Hupperozas

Fórumok

En mar egy par eve tag vagyok a HUP.hu-n, de valahogy az utobbi idoben mintha megvaltozott volna az oldal legkore.
Jol mutatja, hogy ezt a postot is a flamebe kell irnom...
Valahogy olyan erzesem van sokszor, hogy vannak tagok, akiknek semmi sem tetszik, es mintha csak azert jarnanak ide, hogy lefikazzanak masokat.
Lehet hogy en vagyok pacifista, nem tudom, de az ellenseges hangvetel mintha jobban felutotte volna a fejet mint barmikor korabban
Egyreszt ahogy nezem nagyon sok tag eroteljesen Windows parti, es akarhol akarmilyen attol eltero dolog jelenik meg, azonnal fikazas es szemelyeskedes tortenik.
Nem tudom ez miert torvenyszeru, en is Linuxot hasznalok, de a Windows-zal semmi problemam, egy masik operacios rendszer aminek elonyei es hatranyai egyarant vannak a Linux-al szemben es persze forditva.
Szerintem nincs ertelme fikazni a Linuxot hogy nincs AD es fikazni a Windowst hogy csak NTFSen megy, ezek a dolgok ezeknek a rendszereknek a tulajdonsagai. Ugyanigy az egyik zart forrasu a masik nyilt, ezek egyarant lehetnek elonyok es hatranyok. Az ezen alapulo vitakat kicsit olyannak erzem, hogy melyik a jobb a feny, vagy a sotetseg. Mindketto van es lesz, mindegy hogy ki mit ir forumokba...
Az a nyilt lenezo es ellenseges viselkedes amit egyesek folytatnak a masik rendszer hasznaloi ellen teljesen ertelmetlen. Hiszen mind informatikusok vagyunk, egy oldalon allunk, mind ezeknek a rendszereknek a hasznaloi vagyunk. Lehet hogy az igazan jo informatikust pont az minositi, hogy mennyire ismeri a rendszereket es az adott problemakra mennyire tudja kivalasztani a megfelelo operacios rendszert.

Ha meg mar a jo informatikusnak tartunk, a jo embert meg esetleg az minositheti, hogy mennyire tud konstruktivan segiteni a masik embernek, hiszen ennek a forumnak amin tagok vagyunk azt hiszem ez az elsodleges celja. Viszont mintha sokan idonkent elfelejtenek ezt, es idonkent minosithetetlen kijelenteseket tesznek. Masok hupperkent vagy Istvankent :) a teljes tagsagot - nyilvan beleertve magukat is - hozzanemertoneknek, vagy nyiltan hulyeknek minositi.

Csak en latom ugy, hogy az utobbi idoben ez elhatalmasodott a teljes forumon ?

Hozzászólások

fyi mindig ilyen volt

--
When in doubt, use brute force.

Nem csak egy ember. Tobekkel elszaladt az a bizonyos paci, es nem veszik eszre magukat. Ez nem jo dolog, mindenkeppen valtoztatni kellene. Jobb lenne bekesebb eszkozokhoz nyulni, de ha nem megy, akkor sajnos durvulni kell.

Ennek az oldalnak mindig is a minoseg volt a vedjegye, most viszont a minoseg elkezdett igen eroteljesen leromlani, ami senkinek sem jo.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Kicsodával szaladt el a ló és miért? Kiváncsi vagyok rá, mostanában nem követem a HuP dolgait. Ha nem fér bele a nyilvánosba, akkor privátban is elmondhatod. Köszi. :-)
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka hogy, napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Én csak egy darab usernevet kértem volna. Tőlem kiírhatja ide is, őrajta áll a dolog. Ha az a név megvan, akkor el kezdek gondolkodni, hogy miért van baj vele, utánakeresek a dolgoknak, hogy mitől akadt ki a többi ember miatta és hasonlók, aztán igyekszem összegezni a dolgot és levonom a tanulságot, hogy mit szabad itt csinálni és mit nem. Ha akarja, akkor nem ír semmi mást, ami alapot adna az áskálódásra. Az tényleg gerinctelen.

Ha meg több emberről van szó, akkor én is tudnék trollanyókat felvonultatni, akik ész nélkül szólnak be, mert minden oldalon van belőlük. Akiket mondanék, lehet mellétrafálnék a nevekkel, mert nem objektíven látom, hanem inkább szubjektíven figyelem a dolgokat.
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka hogy, napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Alapveto tevedesben vagy. Nyilvan akirol szo van, nem fogja bevallani, a tobbiek meg tul becsuletesek ahhoz, hogy publikba vagy privatba megirjak neked. Ha olvasod az oldalt, akkor magad is tudhatod, nagyjabol kikrol van szo, ha pedig nem, akkor akar skippelheted is a kommentet, mert nem neked szol.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Olvass tobbet HUP-ot, amugy meg gondolkozz. Nyiltan nem fogod megkapni - privatba meg nem becsuletes. Innentol... olvass tobbet HUP-ot.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Ha még az eddiginél is még több HuP-ot olvasok, akkor csak arra jövök rá még nyomatékosabban, hogy én esetlegsen kit utálok, nem pedig azt, hogy turul16-nak kivel van baja. Ördögi kör, hurrá.
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka hogy, napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

takemeaw:
Azt hittem legrovidebb kariert fogja itt befutni mielott lecsap ra troll sepru.
O nem az a forumozu akivel csak nem egyezik velemenyem bizonyos dolgokrol. Nem egy Windows imado minden mast gyulolo alak.
O az egesz huppot utaja, mindazt amit kepvisel minden tagjaval egyutt. Nem egy olyan kijelentese volt amibol ez derul ki. Egyszeruen bomlasztani van itt.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Nem egy ritka madar. Gabucino is hasonlo volt. Aztan mas neven is. Van 1-2 ember, aki (mikor ranezek az adatlapjara) 2 hete regisztralt, de azalatt csak beszolt mindenkinek, raadasul olyan dolgokat hozott fel, amik tobbevesek, tehat
a) vagy regebben mas neven volt itt
b) vagy evekig olvasgatott es most erezte ugy, hoyg mindenkivel meg kell osztania, hoyg mennyire utalja.

Szoval van par ilyen arc.

Hello,

ne érts félre nem kekeckedem, de pont ellentmondtok egymásnak: Replaced azt mondja, hogy "mindig is ilyen volt", te meg azt hogy "sok minden változott". :) Most akkor mi történt? :)
Egyébként az elmúlt 3 évben szerintem sok minden nem változott a hangnemet illetően, Replacednek ebben igaza van, megértem hogy így látja.
Viszont korábban (imho) kulturáltabb volt a hangnem, még anno' a portál indulásakor (talán nem is volt még hup.hu, csak portal.fsn.hu...?). De ez meg szerintem a mai társadalom egyik velejárója, nem csak az interneten hanem általában: ha egy adott közösség valamiért népszerű, előbb-utóbb felhígul, nem vagyunk egyformák.

És az is igaz, hogy az adott közösség (meghatározó rétege) dönthet: meghagyják híg állapotban megtartva a népszerűséget, vagy kirugdossák a nem odavaló egyedeket, de ezzel csökken a népszerűség, és az ezzel járó "előnyök".

Van még az a verzió is, hogy a nem odavaló egyedek megtanulják a közösségi szabályokat, de ilyenre hirtelen nem tudok példát... :)

a.

En ezt a problemat azert ennel arnyaltabban latom. Attol, mert kirugdostatnak a nem ideillo egyedek, meg nem feltetlen csokken az oldal nepszerusege - hiszen azert a tobbseg egyelore meg mindig problemakkal nyomja tele a forumot. Amig ilyen aranyaink vannak, addig en nem aggodok a nepszeruseg miatt.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Ja, tényleg mindig ilyen volt, te meg még most trollkodsz, és szítod a feszültséget egy újabb értelmetlen flémmel. :D

Én még külön azt "bírom", hogy ha esetenként valaki segítséget kér, akkor néhány "kolléga" ahelyett hogy segítene, elkezdi a tagot osztani, leiskolázni, leszólni ilyen-olyan-amolyan ideológia miatt. Na ez a szánalmas, nem a kérdezés...

Ennek a masik oldala az, amikor a "kollega" kerdez, valaki ir valamit, ami elore viheti a problemamegoldast, de nem oldja meg, erre jon a "Nekem nem rizsa duma kell, hanem az, h valaki megmondja a megoldast, mert ez egy forum, es ha kerdezek, ugorjatok nekem segiteni, jol van?" stilusu reagalas.

Ha-ha-ha. :D Ezek a leszólások még szelídek ahhoz képest, hogy egy ugyanilyenért mondjuk a 90-es évek végén mit kapott volna az illető. "You must be new here", ahogy a Slashdoton is mondják. :)

Tudod, az ilyen "segítségkérő" fórumtémák nem mind egy kaptafára mennek. Ha a kérdezőn látszik, hogy dolgozott vele, utánanézett, megfelelő alázattal közelített a problémához, de ennek ellenére nem megy neki, mert pl. nincs még elég tapasztalata, akkor nem hiszem, hogy flame-et és köpködést kap a nyakába.

Egészen más tészta az olyan, akinek a kérdéséről süt az, hogy még egy guglizást is lusta volt lenyomni, ellenben meg akarja csinálni, választ vár, mégpedig azonnal stb. stb. Ez utóbbi közel áll ahhoz, amit demoscene-en lamernak hívtak/hívnak.

--
Wir sind erfasst, sind infiziert
Jedes Gespräch wird kontrolliert.

Való igaz, hogy sokszor a kérdező sem felel meg egy bizonyos elvárható minimumnak ilyen-olyan elvek alapján. Viszont, aki ezért minősíthetetlen hangnemben reagál, az úgyszintén elítélhető. Kritikát lehet kulturáltan is szolgáltatni, és nem csak lekezelő, kulturálatlan stílusban.
A HUP nem nevelő célból jött létre, hanem szakmai fórumot próbál nyújtani szakembereknek. Úgy gondolom, hogy ennek sokszor sem a kérdezők, sem a válaszolók nem felelnek meg.

Kérdezni tudni kell! De valahogy, valahol azt is meg kell tanulni.
Ha ez még nem megy, akkor kérdezni kell segíteni az illetőnek és nem az élettől is elvenni a kedvét.
És mindkét oldalon vannak árnyalatok bőven.
Én azt szoktam mondani, ha segíteni nem tudsz vagy nem akarsz, mert nem tetszik a kérdés vagy a kérdező, akkor hagyd szó nélkül, mintsem egzecíroztasd.
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Nekem meg van ellen példám: a Klingon redőzött homlok. Oka és miért? című topikban tettem fel egy kérdést, (igaz kicsit off, mert bár ez is Starterk, de nem a Klingon redőzött homlokkal kapcsolatos), és csak majdnem egy óra után kaptam rá egy választ. A többiek meg hallgatnak mint béka a fűben! Dirr-durr! Hát én ezt idegileg már nem bírom! Mit képzelnek magukról?
:-{))E
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Ezügyben az erős moderálás lenne a megoldás, de kérdés hogy mi lenne a HUP-pal ha minden szavunkat kétszer meg kellene gondolni, és jó-e az mindenkinek, ha a moderálást egy, vagy csak kevés ember végzi teljesen szubjektív módon...

