Rendszergazda állást keresek

Fórumok

Sziasztok!

Rendszergazda állást keresek 1,5 év tapasztalattal, Budapesten vagy környékén.
Amikkel eddig komolyabban foglalkoztam:
-Debian, CentOS
-Solaris 10
-Samba, Apache, MySQL, Postfix, Squid, Iptables, stb...
-Weboldalak készítése(php, mysql, xhtml, css)
-Scriptek írása(perl, bash, php)
Ezekkel az előző munkahelyemen napi szinten foglalkoztam. Önállóan telepítettem új rendszereket is, nem csak a meglévőket adminisztráltam.

Papírjaim:
-Rendszerinformatikus OKJ
-Cisco CCNA
-B kat. jogosítvány

Angol írás/olvasás jól megy, a beszéd viszont kevésbé, mert az előző munkahelyemen sajnos nem volt rá szükség.

Lehetőleg csapatban szeretnék dolgozni. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok képes önálló munkavégzésre, mert 1,5 évig ezt csináltam, de sokkal motiváltabb vagyok, ha csapatban dolgozok.

Kérésre küldök cv-t.

Hozzászólások

Nagyon rossz bemutatkozas. Megtudtuk, hogy mit _NEM_ csinalsz.
Azt, hogy mit igen, nos az titok maradt. Meglepodnek, ha tul sok CV-keres erkezne. Szerintem...

--
Gabriel Akos

Éreztem, hogy emiatt lesznek ilyen megjegyzések, de nem nagyon érdekel. Tudom, hogy most gazdasági válság idején nem igazán lehet válogatni, de én nem vagyok hajlandó olyan cégnél dolgozni, ahol egyedül kell vállalni 24/7-es ügyeletet és egyedül kell mindent csinálni programozástól kezdve a szerver adminisztráción át az userek supportjáig, kötetlen munkaidőre bejelentve, hogy ne kelljen túlórát fizetni. Azért írtam oda, hogy mit nem csinálnék, mert szerintem jobb ha az ilyen cégekkel nem raboljuk egymás idejét. Én egy korrekt cégnél szeretnék dolgozni, lehetőleg csapatban. Az ügyelet se gáz, ha nem egyedül kell csinálnom. Sajnálom ha neked az jött le, hogy már a bemutatkozásomnál ilyen "kemény" feltételeket szabok. Az meg szerintem kiderül a bemutatkozásból, hogy mit csinálok...

"Azt, hogy mit igen, nos az titok maradt."

Segitek neked ebben.
Szerintem itt pont leirta:

Amikkel eddig komolyabban foglalkoztam:
-Debian, CentOS
-Solaris 10
-Samba, Apache, MySQL, Postfix, Squid, Iptables, stb...
-Weboldalak készítése(php, mysql, xhtml, css)
-Scriptek írása(perl, bash, php)

Nem sokat jarok magyar forumokra, mert tele van a hocipom az emberek allando frusztralt kotekedesevel!
Ide is hetente-kethetente nezek be. Apam hihetetlen, tok mindegy hogy ki es mit ir egy masodperc nem telik el es kapasbol meg itt is b@sztatjak az emberek egymast.

A szinvonal olyan pont mint a borsonline vagy blikk oldalakon.
Segiteni nem tudunk, de kritikat mondani azt igen. Tomenyen.

----
I would never wanna belong to any club that would have someone like me for member.

Miutan szoltak neki, leirta normalisabban. Eleinte tenyleg ilyenek voltak, hogy nem szeretek koran kelni, nem akarok ezt meg azt.
Nem mellesleg Akos szerintem normalisan leirta a problemakat az eredeti post-tal kapcsolatosan. En mashogy fogalmaztam volna meg...

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

És itt a legnagyobb probléma Magyarországon. Csak az számít, hogy ki milyen CV-t tud írni, pedig nem is írói állást keres. Már nem számít a szakmai tudás, csak a külsőségek. CV, ruha, cipő, parfüm, stb. Ki a f@szt érdekel, hogy zseni lenne a szakmájában, hiszen egy folt van a pólóján, te meg csak ennyit mondasz neki: "Takarodj innen, te csavargó!".
Csak gratulálni tudok a szokásos ostoba magyar hozzáálláshoz. Újra... :(

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Eh? Ha tudsz, es normalis a hely akkor felvesznek. Ha tudsz es nem vesznek fel, akkor meg kell tudni mi a hiba.
Ha a tudasod jo volt, es a kulsosegek nem voltak okesak, vagy a parfumod nem tetszett nekik, akkor orulj neki, hogy nem vettek fel.

