KDE4.2 = jó

csak a firefox lehetne qt-sabb... erről tud valaki valamit? :) egyelőre csak egy skint találtam a célra.

Hozzászólások

kde4 skin + van egy qt|qt4|kde4 (disztrófüggő, hogy éppen hogy nevezik) gtk engine, de szerintem a qtcurve-val jobban jársz, mert nem nem olyan bugos

Arora webkit bongeszo+qt4 egész jó, a flash plugint kezzel kell bemasolni java kovetkezo verziokban lesz, nem sokara plusz hogy chrome szeru thumbnail nezet a kezdolapon a top10 pagehez

http://code.google.com/p/arora/

Ez még a QtWebKit vagy annak a KDE-be való ültetésének a hibája, de leginkább valszeg az erős JavaScript motor hiányzik. Igazán felhasználhatnának valami jobb nyílt forrású megoldást (V8 vagy akármi).

Azon kívül, hogy kicsit lassú a JS nekem más bajom nincs vele, gyakorlatilag minden oldal szépen megjelenik.

Milyen KDE-s integrációra gondolsz? Annyit látok, hogy ha KDE-s stílust (pl. Oxygen) használsz Qt stílusnak, akkor a KDE-s fájldialógusokat használja, de ezt a stílus csinálja, és minden Qt 4 alkalmazásnál. De csak helyi fájlt lehet választani, tehát pl. KIO-t nem használ. Tudtommal az Arora csak Qt-t használ, tehát QtWebKit-et; a KDE-s WebKit még nagyon instabil.

linuxon rendszeresen tapasztalom, hogy lassú a firefox. lassúság = szaggat a gmail, meg egy csomó minden, ha húzom a görgetősávot (vagy tekerem a görgőt). archon pl. egész jó a firefox, nem tudom ez mitől lehet. talán attól hogy 686-ra fordítják? az arora viszont lassú.

Én valami csomaggal átváltoztattam a gtk-s programok kinézetét KDE-sre, (nem tudom melyik, mert feltettem qtcurve, meg qt-gtk, meg gtk-qt csomagokat, ha jól emlékszem a nevekre), a lényeg az, hogy ugyan valamivel szebb lett, viszont nem lehetett ugyanolyan jól használni. Itt-ott 1-1 plusz pixel, vagy mi, és a végén nem illeszkedtek a dolgok.

Most legutóbbi szopás miatt leszedtem, és sokkal kellemesebb, ugyan nem úgy néz ki, de használni jobb. Nem tettem vissza.

G

A QtCurve nem azt csinálja, hogy a GTK appokban a KDE widgeteket használja, hanem csak egy stílus, amit Qt-re és GTK-ra is megcsináltak, úgy, hogy ugyanúgy nézzen ki. Ennek megfelelően (ha csak nem bugos, de azt nem hiszem, mert elég régóta van) a GTK stílussal sincs probléma. Te valószínűleg a Gtk-qt-t használtál.