Arra próbálok célozni, hogy a HUP-on író embereknek egy része elkerülhetetlenül trollkodni fog, ez olyan mint a hold fényváltozásai: bele kell törődni. Az olvasónak pedig jogában áll nem figyelembe venni a neki nem tetsző hozzászólást.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Itt alapvetoen megint nem a trollkodas letenek tenye az, ami zavaro, hanem az a jelenseg, hogy az oldalon kezd tultengeni ez a resze.
Meg szerencsere nem vagyunk az index hirkommentjeinek a szintjen (az elso meg a f*spumpa kora legalabbis meg nem jott el), de nem kellene megvarni, amig oda kerul a sor.
Vannak kulon off/fun/flame temak, oda lehet irni minden okorseget, arrol mindenki tudja, hogy okorseg. De szerintem egy komoly hircikkelybe beletenni egy olyan flame-t, ami raadasul koszonoviszonyban sincs a hir temajaval - na ez az, amit en az oldal gazdajanak a helyeben egyszeruen kitorolnek. Tessek rendet tanulni, elvegre nem 8-9 eves bugris kisiskolasok vagyunk, mar illene tudnunk viselkedni. De barki javitson ki, ha tevednek.

Arrol nem beszelve, hogy az ember mar fel leirni azt, hogy Microsoft vagy Novell vagy - urambocsa - Apple, mert nagyjabol lehet sejteni, hogy 10-bol 8-szor kapni fog erte valamit. Elnezest kerek, de egy ceg hibaiert ne engem csesztessenek mar, el lehet menni az irodajuk ele es lehet ott orditozni, az en problemamat meg nem szetoffolni ilyenekkel.

Es tenyleg rengeteg olyan komment van mar, ami tullep a "nem veszem figyelembe, majd eszreveszi magat" kategorian. Ez egy aldatlan allapot, es senkinek sem jo.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Helló!

Én nem túl rég regeltem, de évekkel ezelőtt is olvastam már a hup-ot.
Igazat adok a véleményednek. Úgy gondolom, hogy aki értelmes, az tisztában van azzal, amit írsz, mármint annak igazságtartalmával.

Szerény véleményem, hogy azt látjuk itt is, ami úgymond a nagyvilágban is zajlik, főleg kis hazánkat nézve.

Sajnos sok embert ismerek, akik szakmai alul képzettségüket nagy pofájukkal próbálják meg kompenzálni.

Aki tényleg tud, az nem pofázik, hanem csinálja.

A másik meg, hogy amikor még az Internet és a fórum is gyerekcipőben járt, és még a Google tervszinten sem létezett, akkor nem működött még a "Google jóbarát"-féle faszság, sok egyéb mellett. Azokban az időkben még GONDOLKODNI is kellett tudni, és nem csak rákeresni.
Nem tartom szakmai tudásnak azt, hogy mindent megkeres az ember a Google-n, és a találatok alapján megold ezt + azt. Ez legfőképpen elkényelmesíti az agyat. Kihelyeződik a tudás. Az ember egyre kevesebbet tud, mert minden ott van a neten kész formában. Gondolkozni meg főleg nem kell. Keresni kell tudni és kész.
Na, sarkítva és nagy vonalakban ez az én véleményem.
Azokat a szakembereket becsülöm, akik nem nagypofájúak, csendben végzik a dolgukat, és konkrét kérdésre konkrét választ tudnak adni objektíven, és mindenféle felsőbbrendűségi komplexus nélkül.

"Az ember egyre kevesebbet tud, mert minden ott van a neten kész formában"

Tévedsz, az ember nem jegyezhet meg, nem tudhat mindent fejből, és rálátása sem lehet egyszerre minden területre, (ezért is specializálódik mindenki).
Nyilvánvalóan nem az a cél, hogy két lábon járó enciklopédiák, szótárok, man pagek, dokumentációk, wikipédiák stb. legyünk.

"Azokban az időkben még GONDOLKODNI is kellett tudni, és nem csak rákeresni."

Ez csak egy kereső, nem oldja meg helyetted a problémát, mások esetleg igen, de a gondolkodást, de legalább a tanulást nem úszod meg.
Nem beszélve arról, hogy keresni is tudni kell, az is egyfajta tudás és gondolkodás végeredménye, hogy kulcsszavakkal le tudd írni a problémát úgy, hogy rátalálj a megoldásra.

Csak egy példa:

"Tévedsz, az ember nem jegyezhet meg, nem tudhat mindent fejből, és rálátása sem lehet egyszerre minden területre"

Ki mondott olyat, hogy az embernek mindent tudnia kell? Azért tévedek, mert nem állítottam valamit, amire az a válasz, hogy azt állítom...

Többször kifejtettem már, hogy a szövegértés alapfeltétel. Az informatika alapja is a logika. Aki belemagyaráz mást egyszerű mondatokba, ott valami nincs rendben: ennyi.

Akkor ne írj le ilyesmit.

"Az ember egyre kevesebbet tud, mert minden ott van a neten kész formában."

Ilyen alapon az előember volt a legokosabb, mert minden tudása tapasztalati volt...
Attól tud valaki kevesebbet, mert a netre kerülnek a könyvtárak és egy csomó információ, ami előtte nem volt elérhető?
Végül is ezeket se írtad bele, dehát akkor mit akarsz, bólogassunk rá, mikor nyilvánvalóan értelmetlen?
Meghogy, az nem tudás, ha valaki a google alapján megold ezt-azt? Akkor mi? Boszorkányság?
A google alapján nehezebb gyakran megoldani a dolgokat, mint beírni egy postba, oszt várni a válaszra.
Meg nem gondolkodnak ma? Vazze, ez önmagában is vicc.
Nyilván általánosítassz pár esetből, meg nosztalgiázol, hogy bezzeg amikor én kezdtem, mi még gondolkodtunk is...
Amúgy a google előtt is volt kereső, a fórumok előtt is volt levlista, és a kezdetekben is voltak lusták és hülyeségeket kérdezők + trollok is. Nyilván ma többen vannak, vajon ez miért is lehet?

Semmi gond nincs azzal, amit leírtam. Még mindig nem érted. Menj el múzeumba, és csodálkozz rá azokra a dolgokra, amiket a régen élt emberek alkottak. Aztán gondolkozz el azon, hogy te melyiket tudnád megcsinálni a jelenlegi tudásoddal. Ja, és használhatod a Google-t is nyugodtan!

Rosszul értelmezett mondatok alapján rossz következtetéseket vonsz le.

Értelmezd helyesen az "egyre kevesebbet" szavakat.

Ezzel nem azt mondtam, hogy mindent tudni kell, és azt sem lehet ebből kiolvasni, hogy az előember volt a legokosabb.

Pont most olvastam valahol, hogy a mai diákok a kötelező olvasmányokat már mp3 formátumban hallgatják... közeledünk ahhoz a korhoz, amikor az írás- és olvasástudó embernek megint hatalma lesz, mert kevesen lesznek.
Keress statisztikákat, hogy magyarországon hány százalékos pl. a funkcionális analfabetizmus aránya. Meg fogsz lepődni. De min is csodálkozunk?

http://www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=2002-03-lk-Tobbek-Olvasas

"A legtöbb figyelmet az 1968-ban induló olvasó népért mozgalom kapta. Ez idő tájt derült ki ugyanis, hogy az ország felnőtt lakosságának csupán egynegyede olvas rendszeresen, töredéke alkalomszerűen, s 55 százaléka egyáltalán nem olvas.
...
A funkcionális analfabetizmus „felfedezése” az 1970-es évekre esik, olyan műveltségi állapot leírásaként, amelyre a művelődés, a tanulás alapképességeinek mozgósítási képtelensége a jellemző. Ebben az összefüggésben találtak rá az írni-olvasni tudás működési elégtelenségére. A jelenséget először a fejlett ipari országokban észlelték, de elég gyorsan ráismertek Európa és Észak-Amerika valamennyi nemzeti olvasási kultúrájában. Felmerült annak lehetősége is, hogy a funkcionális analfabetizmus nemcsak a hátrányos műveltségű rétegek körében jelentkezik (mint a művelődés, a tanulás alapképességeinek mozgósítási képtelensége), hanem egyelőre még pontosan körül nem határolható társadalmi rétegekben a kulturális adaptáció általános problémájaként is, a különböző kommunikációs kompetenciák területén.
...
A 2000-ben publikált „Literacy”-kutatás adatai alapján a felnőtt magyar lakosság 80 százaléka az olvasási feladatokban rosszul vagy gyengén teljesítők közé tartozik.

Az 1986 óta végzett monitorvizsgálatok eredményei alapján nem lehetünk nagyon elégedettek a felnövekvő generációk olvasási teljesítményével sem, hiszen az eredmények azt mutatják, hogy a fiatalok körében folyamatosan újratermelődik az olvasással kapcsolatos negatív viszony, és ezt nem lehet egyedül csak az elektronikus eszközök megjelenésére visszavezetni."
___
Nem kéne bedőlni a hangzatos szalagcímeknek, meg téves elméleteket gyártani.

"Semmi gond nincs azzal, amit leírtam. Még mindig nem érted. Menj el múzeumba, és csodálkozz rá azokra a dolgokra, amiket a régen élt emberek alkottak. Aztán gondolkozz el azon, hogy te melyiket tudnád megcsinálni a jelenlegi tudásoddal. Ja, és használhatod a Google-t is nyugodtan!"

Vazze, azért nem tudok kovácsolni, mert van net????

KisKresz

Így van. Az ember nem enciklopédia, de legyen tisztában a az alapabb dolgokkal.
Személy szerint az akaszt ki, amikor látok embereket nagy cégnél nagy fizetéssel nulla tudással (viszont nagy pofával). Előző cégem anyacégénél (vagy mittoménmije volt a multis adómegkerülős dolog miatt), volt egy rendszergazda aki hangosan ordíbált, mert az a szar szemét szutyok windows nem akarta elfogadni a 192.168.77.300-as ip címet, pedig az biztos nem foglalt. Ez az ember különösebben nem értett semmihez, a munka büdös volt neki, próbálkozni nem szeretett semmivel(google helyett ott van az alattvaló), viszont felvette az én fizetésem háromszorosát.
Miután eláztatott két szervert (mert a pincében, földön elhelyzve is jó az), elhagyta egy dell-nek a kulcsát, és csinált párszor switchekből is karácsonyfaizzót (bár gomba nem volt nálunk, hogy élvezzük is) a központban, kivitték egy külföldi irodába jó pénzért dolgozni user supportra.