Mindenhol, kulfoldon is a CV-t nezik meg eloszor, hiszen mi alapjan is hivnanak be barkit is, mi alapjan lehet valakit osztalyozni? A felsorolt tudasok megletet nezik, aztan minnel tobbet tudsz ami kell nekik annal nagyobb az eselyed, hogy behivjanak allasinterjura. Az teny, hogy rohadt sokan telekamuzzak a CV-juket olyan dolgokkal amelyeket nem vagy csak nagyon kicsit ismernek, aztan az interjun kiderul a turpissag, es akkor repul az illeto, ha nem derul ki, akkor meg idovel vagy o fogja megszivni, vagy a cege.

Hozzateszem, hogy anno egy igen nagy multihoz felnyirt hajjal, acelbetkossal kerultem be, bar akkor meg nem voltak piercingjeim :).

A kinezetem nem egyszer mar igen jott szarul, mert megmondtak, hogy kikell venni, le kell nyirni, en meg mondtam hogy nem, de hat ugye ceg es ceg nagy a kulonbseg.
En szemely szerint orulok, hogy oda nem vettek at - nem csak amiatt mert 1 evvel kesobb kb. mindenki felmondott a fluktuacio miatt, de amiatt is, hogy maradhattam ebben a gyerekgyilkos abrazatban :).

Amugy meg teny, hogy illik azert egy allasinterjura kioltozni, mivel az interjuztatok tobbsege is kioltozik ilyen alkalmakra (volt olyan ceg ahol a csaj olyan dekoltazzsal jelent meg mondjuk, hogy igazabol az agyamig mar nem nagyon jutott ver), es ez egyfajta tiszteletadas, ahogy az illedelmes koszones, kezfogas, stb. mozdulatok is.

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

Akkor hagy írjam ide az eheti 2 centes morgolódásomat:

Ma már ha nem a fejvadász szája íze szerint van az utolsó betűig megfaragva a cv-d, el sem jutsz odáig, hogy szakértőnek bizonygathasd a tudásod. Utána meg ha nem tetszel a fejvadásznak, tökmindegy, miért, megy a darálóba a cv-d. És közben kifoghatsz olyan embertelenül idióta fejvadászokat, amiket elképzelni sem tudsz, ha nem kerestél mostanában állást.

Nyugodtan sírhatnál azon, ahogy ma a fejvadász szakma és az álláskereső piac kinéz.

Jo most nem nagyon kerestem allast, anno mikor kerestem egyszer voltam a Randstad-nal ott szimpik voltak az emberek el is jutottam a banki reszig, ahol megtudtam, hogy hat 10-19-ig van a melo, en meg nem akartam nagyon vallalni a friss baratno miatt.
Aztan itjobs-nal voltam ahol szinten szimpatikus volt a leanyzo, es segitett atirni a CV bizonyos reszeit, hogy szebb,jobb legyen.

Ergo szerintem attol fugg, hogy milyen ceghez mesz, milyen fejvadaszok dolgoznak ott. Vannak a tipikus minden teruletere keresunk embert arufeltoltotol senior unix rendszergazdaig embert, es van a specializalodott fejvadaszok. A specializalodott fejvadaszok azert szerintem normalisabbak. Sokan ertenek is a dolgokhoz, es erdekli is oket. Az altalanos fejvadaszoknal meg teny, hogy hulye szoke picsak, vagy oltonyos unott faszik ulnek akiknek ha picit nem tetszik valami kidobjak a kukaba a CV-det, es egy rohadt levelet nem eresztenek meg, de mint mondottam ez szerintem nem en bloc a fejvadaszok faja, hanem egy sajnos igen nagy hanyad. Azert remelem par ev alatt nem valtozott meg ennyire az arany, hogy mar nincsenek normalis specializalodott fejvadaszok.

btw akiket ajanlanek:
mimox,itjobs - remelem nem cserelodott ki a garda :)

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

IMHO a fejvadász az, aki a szakmai elit kulcsfiguráit megkeresi és megpróbálja átcsábítani a megbízójához. A többi állásközvetítő cég. Nincs azokkal sem baj, csak van különbség a fejvadász és a munkaerő közvetítő között.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Egy kicsit félreérthető, amit írtál: van fejvadász, állásközvetítő és munkaerő közvetítő, ez három különböző megoldás, csak a hsz-ed mintha összemosná az állás és a munkaerő közvetítőt.

