetotol (nem volt valami egyszeru angolt szerezni). Ezzel nincs is gond, felment. Joideig vadasztam a T500-hoz drivereket. Synaptics-hoz a syn oldalrol, kellett intel driver Inteltol a wifihez mert WPA2-hoz csatlakozni nem akart.... kellett meg kulon modded ATI driver az ATIhoz..

Aztan kellettek ugye a Lenovo-s VGA valtos driver, power manager, es meg sorolhatnam. Olyan par oran belul nagy nehezen egy jo adag reboot utan (win way ftw) mar ugyahogy mukodott.

A gondom egyedul az akksival van. Vista SP2 alatt, max perf -el, ~7orat bir ki, s olyan ~4-5 orat bir tenyleges terhelessel. Max battery-n ~10-11 orat ir, s olyan ~7-8 -at ki is visz.

Itt viszont a max perf az alapbol ~5re dob, aztan csak zabal. A max battery is szivja az akksit dogivel.

Ez valami uj feature vagy esetleg valami egyeb energiaellatasi beallitas is van? Van valami otlet mi lehet a ludas? Valami otlet mivel novelhetnem az idotartamot? Most teljesen fekete tema, legyakott szolgaltatasok, windows osszetevok leirtva, service-k kikapcsolva (ami csak nem kellett azt ki), semmi felesleg nem fut. De igy is...

ps.: A diagramok miatt raktam fel amin ugye azt lehetett latni a Win7 energia takarekossaga mekkora uberfasza. Mondom akkor csak nyerni lehet vele... :/

Egy otlet mar van. A CPU 33% ala nem tud menni mint Linux alatt acpi cpufreq modullal. Vista alatt akar ~400mhz-re is lement, itt meg ~1084 a max amire lemegy deep sleepben. Van valami otlet erre?

Hozzászólások

AFAIK a Lenovo még nem portolt mindent Win7-re.

Linux: újabb kernel, hátha. Ha van helyed, akkor próbálj ki egy olyan disztrót, amiben .31-es kernel van. Esetleg nézz utána, hátha jelentette valaki, és van valami workaround, vagy kernel/modul paraméter.

nekem a T500on ment minden anelkul, hogy _barmi_ kulso drivert raktam volna fel. otthon wpa2 van, cegnel is, csak eszrevettem volna, ha nem.. :-)
(intel vga, intel wlan, nemtudom arultak-e masfajta wlannal is).

RTM -es angol w7 prof.

Hmm.. A wifi-re probalt racsatlakozni de nem akart semmifelekepp, csak daralt (btw ez egy ultrafos Edimax router ami magatol a http forgalomtol is kepes bedogleni, szoval semmi uj.). A power manager azert kellett hogy legyen normalis VGA switxh az ATI es az Intel kozt. A synaptics hogy legyen vertical/horizontal scroll (altalaban csak tapipad/ultranav van hasznalva, nincs eger hozza). A rebootok minden alkalommal kellettek. Pl. Lenovo interface fel, reboot. Intel wifi fel, reboot, stb. Alapbol nem toltott be semmit se csak ha rebootoltam.

btw most hogy igy irod nem raktal fel power managert. Mivel valtasz te VGA-t? Valaki olyant magyarazott hogy ha moddoljuk az ATI CCC-t akkor valahol tudni kene valtani benne de nem sikerult megcsinalnom.

am? Amerikai? De azt "am."-ként kell írni.

Gondolom te is a mostanában MSN-es cukycsajos trendy "am"-ot, mint "amúgy, amúgy meg" értelemben használod, ami, mint láthatod, igen sok félreértésre adhat okot, főleg ha mellette még ekezet nelkul is írsz.

Az ekezet nelkuli írásmód dekódolása a betűk ékezettel ellétásával kezdődik. Mivel semmi nem utal az "am" rövidítés mivoltára, így "ám"-nak lesz fordítva, ami nem ugyanaz, mint amit ki akartál volna fejezni.