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

Te sem Magyarországon éltél eddig, ha ennyire kiakaszt, hogy alkalmatlan emberek töltenek be olyan pozíciókat amikhez nincs elég tudásuk, képzettségük, elhivatottságuk stb. Biztos más országokban is előfordul az ilyesmi, de nálunk mindennapos, a rendszerváltás előtt 8 általánossal párttitkár, iskolaigazgató akármi lehettél ismerettséggel, ma meg haverkapitalizmus van, a kapcsolatok számítanak az élet minden területén.

Ezért van egyeseknek nagy pofájuk, túl magabiztosak, ők abban hisznek, hogy nekik mindez jár és nincsenek tekintettel senki másra.

Meg itthon mindenhol eltérő mércéket alkalmaznak, legjobb példa az egyik EP-be mandátumot szerzett politikus, aki egy szót sem tud angolul (egy riport alatt amit angol nyelven akartak készíteni vele még kimenteni se tudta magát rendesen, nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan politikusnak), és egy másik idegen nyelven se, mégis a hazánkat fogja képviselni hamarosan odakint (igen van tolmács, de a munkaközi megbeszélések során, meg amikor lobbizni kell nincs jelen).
Az angol társalgási szint csak az átlag magyar munkavállalókkal (éttermi kisegítőktől felfele sokakkal) szemben támasztott követelmény.

A rendszervaltas elott (sot, a II. vh elott) meg ott volt a Horthy-rendszer, amikor altalanos valasztojog sem volt. Azelott meg a monarchia, annak a rendszererol par Mikszath-regenybol szepen lehet tajekozodni (az volt az igazi uram-batyam, sogor-koma vilag...) Nem ujkeletu ez errefele, nagyon nem.

Latjatok, ez megint egy olyan vita, hogy egyikotok sem kepes elfogadni, hogy a masiknak _lehet_ igaza.

Egyfelol: valoban, az ember nem enciklopedia, nem lehet minden a fejeben. Nyilvan azert tartunk egy keresot/forumot, hogy ami hirtelen nem jut eszunkbe, azt megkeressuk, vagy megkerdezzuk.

Masfelol: tenyleg vannak _egyes_ emberek, akiknek annyi sutnivalojuk nincs, hogy legalabb _megprobaljanak_ keresni. Jo pelda erre az egyik exkollegank spanyolorszagi IBM-nel szerzett tapasztalata: a legaprobb problemakkal kepesek atrohangalni emberek egymashoz, mert mindenkinek tapasztalati a tudasa, es egy man akarmi vagy google://akarmi az szamukra ertelmezhetetlen fogalom.

Nyilvan vannak _valos_ problemak, melyekre nem megoldas a "Google is your friend" attitud, de el kell ismerjuk, van olyan eset, amikor az egyen egyszeruen nem hajlando venni a faradsagot, es rakeresni a Google-n. Ez ket _kulonallo_ fajta, es ebben a szalban ennek (egyebkent helytelen) osszekeverese kezdodott el, ami megintcsak nem feltetlen jo irany. Ne vegyunk mindenkit egy kalap ala, mert nagyon sok kulonbozo kvalitasu ember forumozik ezen az oldalon.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Az a baj, hogy ez:

"Sajnos sok embert ismerek, akik szakmai alul képzettségüket nagy pofájukkal próbálják meg kompenzálni.

Aki tényleg tud, az nem pofázik, hanem csinálja."

ok, ez is:

"Azokat a szakembereket becsülöm, akik nem nagypofájúak, csendben végzik a dolgukat, és konkrét kérdésre konkrét választ tudnak adni objektíven, és mindenféle felsőbbrendűségi komplexus nélkül."

csak a kettő között ez:

"A másik meg, hogy amikor még az Internet és a fórum is gyerekcipőben járt, és még a Google tervszinten sem létezett, akkor nem működött még a "Google jóbarát"-féle faszság, sok egyéb mellett. Azokban az időkben még GONDOLKODNI is kellett tudni, és nem csak rákeresni.
Nem tartom szakmai tudásnak azt, hogy mindent megkeres az ember a Google-n, és a találatok alapján megold ezt + azt. Ez legfőképpen elkényelmesíti az agyat. Kihelyeződik a tudás. Az ember egyre kevesebbet tud, mert minden ott van a neten kész formában. Gondolkozni meg főleg nem kell. Keresni kell tudni és kész."

se nem igaz, sem köze nincs a másik kettőhöz.

KisKresz

Igen, de a masik veglet meg a gondolkodasra keptelen emberek tenyleg alapszintu kerdesei. Most tenyleg le kell nyolcvankettomillio-mittomenhanyszazszor irni, hogy a konyvtar tartalmanak listazasara az ls parancs valo? Meg hogy az a nagy gomb a szamitogep elejen nem diszelem, hanem a fokapcsolo? Mert rengeteg ilyen alapszintu kerdes is erkezik.
Ha az embernek van ideje, rakeres, es bedobja az elso linket, de van amikor nincs. En erre vezettem be azt, hogy google://keresoszo , ez konquerorban mukodik is, ahol meg nem, ott azert ki lehet talalni, hogy mit es hova kell beirni. Igy egyreszrol segitek (megadom a keresoszot, sokszor tenyleg csak az hianyzik), masreszrol lehetoseget adok a delikvensnek, hogy maga talalja meg a valaszt, igy fejlesztve onmagat.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Nem kell mindenkinek minden kérdésre válaszolni!
Pl. az ls-t neked nem kell megválaszolnod! Hidd el lesz olyan aki tegnap tanulta meg, hogy a dir az a Linuxon ls, és örömmel fogja megválaszolni ezt a kérdést. Ezzel két boldog emberünk lesz: a kérdező, mert kapott egy olyan választ amit várt, meg a válaszadó, mert egy hete még Linuxot sem látott ma meg már fórum kérdést tudott megválaszolni a HUP-on!
Ha egy kicsit lehiggadsz, nem tudnád te is így szemlélni ezt a kérdést?

Engem nem a kezdő kérdések bosszantanak, hanem az amikor valaki bőszen hirdet olyan állításokat, amiben ő maga sem biztos, így a bizonytalan ismereteket határozottsággal próbálja kompenzálni.
Nem a tévedésről beszélek. Azt szabad. Csak ha kijavítanak, akkor be kell látni, hogy elkapkodtunk valamit. Sajnos van aki erre képtelen.
--
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)

Welcome to the Internets.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

A HUP osszetetele nagyjabol megfelel a magyar tarsadalom sokszinusegenek. Ezert termeszetes, hogy a valo eletben is elofordulo viselkedesformak itt is megjelennek.

Szerintem enyhe trollkodas belefer. Szamomra az a merce, hogy egy adott tag egyebkent mennyit ad hozza az oldalhoz (hasznos informaciok, segitokeszseg stb). Kulonben meg trey eddig is megtette a szukseges lepeseket extrem esetekben.

Igen, a sokszinuseg jo, es a velemenycsere is, es en szeretem is az oldalt, mert nagyon sok ertelmes hozzaszolas van a hirek es a forumtemak kozott is. Szivesen olvasom.
Ugyanakkor elveszi az ember kedvet az, amikor - gyakorlatilag minden threadben ahol valaki leirja hogy Windows - megjelennek azok az arcok akik kerek perec kijelentik, hogy minden eddig hozzaszolo hulye, szakmailag nulla, a Microsoft az isten, mi szanalmas kis linuxkissracok pedig mit is akarunk itt.
Ugyanez, ha valaki leirja, hogy Linux filozofia. Mostansag erre is eroteljes reakciok kovetkeznek. Pedig egy Linux szakember (es bizony nemegy ilyen van lasd Red Hat, Novell es tarsai) erti ezeket a dolgokat en ugy gondolom, es nem szarozza le azt amit a munkajahoz napmintnap hasznal. Akinek meg koze nincs, nem tudom mirol beszel...
Ugyanez termeszetesen a Windows alapu rendszerekrekre is igaz. Lehet a rendszergazda beszel belolem, leven en az vagyok, de talan a HUP nagykozonsege is fokent abbol all, hiszen ez a portal foprofilja.
Tudom ajanlani az Ubuntu Server Surveyt is, ami nagyszamu kis-kozep es nagyvallalat bevonasaval keszult statisztika. Objektiven mutat ra azokra a dolgokra amik szerintem jol tukrozik a serverpiac jelenlegi strukturajat.
En a rendszergazdabarataimmal rendszeresen folytatok szakmai vitat mindenfele temaban, es bar kulonbozo teruleteken dolgozunk, a vitaink mindig epitojelleguek. En ugy hiszem igy kellene lennie ennek ezen az oldalon is, csak egy nagyobb szamu barati kozosseggel. Nem ertem miert tekintenek itt egyesek ellensegkent mas tagokra, hiszen egy oldalon allunk ! :)

Na figyu, képzeld el magadban mindig mikor Win (de linuxra is érvényes) troll postot olvasol, hogy nyilván van oka a frusztrációjának, és nagy valószínűséggel az a gondja, hogy egyáltalán nem ért ahhoz amit szid, de nagyrészt ahhoz sem, amit dícsér. Nomost, ehhez még tedd hozzá azt, hogy néha értelmesnek tűnő hozzászólásai is vannak, de azt valószínűleg előtte hallotta valakitől, vagy direkt azért, hogy értelmesnek tűnjön, mindig megkérdezi amit kell valaki(k)től akik tudnak rá válaszolni és azt írja be.
(Namost, lehet, hogy nem így van, de sokkal jobban érzed majd magad mikor trollt olvasol. :D)
(Amúgy néha a trollszálakban van a legtöbb poén a HUP-on.:))

"Amúgy néha a trollszálakban van a legtöbb poén a HUP-on"

Meg a legtöbb idegesítő is. Kevéssé érthető, max. sajnálatra méltó, amikor a sántája ide jár a féllábúak közé, az általa hülyének nézett "hupperek" közé királykodni. Túl gyenge poén.

Istálló? Gazemberség? Hupperozás? Cirkuszolás?
Itt nem feküdhet le délután senkise, mer hupperozás van?

:)

No rainbow, no sugar

Nem maga a HUP olyan, amilyennek beállítod, hanem egy 10-20 fős csoport, akik azért járnak ide, hogy belekössenek másokba. Magával a HUP-pal nincs semmi baj, csak néhány keménygyerek intelligenciájával van.
Volt korábban Trey-től egy javaslat, hogy Digg-szerűen lehessen pontozni a hozzászólásokat, ez sokat emelne a színvonalon, mert kiszűrné a hulladékot.

