855kg oldschool hardver #6

A hétvégén Balatonakaliban jártunk, ahol a szokásos éves Skoda Klub kempingezés zajlott. Mi sajnos csak szombatra jutottunk le, de így is volt elég látnivaló.

Rövid képes beszámoló következik. Kattra minden kép bazi nagy lesz.


Szombat reggel telibe kaptunk egy koccanásos baleset miatti X kilométeres dugót az M7-esen, természetesen... Emiatt le is késtük a felvonulás legelejét.


A felvonulás valahol kicsivel Tihany után jött szembe. Don Kese kolléga szemfülességének köszönhetően (aki beengedett a sorba maga elé) csatlakozni tudtunk a menethez.


Skodák vonulnak keresztül Tihanyon. Közvetlen előttünk a Ronda Nagy Bajor Tepsi tulajdonosa is skodás, csak tagadja, ezért ezzel jött. :)

A tihanyi vonulás egy részéről van video is, elérhető itten e. (Warning, largefile: 400MB)


Miközben az ország egyik legszebb vidékén gurultunk...


... szembe is jöttek érdekes verdák. :)


Nagy meleg volt, ezért néhányan szellőztetni kezdtek.


Apró logisztikai nehézségek miatt (ezúton is beeee beeeeee a sok birka autósnak, amelyik még egy 40-el haladó konvojt se ismer fel, éshátpersze egy Suzuki WagonR (a ti autótok banyek) nehogy beengedjen már egy Skodát, pláne nem 40-50-et!) előbb értünk a kempingbe mint a sor eleje. De így legalább tudtuk fényképezni az érkezést. Még jó hogy a fent említett Ronda Nagy Bajor Tepsi beállt a kereszteződésbe (érdekes, azt nem merte levillogni meg ledudálni), hogy végre elmehessünk, másképp még mindíg ott várnánk...


Néhányan megéheztek a nagy ijedtségre. Maybe és Don Kese előadja a "Hány skodás kell egy dinnye felszeleteléséhez?" c. magánszámukat.


Mission: Dinnyeszelet. Outcome: FAIL.


Készülődés a fogyasztásversenyre. Kika, a Skoda Klub elnöke méri ki mindenki benzinadagját.


Készülődés a fogyasztásversenyre #2.


DareDevil, a Ronda Nagy Bajor Tepsi tulajdonosa. No shit, nigga, yo!


A Skoda Klub össznépileg a Máig Harcoló Csehszlovák Alakulat alatt. Végül csak sikerült leengedni a benzint belőle, hogy megkaphassuk a fejadagot mi is. :)


Ez volt az óraállásunk a verseny indulásakor. :)))


Úton vagyunk a fogyasztásversenyen. Pohar mondja az itinert, Spenot gőzerővel fényképez, Chain-Q megpróbál 3 emberrel fogyasztás nélkül vezetni. :)


Megyünk. Mondtam már, hogy imádok a Dunántúlon vezetni? Tiszta időgép, egy ilyen kocsival. Kanyargós erdei utak, ablak le, kényelmes tempó, duruzsoló gép, napsütés... Mi kell még? Ráadásul a Balaton-felvidék a világ egyik legszebb helye, ezt állítom.


Ismét a 71-es úton, a Balaton északi partján. Éppen megkerültük nyugatról a Badacsonyt.


Újra a kempingben. Lássuk kinek mi maradt a tankban?


Az idő és megtett út eredmények.


Kell bele erős... Avagy a nap hőse, a Máig Harcoló Csehszlovák Alakulat szíve. A 116484km-t futott még megbontatlan 25 éves blokk, 3 fővel és koppig pakolt csomagtartóval, téli gumikkal, 30 fokos melegben a hegyes-völgyes, kaptatókkal jócskán tarkított útvonalon 5.5 literes fogyasztással a negyedik helyet szerezte meg. (A győztes 4.1 literrel nyert.) Mivel viszont Kika elnök úr szervezőként elért 4.8 literes teljesítménye nem lett értékelve, így váratlanul a dobogón találtuk magunk!


Végre a vízben! Hosszú nap volt, de megérte. (Pohar és Chain-Q)


Kint vagyunk a vízből. A 3. helyért járó díj: üvegtrófea és egy Skoda Klub gyártmányú Skoda autóskártyapakli! Óóóójjeeeee...! :) (Pohar és Chain-Q)


Egy eredményes nap vége. A Máig Harcoló Csehszlovák Alakulat ismét nem vallott szégyent.

Még több kép itt. Köszönjük a Skoda Klubtagoknak, elsősorban Kika elnök úrnak a szervezést és a mindenféle segítséget, DareDevilnek a telefonos útbaigazítást, Don Kesének, hogy beengedett a sorba a felvonuláson, Maybenek a dinnyét, továbbá köszi Poharnak, hogy hazafele vezetett, köszi Spenótnak a fényképezést és köszi, hogy eljöttetek. Menjünk jövőre is? (!) :)

Hozzászólások

Chain-Q te tenyleg leragadtal valahol a 80-as evekben
a lakasod is szocreal? :):)

--
Live free, or I f'ing kill you.

Kivul igen, mert ilyen 70-es, 80-as evekben epult 4 emeletes hazban van egy lakotelepen. :P Belulrol nem annyira, szerintem, pl. a konyhat most ujitottuk fel, es kiszortuk az eredeti berendezest.

Egyebkent heti 40 oraban smartphone alkalmazasokat fejlesztek, meg liding edzs, tventiforszt szencsori, brektru teknolodzsi (insert your favourite buzzword here) prodaktokat. Evente 3-4x engedtessek mar meg nekem egy-egy hetvegenyi tomeny C64-ezes, Amigazas meg Skodazas. :) Ha ettol "leragadtam a 80-as evekben", akkor legyen.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

ezen a "máig harcoló csehszlovák alakulat"-on mindig jót nevetek. :)

----------------------------------
feel the beat - it's everywhere!