Így az egyértelműség kedvéért mindenkit óva intek az "am" "amúgy, amúgy meg" kifejezés rövidítésként való használatától. Sok nehézséget spóroltok meg az egyszeri olvasónak, aki nem számít arra, hogy egy értelmes szó, ekezet nelkuli írásmóddal, ráutaló jel nélkül rövidítésként szerepel.

A mondatot kezdted ezzel, en is a'm -nak forditottam, pedig en is ekezet nelkul irok. Nem akar teged senki bantani (legalabbis en biztos nem), de a jovoben tenyleg figyelj oda, hogy ott hasznalj roviditeseket, ahol egyertelmu.

Az mas kerdes, hogy ezt a mindent agyonroviditos trendet se ertem... Emberek nem tudnak gepelni, vagy mi?
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

En a ket VGA kozt gondolom.

-Intel MHD4500
-ATI Radeon HD 3650

Ezek kozt lehet a "Power gauge"-al valtani. Lenyegeben annyi tortenik, hogy felraksz egy ~160mb-os csomagot, amiben egy ATI CCC van, moddolva hogy ne detecteljen, meg egy Intel driver szinten. A kettonek az alapjai mindig futnak, de a toolok/fontosabb dolgok csak akkor ha betoltod az adott VGA-t. A programokat bezarja, GUI off, modul off, modul csere, konfig csere, modul ON, GUI ON, programok betoltese. Valahogy igy mukodik. Na most a programot kerestuk forumon (Lenovo) hogy melyik amivel valt, de sose jottunk ra. Ez az ami piszkalja a csoromet.

nekem csak intel vga van benne, nincs dedikalt (emiatt lesz majd uj notira csere)

a power managementet nem raktam fel, viszont igy is baromi jol birja: kb 4-4esfel orat bir akksirol.

a scroll miatt felrakni a progit mondjuk nem hulyeseg, enis sokszor hasznalom csak tapipaddal. megvarom a hivatalos lenovo csomagot, aztan meglatjuk.. bar azert erezhetoen eleg furge a rendszer.

mar csak az a kerdes, milyen notit vegyek, ami hasonlo minosegu, szinten 1680x1050 vagy fullhd 15"on, es jo a vgaja :-) (ertsd. gf9800go minimum)

Thinkpad W500?

ATI FireGL V7500. ilyen vga van benne, nem tudom hogy ez mire jó es mire nem, de szerintem amilyet leirtal, nem talalsz a lenovo gepei kozott. 15"-ban meg a macbook pronak van eros vga-ja, de annak csak wxga+ a kijelzoje, es itthon draga is.

ja es Win7 driverek majd csak oktober 22iken lesznek hivatalosak a lenovonal, illetve akkor kiderul az is hogy melyik gepek kapjak meg az UEFI-t utolag BIOS helyett. :) ( http://www.youtube.com/watch?v=D5da1kmjwdM )

Mindketto nagyon jol viszi a jatekokat. :) Nekem a kis kijelzo is bejon a W700-ban. A hivatalos oldalon van ar es testreszabasi lehetoseg. Bar ugy vagyok vele hogy megvarnam mig olcsosodnak SSD-k, meg atallnak i7-re.

ps.: Multkor epp azon tanakodtam hogy a W700 legjobb modellje ~410k. Nem is veszes. (MO-n olyan ~470-ert lattam). Egy MacBook dragabb ugy saccra, aztan hol van ahhoz kepest.. :))

nekem kb. felét bírja win7-el, mint xp-vel :( még a downgrade-en is gondolkodom.

Esetleg Linuxot hasznal valaki laptopon? Godnolkodom 2.6.31 -es kernellel felrakok egy Fedora-t majd. (12-esre gondoltam, eleg korszeru aramgazdalkodasi megoldasok vannak benne mar.)

ps.: MS Visual C# es C++ miatt nem akarok annyira valtani. Megfelelo alternativa meg mindig hianyzik.

Linux alatt valahogy lelehet kapcsolni az UltraBay-t?