Én is elgondolkodtam éppen ma reggel azon, hogy miért is jó az, hogy - egyébként értelmes - emberek folyamatosan ipari fordulatszámon lapátolják a fost egymásra ahelyett, hogy konstruktívan próbálnának érveket ütköztetni, oder, legvégső esetben, ha az illető (bármelyik fél) ténylegesen reménytelennek minősül a másik szemében, onnantól egyszerűen vállat vonnának és hagynák a kérdést... Szerintem a szakértelem nem áll kógens fordított arányosságban olyan szociális skillekkel, mint pl. a kommunikáció. Mindenkinél van jobb, és senki sem ért mindenhez a jelenlévők közül. Ez, ab ovo lehetetlen lévén, nem is probléma szerintem. Talán helyes megközelítés nem reprodukálni azt, amit lenézünk, és nem leírni olyasmit, amit nem mondanánk el élőben annak, aki itt olvassa. Ez persze nem hupológia; általános érvényű szösszenet. "Szakemberek csoportja" lexikális definíció szerint nem "óvoda". Mondom ezt én, aki itt aktív tagként kifejezetten zsengének számítok timestamp alapján, de nem egy közösséget láttam már belülről, kívülről még többet; és a legtöbb aktív "hupper"-t masszívan tudnám tisztelni a szaktudásáért, vagy ha másért nem is, hát azért, mert vállalja mindazt, amit nem tud és/vagy rosszul tud, és (talán) energiát fektet abba, hogy ezeken változtasson. Fejlődni kell. Nem vissza.

Sőt, ennél is tovább lehetne menni - jobbtól lop^Wtanulni nem szégyen - a pontozásban. Ha esetleg valaki nem ismerné, annak ajánlom figyelmébe a stackoverflow.com (kóderkockáknak) és a serverfault.com (gazdakockáknak) oldalakat, ahol a felhasználók válaszai _és_ kérdései is pontozás alá kerülnek és ebből lehet "reputációt" (és achievement badgeket, hahaha) gyűjteni. Valami hasonlót szerintem sokan szívesen látnának itt is. Az általad említett hasznosságán kívül még jó móka is lehetne.

Tetszik. Ajanlom az alabbi kategoriak megalkotasat:
Verhupper(mindenre ugrik)
Piroman(automatikus flamegyujto)
Ehes Troll(harap az ujoncokra)
Megafacepalm(reziden hulyekerdesgenerator)
Exterminator(kivegzi a kerdezot)
SegitsElek(joindulatu de tok hasznalhatatlan valaszokat ado)

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Számomra az az út vált be eddig,ami ugyan egy kis energiabefektetéssel jár, de nekem megéri: egyszerűen nem veszem figyelembe az idiótákat. Sok idegességtől megkímélem magam.
A másik meg: való igaz, hogy vannak itt értelmes, hozzáértő és segítőkész emberek, akik értékes-értelmes válaszokat adnak a feltett kérdésekre és segítenek konstruktívan megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat.
Miattuk olvasom-használom a hupot.

Régebben rosszabb volt. Most már nem elég jó.

- Linux alatt is meg lehet oldani az AD-t.
- A válaszok minősége a kérdezőn múlik.
- Ez nem közösségi, hanem szakmai portál.

--
Én egy divathupper vagyok. :)

+1

Én úgy látom, hogy egyre többen vannak azok, akik mindenképpen mindenben győzni akarnak: övék legyen az utolsó szó, az utolsó adu, a legütősebb hozzászólás, a legnyeglébb stílus, stb. Nem tudnak nem nyerni.
Valahogy már a nickek mögötti egyéniséget is alig lehet megsejteni, annyira egyformák kezdenek lenni, gondolkodásban, reakcióban, stílusban.

Ebben az a rossz, hogy ha idejövök, hajlamos vagyok magam is felvenni ezt a stílust, és nem egy ember van itt, aki pár évvel ezelőtt még - úgymond - "normális" volt, mostanra pedig alig lehet ráismerni; talán ez valami önvédelem, vagy csuda tudja.

De lehet, hogy a világ ilyen / lett egyre ilyenebb, mi meg öregszünk...

Egy férfi-női vitában mindig a nőé az utolsó szó.. ha ez nem így van az már egy másik vita kezdete => Sok itt a nő :)))
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Ja, egyebkent meg itt van ez , ha esetleg a lottozas algoritmusa izgat :)
Erdekes, ahogy levezetik, hogy milyen modszerrel lehetne az osszes szamot megjatszani:
"Régen tényleg nem lehetett megcsinálni, de ma már igen! Egyrészt mindenkinek van gyors számítógépe, másrészt meg van olyan lottószelvény, ami nem csak azona héten, hanem az egész hónapban jó, és annyi időnek elégnek kell lenni. Persze ez nem minden; amint kész van mondjuk 1000 darab, azt be kell dobni valahol, mert az is nagy bosszúság, hogy kész a sok szelvény, de nem fér be a ládába. Lehet, hogy pont az ötöst nyerő szelvény nem fér be"

Szia

Én is így érzem.

Talán pont ezért nem szóltam, vagy írtam semmit régóta.
Nem mintha annyira hiányoznék, vagy olyan nagy dolgokat írtam volna valaha. :)

Én azt gondolom, hogy mostanában az van amit leírtál.

Talán annyival tudnám kiegészíteni, hogy nekem úgy tűnik, hogy az is elhatalmasodott, hogy némely szakmai kérdésre az azonnal érkező álltalában segítő szándékú válaszok sok esetben irgalmatlan nagy marhaságok.

Ami nem válaszoló rossz indulatának megtestesülése, hanem inkább az olvasni nem tudás vagy gondolkodás teljes hiányának terméke.
Ilyennek látom például a "probáld ezzel, vagy azzal az OP rendszerrel" válaszokat egy-egy szoftveres kérdésre.

Természetesen, nem minden téma, vagy válasz ilyen és igen is tisztelet a kivételnek.

Hali!
Szerintem is vannak akik egyből leugatják az embert. Nem tudom, hogy szimplán szórakozásból, vagy egyszerűen ilyen a természetük. Az ilyen embereknek kicsit magukba kéne szállniuk. Minden “guru” volt kezdő. Sajnos, vannak akik ezt elfelejtik.

Azért kezdő és kezdő között is van különbség.. Ha egy kezdő úgy jön ide, hogy nem a teljes feladatot szeretné megoldatni mással, hanem a feladatnak csak egy részét, az már elég arra, hogy az ember kicsit másként álljon a dologhoz ( tipikus példa az első esetre: http://hup.hu/node/72374 ). Ehhez még hozzájön, hogy a kérdés megfogalmazása se mindegy, illetve, hogy mennyire írja körül az adott szituációt ( minél több fontos részlet, annál nagyobb az esély, hogy valaki érdemileg is hozzá tud szólni ).

Plusz ha belegondolsz a mai guruk is hasonló képen tanultak. Nekiálltak egy adott feladatnak ( más által, vagy önmaga által kitűzött célnak ), egy csomó mindent olvastak ( man man :)) igyekeztek rájönni mi mivel milyen összefüggésben van, kiszűrni a bugokat ( esetleg ha már volt annyi tudásuk is akkor foltozták azokat ), kérdezni egy csomót, levelezési listákat látogattak, meg had ne soroljam.. Ezzel szemben manapság én is kicsit azt érzem, hogy sokak a Sült Galamb Company-t látják az internetben, és itt a Hupon is, ahol ingyen megkaphatják amit szeretnének.. Ez meg persze, hogy nem járja..

Ohh igen.. A végére kis "WTF ez" rész - http://hup.hu/node/72278 - Én az ilyen bejegyzéseket vágnám ki, mint macskát .....
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

ezt a kerdeskort tobb oldalrol is meg lehet kozeliteni. a hup csak ujabban kerult bele a google readerbe, es igy a rendszeresen olvasott oldalak koze igy azt nem igazan tudom megitelni, itt konkretan mi tortent, tortenik; de egy masik forumon (ph) eltoltott 3 (vagy 4?) ev aktiv forumoskodas utan a kovetkezoket kell hogy mondjam...

mindig is voltak kulonc elemek. egyeseknek mar-mar letkerdes, hogy a netes megjelenesuk valamiben kompenzalja a valo eletben elszenvedett velt vagy valos serelmeket, vagy "fogyatekossagot". kenyesen ugyelnek a stilusra, szinte guvado szemekkel lesik a threadeket valami szaftos tema vagy beszolas utan kutatva, hogy lecsapjanak. sokszor valodi tudas nincs a hozzaszolasok mogott, amde annal fondorlatosabb modon igyekeznek a masik tagot a porba alazni verbalisan, ereztetve vele, mekkora vegleny, mikozben maguk kore egyfajta miszteriumot epitenek, hogy ok viszont mekkora faszagyerekek.

a par ev, amit egy adott kozegben toltottem, mindig egy ido utan magaval hozta a o-mar-megint-valami-ujitas-hanyatlik-az-oldal, bezzeg-meg-regebben erzeseket, de aztan ugy szummaztam ezeket, hogy bizony ez az allando, hogy valahogy mindig fejlodik a dolog.

vegyuk peldaul az idojarast, ott is most hogy mar lakatos marlonbrandonak es kiss pistinek is 2 megapixel van a telefonjaban, es egyre tobb olyan oldal van, ahol a felhasznalok bekuldhetik a jelenteseket, kepeket; joval tobbszor lathatunk tubakrol, tornadokrol felveteleket. jon vele a vilagvege hangulat. ilyen nagy jegeso sose volt. ilyen forrosag sose volt. nyilvan eros lenne kijelenteni: egy nagy lof*szt nem; de levezetheto, hogy az azonnali informacio megjelenes barhol, barhonnan kihat erre. de ez egy termeszetes folyamat.

mint ahogy az is, hogy szigetszentborzaszton is szelessav van, es jozsika a vasut utcabol is fel tud jonni a netre. novekszik a mennyiseg, es szamunkra is jobban lathatova valik az, ami eddig elvetve bukkant fel.

sot, megkockaztatom, most meg kevesbe durva a helyzet, mint regebben volt. ha a beszologatos szaki elkuld melegebb eghajlatra egy tudatlan kerdezot, el tud menni ezeregy tovabbi forumra segitsegert, neadjisten megtanul keresni es kerdezni. regebben ha egy kb. istenkent viselkedo valodi szakember intett be, az durvabb lehetett, es egy ajto bezarodott, de nem milliobol, hanem tizbol.

tehat ugy velem, aggodalomra semmi ok; ha magunkat nem zarjuk ki a folyamatbol, lepest lehet tartani; plusz ha oszinten bevalljuk, azert van szorakoztato erteke is, ha beindul egy flame. es meg ha igy is durvanak tetszik, ami itt folyik, fe lehet eleveniteni a regebbi coders.hu vagy ribanc irc-es csatornakat (ha valakinek mond valamit)

Elrohanok trollkonzervér aztán én is mondok valami okosat.