Visszatérve a heti 2centes morgolódáshoz: csak specializált állásközvetítőknél jártam, akik vagy nagy cég it-re specializált részlege volt, vagy it állásközvetítő, más részleg nélkül.

NAGYON rosszak a tapasztalataim. A legkisebb bajom az, amikor a regisztrációs űrlapon alá kell írni, el kell fogadni, hogy a te cv-d annak a vállalatnak a tulajdona lesz, ahova ők beküldik!!! MIVAN??? Tehát most extrém példa: ha az i-logic emberekre vadászik mondjuk a graftonnál (ezt a marhaságot nem ők követték el), akkor nekem a graftonos regisztrációmban el kell fogadnom, hogy az *én* cv-m az ilogic tulajdonává válik. Na erre varrjál gombot. És amikor ilyeneket megemlítek, akkor igen bamba nézés van.

Továbbra is tartom azt az állításomat: mostanában az általam ismert állásközvetítőktől nyugodtan ki lehetett volna jönni úgy, hogy mindre ráborítom az asztalt. Okot adtak rá eleget, csak volt gyerekszobám.

Szakmáról szó se volt, csak arról, hogy emberileg mennyire negatív valaki.
Nekem pl. a pozitív hozzáállás sokkal többet számít, mint a szakmai hozzáértés.
Ha süt a CV-ből a "mit nem akarok csinálni" akkor minek vergődjek vele, amikor tele a postaláda olyanokkal, hogy "szart is lapátolok ha kell".
Nem vagyok kíváncsi a "művészemberekre", megbízható iparosokra van szükségem.

--
Gabriel Akos

Attól, hogy valaki "művészes" allűröket vesz fel, még nem lesz kiváló szakember. A kiváló szakember úgy kerüli el az unalmas melót, hogy automatizál.

A "művészember" rendszergazda legyen vállalkozó, tudjon kva komoly trükköket, ha nagyon kell, tudom a telefonszámát, eljön, megcsinálja, felmarkolja a lét, elmegy. Így mindenkinek jó. De nekem olyan emberre (alkalmazottként) nincs szükségem, hogy : "ma nem megyek be, mert nincs kedvem" ...

--
Gabriel Akos

Rendkivul egyszeru: azert, mert a tobbiek szemet csipi, hogy fizetest kap, de nincs ott. Hiaba szuksegtelen az esetek tulnyomo reszeben a jelenlete - hacsak nem o felelos a tonercserekert es az atviteltechnikaert (gepek koltoztetese irodak kozt) is - ha csak egy valakit zavar, aki vagy legalabb kozepvezeto, vagy annak ismerose/csaladtagja, ami Mutyisztanban rendkivul gyakori eset, es nem csak a kozszferaban, mese nincs, elrendelik a munkaido ceges iroasztal mogotti eltolteset. Kevesen fogjak fel, hogy ahogy a jo orvos az, akinek nincs visszatero betege a praxisaban, a rendszergazdajuk is akkor jo, ha a letezese is homalyba vesz, mert nincs miert talalkozni vele. Felteve persze, hogy a munkakori leirasa korrekt szegeny bitparasztnak, mar ha egyaltalan van neki. Volt olyan allasom, ahol csak a rendelkezesre allast vartak el, amikor felvettek, ellenben utobb valtozott a munkaltato termeszetes- es jogi szemelye egyarant, es bizony bent kellett uljek.
Mas kerdes, hogy az elvegzendo munka termeszete es mennyisege ott ezt meg is kivanta. Altalaban nem teszi. Rendszerint ha barmi rossz, hol a p****ban van a rendszergazda - ha semmi sem rossz, felesleges jutalmazni, hiszen nyilvan nem dolgozik. Talan be sem jott a rohadek. Aki jo, maga alatt vagja a fat, mert vezetoi/kollegialis reszrol az esetek tulnyomo tobbsegeben senkinek semmi ralatasa arra, ki is o es miert.

A megoldas: ne legyel rezidens rendszergazda; jarj ki elharitani es karbantartani, es szamlazz erte kemenyen.

Egyet értek. Plusz, ha nincs külön ember az átviteltechnikára, sokkal jobb policy az, hogy ha az irodai dolgozó nem maga kezd el dugdosni és szerelni, mert a rendszergazda épp nincs ott.

Ezen felül a felhasználók sokszor nem tudnak normális hibajelentéseket írni ("Nem működik!") és ezért a probléma szemrevételezése meggyorsítja a megoldást.

Köszönöm az észrevételeket, kicsit finomítottam rajta.