Szerintem legérdekesebb jelenség nem az, hogy windows fanok jelennek meg a portálon, hanem amikor Linux gyűlölők.
Például ha megalakul egy divattal foglalkozó szakmai portál, és ott egyre többen kezdenek hordani Calvin Klein-t, akkor egy idő után lesz egy réteg, aki jusztis elkezdi látványosan utálni és demonstratívan Versace-t kezd viselni. Nem tudom, hogy miért törvényszerű a fikázás. Szerintem egy szociológus hallgató simán írhatna belőle szakdolgozatot. Persze a Versace fanok gyűlölködéssel vádolják a Calvin Klein-eseket, miközben ők maguk nem veszik észre a saját gyűlöletüket.
Szeretném hinni, hogy ez a mentalitás nem győzhet. Szerencsére az utóbbi időben volt ellenpélda Magyarországon.

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Igen, ez az ami nekem is szemet szurt, hogy mostanaban mintha a Linux gyulolet jelent volna meg. Radasul az ertelmetlen Linux fikazast gyakran a Windowsban/Solarisban/barmiben ez sokkal jobb koveti.
Az hogy a Microsoftos alkalmazottak olvassak a forumokat es beirnak szerintem teljesen rendben van, sot neha jo is amikor egy-egy vitaban reagalnak es tiszta vizet ontenek a poharba. Sajnos a Red Hat/Canonical alkalmazottjai kevesbe jellemzoek :)

Van a Canonicalnak magyar alkalmazottja?

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

mintha a Linux gyulolet jelent volna meg

Nem hiszem. Akik látványosan "utálják" a Linuxot, valószínüleg gyakrabban és képzettebben használják azt, mint akik "evangelistaként" annak mindenek felett állóságát hangoztatják.
És ha az ember gyakran használ valamit, akkor bizony előjönnek a hiányosságok, a problémák, lerombolódik a mindenek felett állóság képzete.
Ugyanakkor a linux-evangelisták butaságuk okán rettentően irritálóak, ugyanakkor szórakoztatő őket ugratni.

Kíváncsi volnék, a HUP olvasói közül hányan használnak linuxot vagy unixot a napi munkájuk során rendszeresen.

Ave, Saabi.

A két említett nick közt azonban van egy ordas nagy különbség. Az egyik tud intelligensen beszélgetni, a másik meg nem nagyon. Annak ellenére, hogy snq-val talán még nem volt olyan az elmúlt 5 évben, hogy egyetértettünk volna bármiben, voltak vitáink, ennek ellenére még egyszer nem került banra. Ellentétben drastic/Pitta/szaboat/és még sorolhatnám milyen nickeken meg nem fordult Pistával, aki egyszerűen nem tud emberi hangon beszélni szinte senkivel. És ő sem azért került ennyiszer banra, mert más a véleménye, hanem mert egyszerűen olyan hangot üt meg néha emberekkel szemben, amiért az utcán már valószínűleg szájba vágták volna.

Teszem hozzá, az előbbi véleményére fényévekkel többet adok mint a másikéra. És ez nem feltétlenül azért van, mert az egyik jobban ért a szakmájához a való életben (akár fordítva is lehet), hanem mert ez jön le a hozzászólásaikból.

--
trey @ gépház

mondjuk ha fele ilyen lendulettel probalnad meg kigyomlalni a targyi tevedeseket produkalo usereidet akkor lehet hogy tobbnek latszanal mint egy bohocportal hoppmestere

telleg iszonyat lesujto velemennyel vannak paran az itteni topikok szakmaisagot abszolut nelkulozo linuxistehbest frocsogeserol, nem ritkan dezinformaciot terjeszto, kisarkito, legyegyszerusito vagy csak egyszeruen ormotlan baromsagokat kozlo hozzaszolasaitol

nem veletlenul terjedt el jonehany egyeb szakmai forumokon a hupperkodas mint fogalom

en ertem h bevetel szempontjabol szamodra lenyegtelen h zamoboriz hogyan kodoljunk Cben hozzaszolasai vagy hunger/snq- "miben tevedtel draga baratom" kommentjei generaljak az olvasottsagot de van egy hatalmas nagy szakadek a ket ellenoldal kozt amit te ugy latszik nem vagy hajnaldo tudomast venni

en ott latom a problemat hogy pontosan azok a funkcionalis anafabetak akik hupon kezdik a palyafutasukat kompiz topikban majd az egyetem befejeztevel megjelennek a piacon mint "munkaero" teljes mertekben hasznalhatatlan dogmakat szajkozo majmok akiket elso korben szor ki minden magara is valamit ado IT ceg az interjun, es ezek nagy reszt itt termelodnek ki

iszonyatos mennyisegu hujeseg aramlik a koztudatba innen lasd. hogyan vedekezzunk ddos ellen iptablessel, miert erdemes kikapcsolni a windowsban az UAC-ot esatobbi(hirtelen mas nem jut eszembe) ami egyszeruen szakmai kornyezetszennyezes es minden magara valamit is ado szakmai portal tuzzel vassal irtana ezeket, ellentetben veled aki kb. leszarja

nem is ertem hogyan vallalod a site aljaban elhelyezett szignoval h igen en Gabor Micsko kopirajtolom ezt itt

ellenpelda ->

kicsit mas jellegu portal, de megjeleneseben es mukodeseben eveket ver ra a hupra:
http://serverfault.com/ (es kodereknek http://stackoverflow.com/)

--
.

Tudod, elég régóta olvasom mind trey, mind a te hozzászólásaidat itt. Eddig a következő véleményem alakult ki: trey kultúrember, te pedig nem vagy az.

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

telleg, ertem h bevetel, hajnaldo, hujeseg

funkcionalis anafabetak

A más szemében a szálkát, magadéban a gerendát? Az ékezet nélküliség fogható nem magyar kiosztású billentyűzetre, de a helyesírási hibák, és a mondatot kisbetűvel írom végig , a hogy-ot rövidítem írásstílus viszont már nem fogható erre. Diszgráfiára se fogd, mert az nekem is van, csak odafigyelek, és van helyesírás ellenőrzőm is.

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Én a helyedben elgondolkoznék azon, hogy:
1. Mit keresek itt?
2. Mikor megyek el a Libribe megvenni a Magyar helyesírás szabályai 11. kiadását? (Ha kell, írok további ajánlott irodalmat is, rád fér.)
3. Milyen szakmai múlttal ítélek el másokat?

Az ilyen barmokra itt nincs szükségünk. Ha pedig szerinted nem ütünk meg egy bizonyos szintet, akkor kérlek, engedj minket itt megposhadni, és ne szánd ránk azt a drága, csekélyke idődet se.

Köszi.
--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

1. ehhez neked kene egy agyatultetes minimum vagy trunkolni kene harom hozzad hasonlot h kepest legyel fefogni igy ne kis probald megerteni

2.megvan csak mar regota se ekezetes bill se napi szinten magyar gyakorlas nincs meg sajni igy szopas a magyarom elismerem,majd nyomkodom az F7et wordben ok?

3.nem kell hozza semmi egyszeru jozan paraszti esszel belathato h mi megy itt, bar ketsegkivul szorakoztatobb mint a velvet

--
.

Akkor légyszíves vedd figyelembe a pontok alatti részeket. Itt nem kíváncsi rád senki, csak te hiszed azt magadról, hogy fontos vagy.

Engem sértegethetsz, elég sok hozzád hasonló majommal dolgoztam már, hogy tudjam ignorálni a megjegyzéseidet. De attól még nem nézlek jó szemmel, ahogy az itt lévők 90%-a sem.

Semmi gond nem lenne egyébként a kritikával, ha azt valami kulturált módon fogalmaznád meg, nem egy ilyen flamer netcigány módjára.

--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

Szerintem tekemeaw annyira nagy arccal van, hogy valószínűleg ő fejlesztette az AIX-et, a SunOS-t és a HPUX-ot. Ezen kívül Bill Gates, Steve Jobs és RMS is tanulhatna tőle. Az ilyen egodiastoles fázisban lévő polihisztorokkal nem érdemes vitatkozni.

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

egyszeru

pontozasi rendszer

nezted amit linkeltem hogy csinalja a stackowerflowos srac?

baromi jol mukodik, kiszurik az osszes szakmai nullat es trollt

nyilvan ez viszont nem erdeke treynek mert mint minden infotainment site o is a latogatottsagra hajt akkor jonnek a reklamok ha a csapbol is hup folyik mindegy h miert

--
.

Xar dolog, de elég gyakori eset ebben a szakmában, hogy nem csak hozzá nem értő nagyszájúak vannak a világon, hanem olyanok is, akiknek azért a nagy arca mellé megfelelően nagy szakmai tapasztalat is társul.. Lehet, hogy tahó valaki, de azért szerintem még mindig több jogosultsága van az ilyen hozzászólásoknak itt, mint az az olyanoknak, hogy, hogy 2 vitázó fél közül melyik a kultúrember ( nem volt hülyeség az a comment 1általán.. )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Teljesen mind1.. Ha nagy tudása van, akkor az én szememben többet ér egy kis tudásúval szemben.. Onnan, hogy megvan a tudásszintje nem fog érdekelni, hogy nagy e az arca, vagy sem..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

+++
Lehet beszélni szakmai tiszteletről és valaki emberi mivoltának tiszteletéről.
Fokozott terhelés a környezetének egy amolyan nagytudású, de egyébként fajankó ember. A határt valahol ott húznám meg, amikor már ez a munka - az egész csapat munkájának - rovására megy.

Az ilyet nevezik szakmai vitának.. Ha tényleg nagyobb tudásbázisa van, mint nekem, és normálisan is érvel, akkor elismerem, hogy az adott témában kisebb tudásom miatt az ő véleménye esetleg mérvadóbb. Ha tényleg az van, hogy csak nagy az arca, de tudás nincs mögötte, és úgy fikáz, akkor persze, hogy idegesít.. De személy szerint fentebb nem ezekről a típusú "szakikról" beszéltem, hanem akiknek tényleg van is mire fel nagy arcúnak lenni..

Kb sok szempontból Linus-al is ez a helyzet - iszonyat de tisztelem a tudásszintje miatt, de nem egyszer könyveltem el hülyének 1-2 döntése miatt.. De ettől még nem fasz ő se.. Max más a véleménye..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Ha megvan a hasznos információ a mondandóban, akkor én személy szerint figyelmen kívül hagyom, hogy vulgárisan beszél :) Lehet csak a melóhelyén idegesítették fel, és itt vezeti le a feszültséget :))
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

> Ha megvan a hasznos információ a mondandóban,

Ezt meg hogy kell érteni? Az illető HUP-ra beírt összes hozzászólása a "mondandó"; "hasznos információ" van 1000 hozzászólásából 1-ben, 10-ben, vagy mennyiben?

> figyelmen kívül hagyom, hogy vulgárisan beszél

Én nem hagyom figyelmen kívül, mert ebből derül ki, hogy mennyit adhatok az illető szavára. Ha normálisan beszél, akkor várhatóan hasznos az az infó amit írt; ha nem normálisan beszél, akkor pedig várhatóan nem hasznos, félrevezető, alaposabb ellenőrzést igényel.

"Nem tudom mit vagytok úgy oda annyira a "tudásszint"-ért; ugyanolyan helyzetben nem nagy ügy összeszedni ugyanannyi tudást."

Szolidan arra akartam utalni, hogy megfelelően nagy tudást csak úgy nem lehet összekaparni, és igen is meg kell szenvedni érte, még akkor is ha olyan helyen dolgozol ( tapasztalat ). És én személy szerint pont ezért tisztelem a nagy tudású embereket.. Tőlük lehet tanulni..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Várjál, szerinted mennyire érdekel engem Szukács István IBM szakértő, ismert irc és internet troll véleménye? :) Évekkel ezelőtt beregisztráltad a nohup.hu weboldalt. Nekifekszel és megmutatod, hogy hogyan kell ezt komoly szakmaisággal csinálni. Addig is békén hagysz minket :D

--
trey @ gépház

Tudod hogy van, kemény dolog az autószerelés. Reggel 4-re megyek, féltengely, UAZ váltó, este holt mocskosan esek haza, zöld UltraDerm-mel lesikálom a retket, aztán megetetem az Írországban csicskázó IBM szakértőket és toborzó menedzser (lol'd) nagyarc trollokat, hogy legyen min pörögniük. ;)

--
trey @ gépház

Van itt néhány szerencsétlen kretén, aki azt hiszi, hogy ha valakinek van egy szakmája, akkor amellett nem lehet még másik 10, vagy akkor kötelező abban dolgozni. Engem ez szórakoztat, így meghagyom nekik ezt az örömöt. Te úgyis tudod, hogy autószerelőként dolgozom, hiszen te is az vagy. Együtt nyomtuk.

--
trey @ gépház

Na igen.
Bár én mostanában jutok el arra a pontra lélekben, hogy már tele van a tököm az egésszel... Bár hozzá tartozik, hogy az elmúlt 3 évet olyan cégeknél húztam / húzom le, akik csődbe mennek ! tulajdonosi viszályok, stb. Minden van, elmaradó fizetések, pereskedések vaze' stb..., Oktatásról már nem is beszélve. Én meg már egyre jobban belefáradok ebbe a 15 éve tartó folyamatos fejlődésbe, annak követésébe ( már amennyire lehet követni ) stb... Másik gondom, hogy itt Kiskunfélegyházán, ahol most élek, a lehetőségek gyakorlatilag nullán vannak.
Szóval, közeleg az idő, amikor döntenem kell: vagy húzok innen is a p'csába, egy másik fos céghez ( költözés, hurrá! ), vagy maradok, és elmegyek kukásnak.
Egyik jobb lehetőség, mint a másik.

"en ott latom a problemat hogy pontosan azok a funkcionalis anafabetak akik hupon kezdik a palyafutasukat kompiz topikban majd az egyetem befejeztevel megjelennek a piacon mint "munkaero" teljes mertekben hasznalhatatlan dogmakat szajkozo majmok akiket elso korben szor ki minden magara is valamit ado IT ceg az interjun, es ezek nagy reszt itt termelodnek ki"

"kollegaim izombol linux amdminok, csak azert is azt hasznalnak desktopon hogy majd ok megmutatjak aztan amikor szegenyeknek osszeomlik a kompiz lehet kezzel reszelni a rendszert akkor megallt a tudomany
konkretan az egyik nem tud fdisket hasznalni 6 ev linux adminkodas utan"

Szurkolok, hogy előbb-utóbb rendes munkahelyet találj :)

:DDD
A rohadtak! Ilyen jól megy nekik, hogy Linuxra is ráérnek már fejleszteni?! :)
Beajálnhatlak, csak ismernem kellene a játékfejlesztésben eltöltött éveid alatt összerakott referenciáidat. Meg hogy fűtő, vagy takarítónő munkakörbe jelentkeznél-e. ;)

> Kivancsi lennek a "top score" listara...Az elso tiz ki lehet?

A jelenlegi oldal statisztikája:


nick              Σ       %        Σ%
---------------------------------------
Celtic            5     1.82%    54.38%
kohinoor          5     1.82%    52.55%
dejo              5     1.82%    50.73%
honorshark        5     1.82%    48.91%
Hiena             6     2.19%    47.08%
4fonya            6     2.19%    44.89%
tiger             8     2.92%    42.70%
Huncraft          8     2.92%    39.78%
Toma_            11     4.01%    36.86%
mash             11     4.01%    32.85%
hrgy84           13     4.74%    28.83%
trey             16     5.84%    24.09%
robyboy          20     7.30%    18.25%
takemeaw         30    10.95%    10.95%

Az 5-nél kevesebb hozzászólással rendelkezőket (73 nick) kihagytam.

> kivancsi lennek egy ilyen statisztikara oldal szerte :)

Ennyit tudok segíteni, én ezzel csináltam az előzőt:



while($fn=<*.htm>){
  open( IN, '<', $fn );
  while( <IN> ){
    if( m#\( <a href="/user/\d+" title="[^"]+">([^<]+)</a> \|# ){
      $count++;
      $count{$1}++;
    }
  }
  close(IN);
}

@sorted = sort { $count{$a} <=> $count{$b} } keys %count; 

$a = 100*$count;
foreach $c (@sorted){
  $b = 100*$count{$c};
  printf( "%-15s %3i   %6.2f%%   %6.2f%%\n", $c, $count{$c}, $b/$count, $a/$count );
  $a -= $b;
}

Ááá, ez kizárt dolog, hogyan is gondolhatsz ilyesmire, hogy a Linuxnak vannak problémái és hiányosságai?! :)

A hozzászólás telitalálat, gratulálok Saabinak, máris nyert egy hangszórót. :) Mindjárt indítok is egy szavazást. :)

--
Wir sind erfasst, sind infiziert
Jedes Gespräch wird kontrolliert.

99,99% linuxot használok mind a munkahelyemen, mind otthon.
Előfordultak már problémák, ezek nagy része a saját hülyeségem miatt, kisebb része bug vagy egyéb.
Összességében sokkal jobban szeretem, mint a wint, és elég gyakran érzem rosszul magam, ha win-ben kell csinálni valamit.. persze leginkább azért, mert nem értek a win-hez.
Ennek ellenére hadd osszam meg egy eléggé friss tapasztalatomat:
Van egy noname (eurobook MB akármi) laptopom. Van rajta egy S-video kimenet, hát szerettem volna rákötni a tv-re. Első körben linux alól nem ment, gondoltam rakok rá egy xp-t, másra az a laptop amúgy sem jó, mint szórakozni... négy (!) napig keresgéltem a neten, mire a szükséges drivereket összevadásztam, olyan oldalakról, ahol nem kellett fizetni a letöltésért. Végre konfiguráltam, és működött is a következőképpen: Asztal-jobb gomb, tulajdonságok, Megjelenés, beállítások, speciális beállítások, S3 akármi fül, TV kiválasztása, és ment a kép a TV-n. vissza ugyanez.
Majd egy napra rá (nem hagyott nyugodni a dolog), megtaláltam a megfelelő programot linuxra (most nem jut eszembe a neve, ha vkinek kell, megnézem), a telepítés kb 2 órát tartott, nem kellett drivereket vadászni, csak letöltöttem ezt a progit, amit a megfelelő paraméterrel indítva ment is a kép a tv-n, lehetett filmet nézni.
Ez a történet nekem inkább a linux használhatóságáról szól.
Hozzáteszem, nincs tapasztalatom se vistával, se win7-el, és az xp-hez is csak felületesen értek.
Amúgy nincs (szakmai) bajom a winnel, de én nem szeretem, nem szeretem használni, és ha csak lehet, kerülöm "vele" a kapcsolatot :-)

--
Viszlát, és kösz a halakat!

En ennel meg tovabb is mennek: a latvanyos Windows/Solaris/BSD/Mac gyuloletnek sincs semmi ertelme. Nyilvan azert leteznek, mert van amiben az egyik jobb mint a masik.

Jo, alairom, neha velem is elszalad a lo, idonkent irok olyant, hogy ha valasztani lehet, en inkabb nem valasztom a Debian/Ubuntu duo-t, mert vannak benne szamomra igencsak ellenszenves megoldasok. Ugyanakkor ez egy megalapozott velemeny, es barki kerdi, el tudom mondani, hogy _nekem_ mi nem tetszik benne; a hasonlo emberekkel egyaltalan nincs is bajom. Ugyanakkor rengetegen nem kepesek kinyogni, meg konkret kerdesre sem, hogy mi az ami nem tetszik, egyszeruen fenntartjak az allaspontjukat, hogy fosch, esetleg a "most nem akarom leirni, nincs kedvem, nem erek ra" alarca moge bujnak. Nem var az ember ilyen kerdesre rogton valaszt, felolem masnap is valaszolhat, de ez az alaptalan ellenszenv semmikeppen sem tesz jot.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Egyetértek a nyitóhozzászólással. Én magam is írtam már e jelenségről itt-ott ilyen-olyan topikokban, csak nem ennyit, mindössze egy-két bekezdésnyit, sőt egy (vagy két?) alkalommal még "magán(email)levélben" is megemlítettem trey-nek, hogy nagyon elharapództak a hupon a trollok. Nincsenek pedig sokan, talán ha egy tucatnyian, de mert nagyon "szorgalmasak", minden topikban ott vannak, kisajátítják így a fórumot, s meghatározzák a hup alaphangulatát.

Azt meg minden linuxos fórumon mindig hirdetni szoktam magam is, hogy ha valakinek nem szimpatikus a kérdező (stílusa), vagy reménytelennek tartja, stb, akkor egyszerűen NE VÁLASZOLJON neki és kész, a gúnyos, megalázó, sértő megjegyzések kerülendők, sok ok miatt, de legfőképpen mert NEM EMBERSÉGESEK!

Legfőképp azonban azt nem értem, hogy ha ez egy linuxos fórum (márpedig igenis az, mert a témák döntő többsége a linuxszal kapcsolatos), akkor miként lehet itt egyáltalán megengedni linuxgyűlölő beszólásokat?! Alapelv kéne legyen, hogy a "Linuxról jót vagy semmit". Úgy értem, SZAKMAI kritikát, de csak szigorúan szakmait, komoly érvekkel alátámasztva, azt kaphasson a Linux, elvégre abból fejlődik, de a puszta gyűlöletteli fröcsögés ellene vagy a használói/rajongói ellen tilos kéne legyen, s aki elköveti, méltó szerintem az azonnali kitiltásra! Mert ez az oldal igenis elsősorban a linuxosoké! A Má$ik Oprend$zer híveinek van számos saját fórumuk, menjenek oda, itt azt hiszem senki nem kíváncsi rájuk. Érdekes, mindenki tudja rólam, mennyire utálom a M$-ot és annak W$ termékét, ennek ellenére soha nem éreztem ellenállhatatlan késztetést rá, hogy elmenjek egy kifejezetten windowsos fórumra csak azért, hogy ott a Windows-rajongók előtt mocskolni kezdjem imádott rendszerüket! Ha én nem teszek ilyet, ők se piszkítsanak ide a HUP-ra a mocskolódó megjegyzéseikkel!

-------------
Regényeim:
http://adlibrum.hu/Poliverzum/
http://www.novumverlag.hu/novitaeten/8/?product_id=22&detail=1
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

azt nem ertem, hogy mi a problema, ha megmondjuk a kerdezonek, hogy olyan dolgot kerdezett, amit fel percnyi keresessel megtalal? Vagy ma mar luxus gondolkodni?
---
/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Az még egyáltalán nem baj, ha ezt megmondjátok neki. Sőt, nemcsak ezt, BÁRMIT nyugodtan lehet mondani a kérdezőnek, olyat is, amivel jelzitek, hogy helytelenítitek a kérdést, a stílusát, hogy butaságnak tartjátok a problémafelvetését, stb. Igen, lehet mondani bármit. De nem BÁRHOGY. Sosem a tartalom a sértő ugyanis, hanem a stílus, ahogy előadják. Írok konkrét példát, oké?

Tegyük fel, egy r=0 NagyonKezdő írt be valamit, keresi a választ az ő Nagy Problémájára, ami szimplán hozzánemértéséből fakad, s egy man-oldal áttanulmányozása után is megoldódna, vagy egy egyszerű gúglizás után.

Ha erre a válasz az, hogy

Használd a mant, te hülye! - na, az sértő, s lehet hogy nem is segítség, mert netán azt se tudja a szerencsétlen, mi az a "man" parancs. (Én jó fél évvel azután jöttem rá hogy ilyen is van, hogy már javában linuxot használtam odahaza mindenre...). Ehelyett meg lehet érdeklődni tőle udvariasan, tudja-e egyáltalán, mi az a man parancs.

Ha az a válasz, hogy
RTFM, b+! - az se sokat segít, mert lehet, hogy nem ismeri ezt a rövidítést. De ha ismeri, akkor sem egyértelmű a számára, milyen dokumentációt is kéne elolvasnia. Sőt, lehet hogy a doksi angolul van, és ő nem (sem) ért angolul.

Ha az a válasz, hogy

Taknyos kis kezdő koromban én is belefutottam e problémába, de nekem nem volt bőr a pofámon ilyen pitiánerséggel nyaggatni a hackereket... - na ez meg már a másik porba alázására történő igyekezet.

Szóval nem az a lényeg mit mondunk, mert mindent lehet mondani, csak nem mindegy, hogyan.
-------------
Regényeim:
http://adlibrum.hu/Poliverzum/
http://www.novumverlag.hu/novitaeten/8/?product_id=22&detail=1
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Szerintem itt nem Windows fanokról beszélünk. Hanem olyanokról, akiknek egy ideig sznob dolog volt Linuxszal villantani a Windowsos osztálytársuk előtt. Linuxosok között viszont maximum egy HLFS-sel lehet felvágni.
Viszont ott vannak a BSD-k, meg hát ugye az Apple. Rögtön nem is baj a vendor lock-in, ha az almáról van szó, mert mindent kompenzál, ha Steve Jobs nevével hozható összefüggésbe. Aztán leshet a sok kis oktondi Linuxos pupák! A szerencsétlen majmok... Csak a Linuxig jutottak az evolúcióban, nem?

Egy vicc jut erről eszembe:
http://www.viccesviccek.hu/Zsido_gyerek

PC-n én is DOS-sal és Windows 3.1-gyel kezdtem, aztán jött a Linux. Mégsem utálom a DOS-t.

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Ez a hozzaszolas megint vegyes erzelmeket ebresztett bennem.

Eloszor is, ez ugyan egy Unix/Linux portal, de ohatatlan elofordul, hogy az embernek hibrid rendszerekkel kell dolgozni. Ugyan, engedtessek mar meg, hogy a Windwosos kerdest is feltegyem anelkul, hogy olyan frocsogesre kellene szamitanom, hogy minek hasznalsz Window$t meg az M$ O$-ek $zarok. Ez lehet, hogy neked oromet okoz, az en problemamat viszotn egyaltalan nem oldja meg.

Masreszrol viszont egyetertek a hozzaszolasod elso ket bekezdesevel, azzal a kitetellel, hogy a nagybetu hasznalata nem feltetlen tisztan ertelmezett ebben a kontextusban. En inkabb _alahuznam_ ezeket a reszeket.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Poli, poli, ezert birlak. Egy bekezdesen belul kapasbol ket erdekesseg:

Legfőképp azonban azt nem értem, hogy ha ez egy linuxos fórum (márpedig igenis az, mert a témák döntő többsége a linuxszal kapcsolatos), akkor miként lehet itt egyáltalán megengedni linuxgyűlölő beszólásokat?!

Ezt ugy hivjak, h szolasszabadsag. Majd ha elkezded a sajat mondani valod (pl. lasd az ateizmusrol valo kilengesed) moderalni akkor esetleg megemlithetsz ehhez hasonlo "jo" tanacsokat.

A Má$ik Oprend$zer híveinek van számos saját fórumuk, menjenek oda, itt azt hiszem senki nem kíváncsi rájuk. Érdekes, mindenki tudja rólam, mennyire utálom a M$-ot és annak W$ termékét, ennek ellenére soha nem éreztem ellenállhatatlan késztetést rá, hogy elmenjek egy kifejezetten windowsos fórumra csak azért, hogy ott a Windows-rajongók előtt mocskolni kezdjem imádott rendszerüket! Ha én nem teszek ilyet,

Ehhez pedig mar hozzafuzni sem kell semmit, siman megvalaszoltad a sajat fel nem tett kerdesed... :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ne egy hangos kisebbség alapján ítélj meg egy fórumot... Szerintem sokan vagyunk úgy hogy csak olvassuk a HUP-ot és csak ha tényleg valami kérdésünk van / tudjuk a választ egy problémára akkor szólunk hozzá. Igaz nem sokat kérdeztem itt eddig, de mindig korrekt választ kaptam szinte perceken belül és nem azt hogy "menjééé guglizni".

/kicsit off/ Egy kerdes: Miert nem jelenik meg a topic kovetesben? ( Valami egi jel hogy jobb lenne nem kovetni? :) ) /kicsit off/

Igazából és lokálisan orvosoltam a problémát. Szerencsére hupper ff pluginnel le tudom tiltani a nekem nem szimpatikus dolgokat. Amik csak a vérnyomásomnak ártanak.
Vicces, mikor látom: 129 hozzászólás bemegyek és 15 :D

De ettől szerintem a felvetett probléma még fenn áll.
Még csak 1 éve vagyok regelve, de már vagy 3-4 éve olvasom a hupot. Tényleg jelentkeznek bizonyos... problémák.

>>: sys-admin.hu :<<

Ja tényleg, felmerült itt a kérdések minősége. Nekem az jutott eszembe, hogy amitől én bírok a falnak menni:
Valaki nyit egy témát, feltesz egy kérdést. Válaszolok rá. Adok 1-2 tippet, vagy pár kérdést, vagy akármit.
Az illető meg eltűnik, mint a büdösség. aaaarrrggghhhh
Akkor meg minek törtem magam?? :S

Na én ettől kapok agylágyulást. :(

>>: sys-admin.hu :<<

A kötözködős hangulat talán annak tudható be hogy egyre többen képtelenek függetleníteni magukat a körülöttünk zajló idegesítő dolgoktól. Legyen szó Földünk egyre ellenségesebb "viselkedéséről" vagy az eszetlenül rohanó életmódunk vadhajtásairól. Ezek és más hasonló dolgok miatt mind kevesebb az aki képes megőrizni valamennyire a belső békéjét. Akiben pedig zűrzavar uralkodik az egyre inkább egy rángó idegcsomó lesz. Az ilyen ember képtelen a türelemre és mindekinek nekiugrik. A másik ok pedig talán az lehet hogy mostanában az a "menő" ha valaki ok nélkül beleköt a másikba és jól "leugatja". Pedig ez inkább csak szánalmas viselkedés. Nem állítom hogy nálam van a bölcsek köve és igazam van, de én így látom a dolgok folyását. (A bölcsek kövét nemrég vesztettem el, megtalálta valaki ? ;-)

Képzelj el egy hullámfrontot ami végigsöpör Európán és a végpontja Magyarország. Ez a hullámfront a hazazavart emberek tömege. Itthon meg egyre inkább nincs munka. Jajjjj... :-( Már így is nagyüzemi méretekben folyik a taposás, könyöklés és asztalláb fogdosás. Mi lesz itt még ? Ha ilyen körülmények között valaki EMBER marad az előtt le a kalappal. (Szegény persze nem sokáig marad EMBER mert éhen hal.)

Oh, varj egy pillanatra, elkepzelem... Eeeeeh, nem megy.
T'od tavolrol sem volt olyan komoly lemmingaradat tolunk kifele, mint mas orszagokbol. A magyarok szeretik a maguk kis dagonyajat. Odakinn meg a vegen gurizni kell, es semmi stiklizesi lehetoseg.
A visszaterok sirasa meg valahogy hidegen hagy. Az elmult ot evben azt hallgattam a kivandorloktol, hogy milyen hulye vagyok mert itthon probaltam kapcsolatokat, karriert epiteni, es ok milyen okosak, es milyen faszan megszedik magukat. Valahogy jo lesz majd nezni, amikor ugyanezek az arcok nullarol probalnak felallni.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Igen ez a káröröm a szomorú a dologban. Kicsit távolabbról indítva a ráközelítést a mostani érzéseimre: Kamasz koromban a TV-ben vetítgettek Stan és Pan filmeket. Betegre röhögtem magam rajtuk. Aztán sok év múlva újra adták az egyik filmet. Rosszul éreztem magam amikor láttam hogy min röhögtem anno. (Fejbe verik egymást, valakire ráesik egy zongora, stb.) Rájöttem hogy nem boldogít mások kínja, szerencsétlenkedése és szenvedése. Inkább segítenék a szerencsétlennek, vagy ha nem tudok akkor ne is lássam hogy mit csinál vagy mi történik vele. Ma az ilyen "helyzetkomikum" tipusú dolgokat nem tudom humorosan felfogni. Kinőttem belűlük. Ugyanígy a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" fajtájú gondolkodás szintén idegen tőlem. Talán nem is vagyok már egészen magyar? :-/

Bocsi, de szanakozzak rajtuk? Azokon akik lesajnaltak, leneztek azert mert masok voltak az elkepzelesim a jovorol? Azert, mert maskepp keresem a sajat boldogulasomat? Tudod, semmi sem duhit annyira, mint a csolatasu arrogancia.
Azt az atlag melost sajnalom, aki azert ment ki mert itthon nem akart segelybol tengodni. De valahogy nem tudom sajnalni azt aki itthon 300k-s nettojat lecsereli 500k-s irorszagi nettora, kozli, hogy mindenki mas balfasz, majd most jon zokogni, hogy nincs tartaleka, nincsenek kapcsolatai, es a vegen meg dolgoznia kell...

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

hat nezd a 300K nettot nyugodtan 3-al szorozd inkabb. nem tudom te hogyan tolod de nekem nem volt kedvem 35 eves lakashitelt felvenni mert meg a magyar nemzeti bank se bizik a forintban ezert minden szutyok penzintezet euro alapu hitelt ad es meg sorolhatnam

az h kozlik veled h mindenki mas balfasz szinten tipikus magyarkodas :)

mit mondjak, az isten is egymasnak teremtett benneteket :DD
--
.

Egyszer, ha belefáradsz az állandó trollkodásba és hajlandó vagy egy kicsit értelmesen is beszélgetni, akkor leírhatnád, hogy arányaiban az ír fizetésed és a kiadásaid milyen arányban vannak egy ithhoni ugyanolyan állás fizetéséhez és az itthoni kiadásokhoz képest. De ne vetíts, csak az igazat! ;D

A VÁLSÁG ELÉRTE A HUP-OT
mindenki félti az állását, és ez kergeti őket az őrületbe. Egyszerű mint az egyszeregy. A megoldás.... hát... nem könnyű... Ment róla a vita hogy a kérdező, mások szerint a válaszadó. Igazából ehhez mindenkinek tenni kell.

Na jó, erre az évre kifulladt már ez a szál. Majd jövőre újranyitjuk. Minden éven kell egy "éppen most miért van a szakadék szélén a HUP" habiszti szál. Erre mindenki kicsapja magának, aztán 365 napig csönd van.

Jövőre majd kitalálunk valami újat, hogy éppen miért van a szakadék szélén az oldal (annak ellenére, hogy egyre jobban megy)... :D

--
trey @ gépház

http://www.youtube.com/watch?v=yC5YYmRBk7U

"Hát ez az oldal mindenre alkalmas? Istálló, Gazemberség, hupperkodás, trollkodás?!"

"Trollkodni mennyetek ki a pusztába!"

XD

Igazándiból csak annyi történik mint a közéletben, minden viharos időben. Előbújik mindenféle jószág. Aztán ezek a jószágok elkezdenek mindenkit osztani és prédikálnak összevissza, azzal a meggyőződéssel átitatva, hogy nekik kell mindent helyretenni, akár értenek hozzá akár nem. Előfordul, hogy a jószág még ért is valamihez (de emberileg egy fasz), akkor aztán vérszemet kap és onnantól kezdve mindenről nyilatkozik és hülyeséget beszél. Sokszor akadnak rajongóik is, akik sodrodnak az árral, mert az könnyű. Manapság divatos mások ignorálása, lehülyézése, meg nem értése, valakit utálni kell, hibáztatni saját jelentéktelenségük miatt, stb. Na most ezek az emberek az időt az úgymond "hupperek" utálásával múlatják, mert többre nem futja szegényeknek és valahogy így szerveződnek, viselkednek:

* Brian: Ti vagytok a Júdeai Népfront?
* Reg: A jó édes anyád!
* Brian: Mi?
* Reg: Méghogy Júdeai Népfront! Mi a Júdea Népe Front vagyunk! Méghogy Júdeai Népfront! (nevet)
* Brian: Én is... csatlakozhatnék?
* Reg: Nem, kopj le!
* Brian: Nem akarok ilyet árulni, ez csak egy meló. Ugyanúgy utálom a rómaiakat, mint bárki más!
* Judith: Ez biztos?
* Brian: Ó, holtbiztos! Régóta utálom a rómaiakat.
* Reg: Figyelj! Ha csatlakozni akarsz a mozgalomhoz, tényleg utálnod kell a rómaiakat.
* Brian: Utálom!
* Reg: Igen, és mennyire?
* Brian: Nagyon!
* Reg: Fel vagy véve. Figyelj! Egy valamit utálunk jobban a rómaiaknál, azt a büdös Júdeai Népfrontot!
* Francis: És a Júdeai Nemzeti Frontot is!
* Stan: És a Júdea Népe Frontot. A Júdea Népe Frontot. Köpködők!
* Reg: Mi vagyunk a Júdea Népe Front!
* Stan: Ó. Azt hittem, mi a Nemzeti Front vagyunk.
* Reg: Népe Front!
* Francis: És mi van most a Nemzeti Fronttal, Reg?
* Reg: Ott ücsörög. (rámutat egy magányosan ülő idős emberre)
* Reg, Stan, Francis, Judith: KÖPKÖDŐ!

Mint aki azért nézi a Barátokköztet, hogy jobban tudja szidni. Szalad és újságolja a nyájnak, hogy mit olvasott az olvashatatlan HUP-on, ettől kicsit jobb neki. A mindenkori viszonyulásuk aztán hasonlóképp alakul a dolgokhoz bármiről van szó:

* Reg: Elvették mindenünket a nyomorultak, kiszipolyoztak minket. És nem csak minket, apáinkat is. És apáink apáit is.
* Loretta: És apáink apáinak apáit is.
* Reg: Igen.
* Loretta: És apáink apáinak apáinak az apáit is. És...
* Reg: Jól van, Stan, ne lovald bele magad. És mit adtak nekünk mindezért cserébe?
* Xerxes: Vízvezetéket.
* Reg: Mit?
* Xerxes: Vízvezetéket.
* Reg: Ó, igen, igen. Azt ők adták, igen. Ez igaz.
* 3. katona: És a csatornázást.
* Loretta: Ó, igen, a csatornázást. Ne feledd, hogy milyen volt a város előtte!
* Reg: Jól van, elfogadom a vízvezetéket meg a csatornát. Ezt a két dolgot ők csinálták.
* Matthias: És az utakat.
* Reg: Persze, nyilvánvalóan az utakat. Ez nem is vita tárgya, ugyebár. De eltekintve az utaktól, a vízvezetéktől, a csatornáktól...
* Katona: Öntözés.
* Xerxes: Gyógyászat.
* 2. katona: Oktatás.
* Reg: Jó, jó, elég volt. Elég.
* 1. katona: És a bor.
* Francis: Igen, igen, az tényleg nagyon hiányozna, Reg, ha a rómaiak elmennének. A bor.
* Katona: Népfürdők.
* Loretta: És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is, Reg.
* Francis: Nagyon jól tudják, hogy kell rendet tartani. Lássuk be, csak ők képesek rá egy ilyen helyen, mint ez.
* Reg: Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól , vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?
* Xerxes: Békét hoztak...
* Reg: Ó, békét... Demagóg!

Kérdés csak annyi, hogy kell-e, szabad-e ezt komédiát tűrni, vagy elérte azt a szintet, mikor már bosszantó.

"Kérdés csak annyi, hogy kell-e, szabad-e ezt komédiát tűrni, vagy elérte azt a szintet, mikor már bosszantó."

Amint úgy ítélem meg, hogy elérte - kettőt ne félj - megkezdem a sarabolást. Van néhány jelölt, akitől rövid úton megválunk, aztán oszthatja az észt ahol akarja.

--
trey @ gépház

"Az a nyilt lenezo es ellenseges viselkedes amit egyesek folytatnak a masik rendszer hasznaloi ellen teljesen ertelmetlen."

Márcsak azért is, mert a népharag a windows mellett döntött, amit hálózatban (én, prédául csak) linuxos szerverrel lehet megnyugtató szinten tartani. (vagy Windows2003-al jó drágán, MS oklevéllel)
Mind a két op.rendszer eltérő üveggyöngy kollekciót osztogat a bennszülötteknek (igaz, az egyik ingyen)
A windows-nál szidhatjuk a más keze istenit, linuxnál kis kivétellel csak a sajátunkat.
Csak a boldog hívő lelkeknek adatik meg, hogy egyszerre csak egy op.rendszerrel van dolguk - a való élet az egy kicsit más.
A szegfűszegesek nem verekednek össze a babérlevelesekkel töltöttkáposzta ügyben.
Én a windows bizonyos dolgaival szemben viselkedem ellenségesen, nem a használóival.

( nem szakmabeli)

Hm. Végig olvastam újra az egész szálat, nagyon tanulságos. Közben meg azon gondolkoztam el, hogy talán már el is jutott a világ oda - nevezhetjük pl. Google-korszaknak ) amikor gyakorlatilag értelmét vesztik a hagyományos értelemben vett szakmai fórumok. Ugyanis valóban minden kérdésre meg lehet találni a választ, csak keresni kell, akkor meg mi a fenének írogassak fórumokra, főleg, hogy 10 válaszból 7 trollkodás. A fórum meg megmarad köpködőnek, vagy siratófalnak, vagy boxzsáknak, vagy akárminek.

És eljutunk oda, hogy melyik volt előbb a csirke, vagy a tojás? :)

Nyílván ha nem kap a google friss találatokat, akkor egy idő után elavult dolgokat fog kiadni egy beírt kérdésre. Annyira nem lenne vicces, ha itt tartanánk :).
--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

ahahaha

meghalok bazmeg

2009ben valaki leirja h mennyire rossz hogy google

mar nem azert draga baratom -gondolom te meg a fan hokizol a c64re- de az hogy a vilag text alapu tudasa ott van indexelve a googleban az valahol lenyugozo

az h te ezt a tudast nem akarod hasznalni a 19. sz. ludditaira emlekezteto attitud

--
.